.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 10:49

Παν.Π.Ταχύτητας 2013, 3ος αγώνας, Μέγαρα

 

Άθλημα και θεάμα!

 


Φωτογραφίες: Θανάσης Ξένος, Βαγγέλης Μαραγκός

Μετά την θερινή ραστώνη, το θέαμα επικράτησε στον 3ο αγώνα της χρονιάς στα Μέγαρα, με τους Βέλλιο, Ψυχογιό, Παναγιωτόπουλο και Πίππο να κερδίζουν τις κατηγορίες Open, Racing, Supersport και Superstock.

Open – Υπόθεση του Βέλλιου


H κατηγορία Open είναι αυτή που άνοιξε την αγωνιστική ημέρα στα Μέγαρα, και σήκωσε τους θεατές στις μύτες των ποδιών από το θέαμα. Ο Γιώργος Δαραμούσης πήρε την εκκίνηση από την Pole Position και έστριψε πρώτος, ακολουθούμενος από τους Κρεμάλα και Βέλλιο. Αυτοί επιτέθηκαν νωρίς μέχρι που ο Δαραμούσης έπεσε στην K9 αφήνοντας έτσι τον Σταύρο Κρεμάλα στην πρωτοπορία.
Ο Βέλλιος ακολουθούσε από κοντά και πέρασε λίγο αργότερα στην πρώτη θέση, για να επιτεθεί ξανά ο Κρεμάλας και να περάσει, κάτι που συνεχίστηκε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Τελικός νικητής ήταν ο Βέλλιος με αποτέλεσμα να βρεθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με μεγάλη διαφορά 65 βαθμών όμως από τον Κρεμάλα. Ωστόσο, στην 3η θέση του βάθρου βρέθηκε ο Κώστας Γιαννακόπουλος με 4ο τον Γιώργος Βογιατζής, και 50 τον Γιάννη Ζεμπίλα. Έκτος τελικά ήταν ο Τάσος Σπερελάκης, με το πρώτο 600, μιας και ο Δαραμούσης που συμμετείχε επίσης με ίδιου κυβισμού μοτοσυκλέτα, είχε πέσει από νωρίς.

 Racing 125 – 250 – Ξανά στην κορυφή ο Ψυχογυιός!

Από την Pole Position ξεκίνησε ο Άκης Τσώκος ο οποίος πήρε την εκκίνηση, έστριψε πρώτος με τον Ανδρέα Ψυχογυιό και τον Ανδρέα Λεφέβρ να ακολουθούν. Ο Τσώκος λίγο μετά είχε μία πτώση και άφησε το περιθώριο στον Ψυχογυιό να περάσει στην πρώτη θέση, με τους Λεφέβρ και Γιώργο Κίτσο να ακολουθούν.
Την κίνησή του έκανε ο Κίτσος προσπερνώντας τον Λεφέβρ και βάζοντας στόχο τον Ψυχογυιό και την 1η θέση. Μία μηχανική βλάβη τον κράτησε πίσω με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 7η θέση, κι έτσι, ο Ψυχογυιός δεν απειλήθηκε από κανέναν στο δρόμο για την 1η θέση του βάθρου, μετά από 20 ακριβώς χρόνια! Ο Τσώκος κατάφερε να ανέβει θέσεις, παρά τον χαμένο γύρο που είχε από την πτώση, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει στην 2η θέση του βάθρου. Η 3η θέση συμπληρώθηκε από τον Λεφέβρ που με σταθερούς τερματισμούς βρίσκεται και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 61 βαθμούς, +16 από τον Κίτσο και τον Τσώκο που ισοβαθμούν. Τις πιο πίσω θέσεις συμπλήρωσαν οι Σπύρος Καραγιάννης, Λέανδρος Ντότσικας και Τάσος Αναστασιάδης – ο πρώτος με 125 κυβικών μοτοσυκλέτα.

 Supersport – Ο Παναγιωτόπουλος κερδίζει!

Ήταν ο Μιχάλης Κουτσουμπός αυτός που πετάχτηκε μπροστά στην εκκίνηση και έστριψε πρώτος στην K1 με τους Σάκη Συνιώρη, Σωτήρη Μπεγνή και Μιχάλη Παναγιωτόπουλο να ακολουθούν από κοντά.
Ο Συνιώρης έκανε αμέσως την κίνησή του και πέρασε μπροστά, ενώ και ο Παναγιωτόπουλος έκανε το ίδιο με τον Μπεγνή, αλλά και αργότερα τον Κουτσουμπό, με αποτέλεσμα να αλλάξει πολύ η σειρά των αναβατών. Πρώτος ο Συνιώρης, δεύτερος ο Παναγιωτόπουλος και ο Κουτσουμπός στην 3η θέση, με τον Παναγιωτόπουλο, να επιτίθεται συνέχεια για να περάσει μπροστά.
Ο Καρακατσάνης ανέβηκε σιγά – σιγά την 3η θέση ενώ και ο Τριντής βρέθηκε στην 4η, όπου μετά από μία πτώση στην K1, βγήκε κόκκινη σημαία και ο αγώνας διεκόπη.
Αφού βγήκε καρό σημαία – όπου νικητής ήταν ο Παναγιωτόπουλος, πρώτος μέχρι τον γύρο πριν την διακοπή του αγώνα, τελικά έγινε επανεκκίνηση με άλλους 7 γύρους.
Στον συγκεκριμένο αγώνα των 7 γύρων, μέτρησαν οι χρόνοι μέχρι την διακοπή, κι έτσι, νικητής αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος με δεύτερο τον Σάκη Συνιώρη και τρίτο τον Βαγγέλη Καρακατσάνη.

 Superstock – Πρώτος ο πρωταθλητής Πίππος!

Ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος είχε την Pole Position με τον Γιώργο Τσίτο να βρίσκεται στην 2η θέση, και ήταν αυτός που πετάχτηκε μπροστά στην εκκίνηση. Ο Πίππος όμως έστριψε πρώτος και ακολουθήθηκε από τον Γκιζίνο, ενώ ο Παναγιωτόπουλος και ο Τσίτος ήταν κολλημένοι πίσω τους. Μία μηχανική βλάβη έβγαλε από νωρίς τον Παναγιωτόπουλο από το παιχνίδι του αγώνα και ήταν ο Πίππος αυτός που έβαλε το κεφάλι κάτω για να φύγει μπροστά, και να μην απειληθεί από κανέναν, μέχρι τον τερματισμό. Ο Τσίτος και ο Μαρκισσίνης κυνηγούσαν τον Γκιζίνο και ο Τσίτος κατάφερε να τον περάσει, και να τερματίσει αυτός 2ος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μαρκεσσίνης με τον Τσαλίκη να περνάει τελικά 4ος, και να αφήνει τον Γκιζίνο στην 5η θέση. Ο αειθαλής Μιχάλης Σπηλιώτης ήταν αυτός που τελικά συμπλήρωσε την εξάδα, μετά από σκληρή μάχη με τον Ευθυμίου.

Γενικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Superstock

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013 12:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon