.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 14:41

AMA MX 2019, 1ος αγώνας, Hangtown (ΗΠΑ)

Έναρξη για το Αμερικανικό πρωτάθλημα ΜΧ με τον αγώνα Bell Helmets Hangtown Motocross Classic στην πίστα Hangtown στην Καλιφόρνια, υπό δυνατή βροχή, αλλά με γεμάτες εξέδρες και σκληρό συναγωνισμό.

Αν και πέρασαν ελάχιστες εβδομάδες από το τέλος του Παγκοσμίου Supercross, όπου ουσιαστικά συμμετέχουν οι ίδιοι αναβάτες, το Αμερικανικό ΜΧ έχει ήδη ξεκινήσει για να γεμίσει την καλοκαιρινή σεζόν με θέαμα.

450ΜΧ

Ο Ken Roczen (Honda) πέρασε τον φετινό χειμώνα συμμετέχοντας μάλλον αφανώς στο πρωτάθλημα AMA SX, όπου δεν πήρε ούτε μια νίκη. Με αυτό το δεδομένο, η νίκη του στη Hangtown και τον εναρκτήριο αγώνα ΜΧ ήταν μάλλον όχι και ό,τι πιο αναμενόμενο, αλλά ο Γερμανός κατάφερε να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου χάρη σε μια νίκη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη του αγώνα αντιστοίχως.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη του νίκη σε αγώνα του πρωταθλήματος ΜΧ από το 2016!

Δεύτερος στο σύνολο του αγώνα αναδείχθηκε ο Eli Tomac (Kawasaki), έχοντας μια 4η θέση στο πρώτο σκέλος και νίκη στο δεύτερο.

Το βάθρο της Hangtown συμπλήρωσε ο Jason Anderson (Husqvarna), χάρη στη δεύτερη θέση του στο πρώτο σκέλος και μια 5η στο δεύτερο.

250ΜΧ

Για τον Adam Cianciarulo (Kawasaki), η έναρξη της χρονιάς του ΜΧ ήρθε αμέσως μετά από έναν εφιάλτη. Στο Παγκόσμιο SX ήταν για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, ωστόσο ένας τραυματισμός στο τέλος του κόστισε την πρωτιά.

Ερχόμενος στην Καλιφόρνια για την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, ο Cianciarulo έδειξε ξανά τον χαρακτήρα του νικητή που τον διακατείχε στο μεγαλύτερο μέρος του 2019 ως τώρα και μπήκε με το δεξί, τερματίζοντας δεύτερος στο πρώτο σκέλος και κερδίζοντας το δεύτερο, για να πάρει και τη συνολική πρωτιά της Hangtown.

Πίσω του στο βάθρο βρέθηκε ο Justin Cooper (Yamaha) με μια νίκη και μια 4η θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Colt Nichols με μια ακόμη Yamaha.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος ΑΜΑ ΜΧ 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA MX, 12ος αγώνας, Ironman AMA MX 2019, 2ος αγώνας, Fox Raceway (ΗΠΑ) »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon