.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 16:13

Π.Π.Ταχύτητας 2013, 4ος αγώνας, Τρίπολη

 

7ος τίτλος για τον Συνιώρη!

 


Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μαραγκός

Με τον Σάκη Συνιώρη να κατακτά τον 7ο τίτλο του στην Τρίπολη (Supersport), και τους Θανάσης Βέλιο (Open), Λάμπρο Τσώκο ( Racing) και τον Άρη Γκιζίνο (Stock), τελείωσε ο 4ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Open – Τρία στη σειρά για τον Βέλιο


Η εκκίνηση της κατηγορίας Open βρήκε τον Γιάννη Ζεμπίλα να στρίβει πρώτος, με τους Γιώργο Δαραμούση, Κώστα Γιαννακόπουλο, Σταύρο Κρεμάλα και Θανάση Βέλιο να ακολουθούν. Λίγους γύρους αργότερα, οι Γιαννακόπουλος και Βέλιος ανέβασαν ρυθμό, ενώ ο Κρεμάλας επιτέθηκε και πέρασε τον Δαραμούση. Από κοντά ακολουθούσε ο Βέλιος ο οποίος έκανε την επίθεσή του και πέρασε μπροστά. Με τον Ζεμπίλα να βρίσκεται σταθερά πρώτος, ο Γιαννακόπουλος είχε βρεθεί πλέον στην 3η θέση και σύντομα τον ακολούθησε ο Βέλιος. Λίγο αργότερα, ο Δαραμούσης επιτέθηκε ξανά στον Γιαννακόπουλο και πέρασε μπροστά, κάτι που έκανε και ο Σπερελάκης λίγο αργότερα.

Ήταν σειρά τώρα του Κρεμάλα να επιτεθεί στον Ζεμπίλα και να περάσει αυτός στην 1η θέση, με τον Βέλιο να καραδοκεί στην 3η θέση. Συνεχόμενες ατυχίες του Ζεμπίλα τον έριξαν στην 5η θέση, ενώ ο Βέλιος βρήκε την ευκαιρία για έφτασε τον Κρεμάλα, για να τον περάσει και να φτάσει πρώτος στον τερματισμό.
Ο Κρεμάλας ακολούθησε στην 2η θέση και στο βάθρο ανέβηκε και ο Δαραμούσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βέλιος κέρδισε τον τρίτο αγώνα στη σειρά.
Πίσω τους τερμάτισαν οι Σπερελάκης, Ζεμπίλας, Γιαννακόπουλος, Βάμβας, Τσουκάτος, Καλογερόπουλος και Παπαγεωργίου

 Racing – Τσώκος ξανά!

Πρώτος είχε την ευκαιρία να στρίψει ο Λάμπρος Τσώκος στον αγώνα των Racing μοτοσυκλετών, με τον Γιώργο Κίτσο και τον Αντρέα Λεφέβρ να τον ακολουθούν. Ο Τσώκος έκανε ένα πολύ δυνατό αγώνα διατηρώντας την κυριαρχία συνέχεια, ενώ πίσω του, ο Λεφέβρ προσπαθούσε να ανεβάσει ρυθμό για να τον απειλήσει. Τελικά δεν κατάφερε να τον φτάσει, αλλά κάνοντας γρήγορους γύρους, άνοιξε τη διαφορά από τον Κίτσο, ο οποίος προσπάθησε να κρατηθεί κοντά, και έκανε ταχύτερο γύρο. Η μάχη αυτή συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, όπου τελικά ο Κίτσος κατάφερε να περάσει τον Λεφέβρ και να ανέβει αυτός στην 2η θέση, μιας και η 1η ήταν τελειωμένη υπόθεση για τον Τσώκο. Με τον Λεφέβρ να τερματίζει 3ος, πίσω τους ακολούθησαν οι Χρονόπουλος, Αβραμόπουλος, Ντότσικας, Σεφέρογλου, Αναστασιάδης, Ρούσης και Κωνσταντίνος Λεφέβρ.

 Supersport 600 – Πρωταθλητής ο Συνιώρης!

Φαίνεται ότι όλα πήγαν θετικά για τον Σάκη Συνιώρη, ο οποίος κατάφερε έναν αγώνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος, να καπαρώσει τον τίτλο στην κατηγορία Supersport. Ο Συνιώρης έστριψε δεύτερος στην πρώτη στροφή, με τον Μιχάλη Κουτσουμπό να παίρνει την εκκίνηση, τον Σωτήρη Μπεγνή να ακολουθεί, και πίσω τους να έρχονται οι Μιχάλης Παναγιωτόπουλος και Alex Παπαγεωργίου. Λίγο μετά όμως, ο Συνιώρης έκανε την επίθεσή του και πέρασε τον Κουτσουμπό, για να προηγηθεί στον αγώνα, ενώ τον ακολούθησε σύντομα και ο Μπεγνής. Ο Συνιώρης έβαλε το κεφάλι κάτω και απομακρύνθηκε κι έτσι ο Μπεγνής δεν κατάφερε να τον απειλήσει, ενώ ο Παναγιωτόπουλος, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη στην μέση του αγώνα. Με τον Παναγιωτόπουλο εκτός, και τον Βαγγέλη Καρακατσάνη απόντα, ο ρυθμός του Συνιώρη τον έφερε στην 1η θέση της κατηγορίας, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου έναν αγώνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος!

Ωραίες μάχες έγιναν πιο πίσω ανάμεσα στους Παπαγεωργίου και Κουτσουμπό, με τον τελευταίο να τερματίζει τελικά 3ος. Ακολούθησε ο Παπαγεωργίου, ενώ την έκπληξη έκανε ο πρωταθλητής Ελλάδος στο Motocross, Παναγιώτης Κουζής, που τερμάτισε 5ος! Οι Γιώργος Καρακώστας και Γιάννης Τζωρτζόπουλος είχαν την δική τους μάχη με τελικό νικητή τον Καρακώστα, ενώ ο Δαραμούσης, που έτρεξε για δεύτερη φορά μετά την συμμετοχή του στην Open, ακολούθησε. Την δεκάδα έκλεισαν οι Κώστας Σακελάριου και Γιώργο Μανδρώνη.

 Superstock - Νικητής ο Γκιζίνος

Ο αγώνας της Superstock “είδε” τον Ευθυμίου να παίρνει την εκκίνηση, με τους Παπασταύρου, Τσαλικη , Γκιζίνο, Σπηλιώτη και Πίππο να ακολουθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Πίππος συμμετείχε χτυπημένος και έκανε πολύ καλή εκκίνηση, από την 8η θέση που εκκινούσε.

Νωρίς, ο Γκιζίνος επιτέθηκε στον Τσαλίκη και έφτασε 3ος, ενώ αμέσως μετά στόχευσε στον Παπασταύρου τον οποίο και πέρασε. Ο Παπασταύρου είχε σταθερό γυρολόγιο αλλά έμεινε από ρυθμιστή μπροστινού φρένου κι έτσι έχασε θέσεις, ενώ στην προσπάθειά του να επανέλθει, έφτασε ξανά στην 2η θέση. Ο Ευθυμίου έμεινε πίσω και τελικά οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη από μηχανική βλάβη. Τους Παπασταύρου και Τσαλίκη όμως που ήταν στην 2η και 3η θέσεις, είχε πλησιάσει σημαντικά ο Λευτέρης Πίππος, ο οποίος πίεσε και πέρασε τελικά, και ανέβηκε αυτός στην 2η θέση! Λίγο πιο πίσω, ο Γιώργος Τσίτος με τον Μιχάλη Σπηλιώτη μάχονταν, αλλά ο περσινός πρωταθλητής της Open, κατάφερε να περάσει και να ανέβει στην 5η θέση. Λίγο αργότερα, πέρασε τους Τσαλίκη και Παπασταύρου, και ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου.

Με τον Γκιζίνο να κερδίζει, τους Πίππο και Σπηλιώτη να ακολουθούν στο βάθρο, οι Τσαλίκης και ο Παπασταύρου που τερμάτισε με πρόβλημα στο μπροστινό φρένο, αλλά και τον Τσίτο, συμπληρώθηκε η εξάδα. Πίσω τους τερμάτισαν οι Καντιμοίρης, Γερακίτης, Αχτύπης και Ψυχογυιός.

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Stock

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 21:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon