.
Κατηγορία Ταχύτητα
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 11:56

Παν.Π.Ταχύτητας 2013, 2ος αγώνας, Μέγαρα

 

Έγινε των Μεγάρων!

 



Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μαραγκός

Έγινε όντως “των Μεγάρων” στον 2ο αγώνα της χρονιάς, στα Μέγαρα, με τους Σάκη Συνιώρη, Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο, Γιώργο Κίτσο και Άκη Τσώκο να κερδίζουν αγώνες και εντυπώσεις.

Open – Η υπεροχή του Βέλλιου


Με την κατηγορία Open ξεκίνησε η αγωνιστική ημέρα του 2ου αγώνα του πρωταθλήματος, και τον Σταύρος Κρεμάλα να ξεκινάει από την Pole Position και να στρίβει πρώτος στην αριστερή στροφή. Ακολουθήθηκε από κοντά από τον Θανάση Βέλλιο ο οποίος είχε ταχύτερο γυρολόγιο, έμεινε αρχικά κοντά του, τον πλησίασε για να τον περάσει τελικά λίγο μετά με επίθεση στην είσοδο της K6. Η διαφορά τους αμέσως μετά άρχισε να αυξάνει και ο Βέλλιος άρχισε να οδηγάει σε πιο γρήγορο ρυθμό, με τον Κρεμάλα να προσπαθεί να μαζέψει τον χαμένο χρόνο. Το γυρολόγιο περιορίστηκε λίγο μετά λόγω ντουμπλαρίσματος αργών αναβατών, όπου ο Βέλλιος έδειξε να υπερέχει εκεί, και να διατηρεί την διαφορά, αφήνοντας τον Κρεμάλα στην 2η θέση. Πίσω τους και με μεγάλη διαφορά ερχόταν ο Κώστας Γιαννακόπουλος, με τον Γιώργο Βογιατζή να ακολουθεί και τον Γιώργο Δαραμούση στην 5η θέση, με την πρώτη 600 κυβικών μοτοσυκλέτα, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Γιάννης Ζεμπίλας.

Supersport – Συνιώρης x 2

Για πρώτη φορά είχαμε δύο σκέλη στην κατηγορία Supersport, με δύο αγώνες με διαφορετική βαθμολογία στον καθένα.
Στο πρώτο σκέλος, ο Σάκης Συνιώρης πήρε την εκκίνηση παρά το ότι στην πρώτη γραμμή στεκόταν ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος που είχε και την Pole.
Ο Μιχάλης Κουτσουμπός μας θύμισε τις παλιές εποχές με μία φοβερή εκκίνηση και ακολουθήθηκε από τον Καρακατσάνη, ο οποίος λίγο μετά πέρασε στην 2η θέση. Αυτός πίεζε τον Συνιώρη συνεχώς αλλά πίσω του βρέθηκε ο Παναγιωτόπουλος, που είχε ξεκινήσει εντωμεταξύ, 6ος. Μετά από ένα μηχανικό πρόβλημα, ο Παναγιωτόπουλος οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη, ενώ, μπροστά, ο Καρακατσάνης έχασε την μάχη με τον Συνιώρη, που ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Σωτήρη Μπεγνή ο οποίος συμπλήρωσε το βάθρο, με τον Άλεξ Παπαγεωργίου να βρίσκεται 4ος, έπειτα από έξοδο που είχε στην αρχή του αγώνα. Ο Κουτσουμπός τερμάτισε τελικά 5ος, ενώ ο Νίκος Περιστεράς, συμπλήρωσε την εξάδα.
Στο 2ο σκέλος ο Παναγιωτόπουλος έκανε καλύτερη εκκίνηση και έστριψε πρώτος, ενώ Συνιώρης και Μπεγνής ακολούθησαν. Ο Συνιώρης άρχισε να πιέζει τον Παναγιωτόπουλο τον οποίο πέρασε τελικά στον 9ο γύρο από την εσωτερική της Κ10, και πήρε έτσι άλλη μία πειστική νίκη. Ο Παναγιωτόπουλος παρέμεινε στην 2η θέση, ενώ ο Καρακατσάνης ακολούθησε στο βάθρο. Πίσω τους βρέθηκε ο Σταύρος Τριντής που εγκατέλειψε από πτώση στο πρώτο σκέλος, ο Μπεγνής και ο Κουτσουμπός.

Superstock – Διπλή νίκη Παναγιωτόπουλου

Δύο σκέλη είχαμε και για την κατηγορία Superstock με ξεχωριστή βαθμολογία κι εδώ.
Εδώ συμμετείχε ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος που συμπλήρωσε τέσσερα σκέλη στην ίδια ημέρα, όντας αγωνιζόμενος και στα Supersport, αλλά αυτό δεν τον ενόχλησε καθόλου απ’ ότι φάνηκε.
Είχε κι εδώ την Pole Position αλλά στην πρώτη στροφή του πρώτου σκέλους, έστριψε μαζί με τους Γκιζίνο και Λευτέρη Πίππο, με την σειρά να διαμορφώνεται ως εξής: Γκιζίνος, Πίππος και Παναγιωτόπουλος, για να περάσει δεύτερος μετά από λίγη ώρα ο Παναγιωτόπουλος. Η πίεση στον Γκιζίνο απέδωσε αφού μεταφράστηκε σε πτώση του αναβάτη που προηγείτο, με αποτέλεσμα ο Παναγιωτόπουλος να βρεθεί πρώτος στον 8ο γύρο. Ο Πίππος προσπάθησε να πιέσει τον Παναγιωτόπουλο αλλά περιορίστηκε τελικά στην 2η θέση, με τον Παναγιωτόπουλο να παίρνει μία ξεκάθαρη νίκη. Τσίτος, Τσαλίκης και Μαρκεσίνης είχαν τις δικές τους μάχες με τον Τσίτο τελικά να ανεβαίνει στο βάθρο και τον Μαρκεσίνη να περνάει τελικά 4ος, με τον Τσαλίκη να ακολουθεί και τον Βασίλη Ευθυμίου να συμπληρώνει την εξάδα. Ο Γκιζίνος, παρέμεινε στην 11η θέση μετά την πτώση που είχε στα μέσα του αγώνα.
Στο δεύτερο σκέλος, ήταν η σειρά του Γκιζίνου να πάρει πίσω το αίμα του, και έστριψε πρώτος, με τον Παναγιωτόπουλο κοντά, τον Μαρκεσίνη πίσω του, ενώ οι Τσαλίκης, Μιχάλης Σπηλιώτης και Τσίτος αλλά και ο Πίππος, ακολούθησαν. Οι μάχες ανέβασαν ψηλά το θέαμα μέχρι τον 12ο γύρο όπου ο Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε στον Γκιζίνο και πήρε την 2η καρό σημαία της ημέρεας. Ακολούθησε ο Γκιζίνος με τον Πίππο να συμπληρώνει το βάθρο, τον Μαρκεσίνη, Τσαλίκη, Ευθυμίου, Τσίτο και Σπηλιώτη να ακολουθούν.

Racing - Πρώτος ο Τσώκος

Μικρή συμμετοχή στις δίχρονες μοτοσυκλέτες, όπου η κατηγορία των Racing 125/250 είχε τις λιγότερες συμμετοχές. Την Pole Position είχε ο Άκης Τσώκος αλλά ήταν ο Αντρέας Λεφέβρ που ξεκίνησε δυνατά και έστριψε πρώτος, με τον Τσώκο να επιτίθεται αμέσως. Από τον πρώτο γύρο κιόλας ο Τσώκος κατάφερε να περάσει μπροστά και να παραμείνει εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Ο Λεφέβρ κρατήθηκε στην 2η θέση με τον Γιώργο Κίτσο να τερματίζει 3ος έπειτα από μηχανικό πρόβλημα, ενώ ο Ανδρέας Ψυχογιός τερμάτισε 4ος, έπειτα από σβήσιμο της μοτοσυκλέτας στην εκκίνηση. Πέμπτος τερμάτισε ο Σπύρος Καραγιάννης με τον Βασίλη Κανελλόπουλο να συμπληρώνει την εξάδα.

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport 600

Φωτογραφίες Stocksport

Φωτογραφίες Open

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013 01:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon