.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 11:55

Παν.Π.Ταχύτητας 2013, 5ος αγώνας, Τρίπολη

 

Οι πρωταθλητές είναι ήδη εδώ!

 



Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μαραγκός

Με την υπόθεση τίτλος να παραμένει ανοιχτή για τρεις κατηγορίες, φτάσαμε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην Τρίπολη. Οι Σταύρος Κρεμάλας (Open), Λευτέρης Πίππος (Superstock), Ανδρέας Λεφέβρ (Racing) συμπλήρωσαν τον ήδη πρωταθλητή Σάκη Συνιώρη (Supersport 600), στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Supersport 600 – Επίθεση Μπεγνή


Ο Σάκης Συνιώρης είχε ήδη “καπαρώσει” τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα, κι έτσι, η συμμετοχή του ήταν περισσότερο για λόγους “τιμής”. Σίγουρα όμως δεν περίμενε τέτοια επίθεση από τον Σωτήρη Μπεγνή ο οποίος ξεκίνησε πρώτος και παρέμεινε σε αυτή τη θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Μπεγνής ήταν αρκετά δυνατός αλλά ο Συνιώρης είχε τον τελευταίο λόγο, με αποτέλεσμα να τερματίσει 1ος με διαφορά 00:02.285’’ και ταχύτερο γύρο 00:58.624, ενώ ο Μπεγνής ακολούθησε στην δεύτερη θέση με ταχύτερο γύρο 00:59.069.

Την 3η θέση του βάθρου είχε δείξει ότι θα διεκδικούσε, από τα χρονομετρημένα, ο πρωταθλητής Ελλάδος στο motocross, Παναγιώτης Κουζής, που είχε αντίστοιχο χρόνο, αλλά μία πτώση τον έστειλε εκτός, στον 12ο γύρο. Ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος με τον Τάσο Σπερελάκη, είχαν την δική τους μάχη – παρά το ότι ο δεύτερος, είχε ήδη συμμετάσχει στην κατηγορία Open, και δεν έδειχνε και καθόλου κουρασμένος.
Ο Τζωρτζόπουλος τερμάτισε στην 3η θέση του βάθρου και ο Σπερελάκης 4ος, με τους Κώστα Σακελλαρίου και Γιώργο Χάλαρη να συμπληρώνουν την εξάδα.

 Open – Τελικά, πρωταθλητής ο Κρεμάλας!

Τα πάνω – κάτω ήρθαν στην κατηγορία Open όπου ο Σταύρος Κρεμάλας, ξεκίνησε από την Pole Position, για να χτυπήσει ένα λάστιχο της οριοθέτησης της πίστας, και να πέσει τελικά νωρίς. Είδε έτσι τον τίτλο να φεύγει μακριά του, αφού με χτυπημένο το πόδι του, εγκατέλειψε τον αγώνα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Θανάσης Βέλλιος ήθελε απλά έναν τερματισμό στην 6η θέση για να πάρει τον τίτλο, αλλά πέρασε στην 1η θέση, παρά την μικρότερη σε κυβισμό μοτοσυκλέτα του.
Λίγο αργότερα, στην μέση του αγώνα, ο Βέλλιος έκοψε ρυθμό και έκανε λάθος στα φρένα, με αποτέλεσμα να πέσει και να παρασύρει και τον Κώστα Γιαννακόπουλο που πάλευε για την 2η θέση του πρωταθλήματος.

Ενώ ο Γιαννακόπουλος ανέβηκε γρήγορα στην μοτοσυκλέτα του, ο Βέλλιος καθυστέρησε σχεδόν ένα γύρο, βγήκε στα πιτς για επισκευές, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και να τερματίσει τελικά 9ος. Ο Κρεμάλας που είχε εγκαταλείψει νωρίτερα, - και είχε χάσει τις ελπίδες για τίτλο, είδε ξανά τον τίτλο να επιστρέφει σε αυτόν μετά από αυτή την εξέλιξη!
Ωστόσο, στις πρώτες θέσεις, ο Γιάννης Ζεμπίλας είχε κάνει μία δυναμική πορεία από την 7η θέση προς την 1η, όπου και τερμάτισε, με διαφορά ασφαλείας από τον 2ο Δαραμούση. Ο Τάσος Σπερελάκης είχε γρήγορο ρυθμό αλλά παρέμεινε 3ος, με σταθερή διαφορά από τον Δημήτρη Βάμβα. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Παπαγγέλου και Ηλίας Τσουκάτος.

 Racing – Νικητής ο Κίτσος, πρωταθλητής ο Λεφέβρ

Στην κατηγορία Racing, τρεις αναβάτες θα έδιναν την δική τους μάχη για τον τίτλο, με την διαφορά που τους χωρίζει να βρίσκεται στους 12 βαθμούς.
Πιο αποφασισμένος απ’ όλους φαινόταν ο Ανδρέας Λεφέβρ ο οποίος αρκούσε να τερματίσει 2ος, στην περίπτωση που κέρδιζε ο Λάμπρος Τσώκος. Αλλά και ο Γιώργος Κίτσος, που διεκδικούσε το νούμερο 2 της τελικής κατάταξης, θα έδινε τον καλύτερο του εαυτό.

Λεφέβρ, Τσώκος και Κίτσος ξεκίνησαν τον αγώνα, με τον Τσώκο να πιέζει για την 1η θέση, αλλά ο Κίτσος έδωσε σύντομα απάντηση και πέρασε αυτός μπροστά. Λίγο πριν το τέλος, ο Τσώκος πέρασε μπροστά για να τοποθετηθεί πρώτος και στην σειρά του τίτλου, αλλά ο Κίτσος που ήθελε να οδηγήσει δυνατά, πήρε τελικά την νίκη με μία αποφασιστική προσπέραση δύο στροφές πριν το τέλος. Ο Λεφέβρ παρέμεινε απλός θεατής, και εκεί που έχανε τον τίτλο, με τον Τσώκο νικητή, ξαφνικά τερμάτισε πίσω του πήρε αυτός τελικά το πρωτάθλημα. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Στράτος Χρονόπουλος με μοτοσυκλέτα 125 κυβικών και τον ακολούθησαν οι Κωνσταντίνος Λεφέβρ και Λέανδρος Ντότσικας.

 Superstock – Πίππος x 2!

Ο Λευτέρης Πίππος προηγείτο βαθμολογικά μέχρι τον τελευταίο αγώνα της Τρίπολης και αρκούσε μία 7η θέση για να του δώσει τον τίτλο, για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ο δεύτερος της βαθμολογίας, Άρης Γκιζίνος, μπορούσε να ελπίζει για τον τίτλο, μόνο αν είχε εγκατάλειψη ο Πίππος. Έτσι, ο Γκιζίνος ξεκίνησε από την Pole Position και με ταχύτερο γύρο στο 00:57.650’’, διατήρησε την πρώτη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η διαφορά του με τον Μιχάλη Σπηλιώτη, που τερμάτισε 2ος, ήταν στα 00:04.110’’, διαφορά στην οποία κατάφερε να φτάσει μετά από την κακή εκκίνηση, και χωρίς να μπορεί να την μειώσει άλλο. Με τον Γιώργο Μαρκεζίνη να έχει μείνει εκτός αγώνα λόγω πτώσης, ήταν ο Φώτης Τσαλίκης που βρισκόταν στην 3η θέση, μέχρι να του επιτεθεί ο Γιώργος Παπασταύρου, που είχε ξεκινήσει από την 6η θέση. Μόλις ο Παπασταύρου πέρασε 3ος, ο Τσαλίκης άρχισε ξανά να μαζεύει την διαφορά για να εκμεταλλευτεί αργότερα ένα λάθος στα φρένα του Παπασταύρου, και να περάσει ξανά αυτός 3ος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Στέφανος Καντιμοίρης με τον Λευτέρη Πίππο να οδηγεί συντηρητικά και να κερδίζει έτσι άλλο ένα τίτλο στην μεγάλη κατηγορία.

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Supersport 600

Φωτογραφίες Supersrtock

Φωτογραφίες Champion

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 02:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon