.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 17:36

AMA MX 2019, 3ος αγώνας, Thunder Valley (ΗΠΑ)

Στην πίστα με το μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλο το πρόγραμμα της χρονιάς, οι αναβάτες του Αμερικανικού ΜΧ δοκίμασαν τις αντοχές τους και έφεραν ανατροπές στο πρωτάθλημα.

Σε υψόμετρο 1,900 μέτρων στους πρόποδες των Rocky Mountains, στο Colorado των ΗΠΑ, η πίστα του Thunder Valley Motocross Park θεωρείται από το τοπικό κοινό ο “σπιτικός”¨αγώνας του πρωταθλητή του 2019, Eli Tomac (Kawasaki), καθώς έχει γεννηθεί στην πολιτεία αυτή.

ΜΧ450

Με τον άνθρωπό τους να προηγείται στην κατάταξη, η υποδοχή του κοινού ήταν θριαμβευτική και η υποστήριξή τους εκκωφαντική. Μόνο που για τον Tomac αυτή δεν έμελλε να αποδειχθεί γουρλίδικη.

Το κακό αποτέλεσμα του πρώτου σκέλους, δηλαδή η 5η θέση, συνοδεύτηκε από νίκη του μεγάλου του αντιπάλου, Ken Roczen (Honda).

Η νίκη του Tomac στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας δεν ήταν πια αρκετή, καθώς ο Roczen τερμάτισε ακριβώς πίσω του κι έτσι πήρε τη νίκη του αγώνα στο σύνολο και μαζί την κόκκινη number plate του πρωτοπόρου της κατάταξης.

Τρίτος στη Thunder Valley αναδείχθηκε ο Zach Osborne (Husqvarna), μετρώντας μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση στους δύο αγώνες των 450.

ΜΧ250

Η μονομαχία του Adam Cianciarulo (Kawasaki) με τον Justin Cooper (Yamaha) δεν αποτελεί πια είδηση, καθώς αρχίζει να μοιάζει με το προδιαγεγραμμένο πλάνο του σκηνοθέτη.

Στον αγώνα της Thunder Valley οι δύο αναβάτες μοιράστηκαν νίκες και δεύτερες θέσεις στα δύο σκέλη και η συνολική νίκη πήγε τελικά στον Cianciarulo. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη του αναβάτη της Kawasaki στους ισάριθμους πρώτους αγώνες της χρονιάς και σε όλες τις; περιπτώσεις ο Cooper ήταν πίσω του, παλεύοντας και χάνοντας για μια τρίχα κάθε φορά την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία ΑΜΑ ΜΧ 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 17:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon