.
Κατηγορία AMA Motocross
Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 15:26

AMA MX 2019, 2ος αγώνας, Fox Raceway (ΗΠΑ)

Η χρονιά ξεκίνησε με έναν αγώνα υπό διαρκή βροχή, αλλά η συνέχεια στο Lucas Oil Fox Raceway National ήρθε με λιακάδα και ευχάριστες ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

450ΜΧ

Στον πρώτο αγώνα ο πρωταθλητής του 2018 Eli Tomac (Kawasaki) έμεινε δεύτερος πίσω από τον Ken Roczen (Honda), ωστόσο αυτή τη φορά πήρε το αίμα του πίσω.

Στο πρώτο σκέλος ξεκίνησε άσχημα και για αρκετή ώρα είχε κολλήσει στην 5η θέση, αλλά στο δεύτερο μισό της διάρκειάς του πέρασε τους πάντες και τρία λεπτά πριν πέσει η καρό σημαία πήρε την πρώτη θέση και πρόλαβε να ανοίξει και διαφορά από τον δεύτερο Roczen.

Ο δεύτερος αγώνας της κατηγορίας είχε αρχικά στη θέση του οδηγού τον Marvin Musquin (KTM), με τον Tomac να τον καταδιώκει ως τα μέσα του αγώνα, όταν και πέρασε μπροστά και άρχισε να απομακρύνεται.

Στα 10 λεπτά δράσης που απέμεναν ο Musquin δε μπόρεσε να τον ξαναπλησιάσει, αλλά ούτε και κινδύνευσε ιδιαίτερα η δεύτερη θέση του.

Πίσω του το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Roczen, ο οποίος ήταν απασχολημένος να αποκρούει τις διαρκείς επιθέσεις του Zach Osborne (Husqvarna), για να καταφέρει τελικώς να πιάσει το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Με τη νίκη του αυτή ο Tomac πέρασε πρώτος στην κατάταξη με 93 βαθμούς, 4 περισσότερους από τον δεύτερο Roczen, ενώ ο Musquin συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 74 βαθμούς.

250ΜΧ

Το πρώτο σκέλος των 250 είχε έναν σαφή πρωταγωνιστή, τον Justin Cooper (Yamaha), ο οποίος βρέθηκε από νωρίς στην κεφαλή του αγώνα και δεν ξανακοίταξε πίσω του.

Αν κοιτούσε, θα έβλεπε τον Colt Nichols (Honda) να χάνει τη δεύτερη θέση από τον RJ Hampshire (Honda) και να κλέβει τη δεύτερη θέση από τον Colt Nichols (Honda) λίγο πριν το τέλος του αγώνα, αλλά και τον Adam Cianciarulo (Kawasaki) να του κλέβει στο νήμα και την τρίτη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος ξανά ο Cianciarulo βρέθηκε πίσω από το γκρουπ που οδήγησε αρχικά τον αγώνα, ωστόσο σταδιακά άρχισε να μαζεύει θέσεις και σύντομα βρέθηκε πρώτος να απομακρύνεται. Ο μόνος που τον ακολούθησε ήταν ο rookie Hunter Lawrence (Honda), ο οποίος μάλιστα κυνήγησε τον πρωτοπόρο και κατάφερε να τον περάσει πρόσκαιρα, όμως ο έμπειρος αναβάτης της Kawasaki ξαναπήρε την πρωτιά με περίπου 2 λεπτά ακόμη στον αγώνα και δεν την ξανάχασε.

Ο Lawrence ολοκλήρωσε έναν μαγικό γι’ αυτόν αγώνα στη δεύτερη θέση, με τρίτο τον Dylan Ferrandis της Yamaha.

Στη βαθμολογία ο Cianciarulo εδραιώνει τη θέση του στην κεφαλή με 92 βαθμούς, με τον Cooper δεύτερο στους 86 και τον Ferrandis τρίτο με 70 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος ΑΜΑ ΜΧ 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon