.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 12:15

Παν.Π.Ταχύτητας 2014, 1ος αγώνας, Τρίπολη

Συνιώρης x 2!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Θέαμα, δυνατός συναγωνισμός, αλλά και δυνατές συμμετοχές στην κατηγορία Superstock, με τελικό νικητή τον Σάκη Συνιώρη, που επικράτησε όμως και στα Supersport 600!

Με τις καιρικές συνθήκες να οδεύουν προς έναν βρόχινο αγώνα, η αλλαγή που έγινε την Κυριακή στον καιρό, ήταν αρκετή για να προσφέρει δυνατό συναγωνισμό στους αναβάτες και θέαμα στους θεατές.

Open – Νικητής ο Παπαγγέλου


Την αγωνιστική ημέρα της Κυριακής άνοιξε η κατηγορία Open στην οποία συμμετέχουν και μοτοσυκλέτες 600 κυβικών μαζί με τα 1000άρια. Την Pole Position είχε ο Δημήτρης Βάμβας ο οποίος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον ρυθμό του Παπαγγέλου, ο οποίος με μία μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη θέση του βάθρου, κερδίζοντας ταυτόχρονα και την υποκατηγορία των 600. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Λουκάς Ψαρράς με τους Ηλίας Δανάσκο, Κωνσταντίνο Καράκη, Σταμάτη Κοντομανώλη, να συμπληρώνουν την εξάδα. Ακολούθησαν οι Τάσος Κωστάρας, Θεοφάνης Μίχας, Λάμπρος Γκουντούμας και Ηλίας Χριστάκης.

Racing – Κερδίζει ο Κίτσος


Πολλές οι συμμετοχές και στην κατηγορία Racing που δείχνει να ανακάμπτει όντας πλέον η πιο προσιτή οικονομικά, στην οποία ο Γιώργος Κίτσος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας τον Λάμπρο Τσώκο, που είχε δηλώσει ότι θα τρέξει σε όλους τους αγώνες φέτος. Στην 3η θέση του βάθρου βρέθηκε ο Σεραφείμ Σιφναίος , με μία δυναμική επιστροφή, ενώ τον ακολούθησε ο Ανδρέας Παργινός στην 5η θέση. Πίσω του βρέθηκαν οι Λέναδρος Ντότσικας και Αντώνης Αβραμόπουλος, ενώ την έκπληξη έκανε ο 14χρονος Δημήτρης Καρακώστας, στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα πανελληνίου πρωταθλήματος, με τερματισμό στην 7η θέση! Βρέθηκε μάλιστα μπροστά από τον Κωνσταντίνο Λεφέβρ, τον Βασίλη Στάμου αλλά και τον Γιάννη Κόλλια.
Ο Ανδρέας Λεφέβρ είχε μία πτώση και τερμάτισε 13ος.

Supersport 600 – 1ος ο Συνιώρης

 
Τα μάτια ήταν στραμμένα στην κατηγορία Supersport στην οποία ο Σάκης Συνιώρης είχε την Pole Position, πάνω σε νέα μοτοσυκλέτα. Ο πρωταθλητής ξεκίνησε δυνατά και πήρε την νίκη με τον Σωτήρη Μπεγνή να βρίσκεται πίσω του, και τον Βαγγέλη Καρακατσάνη να συμπληρώνει το βάθρο.
Τέταρτος τερμάτισε ο Alex Παπαγεωργίου με τους Μιχάλη Κουτσουμπό, Νίκο Περιστερά, Τάσο Σπερελάκη, Γιώργος Δαραμούση, Γιάννη Τζωρτζόπουλο και Γιώργο Μανδρώνη να ακολουθούν.

Superstock – Ξανά 1ος ο Συνιώρης!


Ο Σάκης Συνιώρης επέλεξε φέτος να συμμετάσχει και στις δύο κατηγορίες, Supersport και Superstock, με αποτέλεσμα να καταφέρει να πάρει τις Pole Position και στις δύο κατηγορίες. Έτσι, και παρά το ότι φέτος στην κατηγορία έχουν συγκεντρωθεί δυνατά ονόματα, κατάφερε να κάνει διαφορά και να κερδίσει ξεκάθαρα. Πίσω του βρέθηκε ο περσινός πρωταθλητής Λευτέρης Πίππος με νέα μοτοσυκλέτα με τον Γιώργο Παπασταύρου να ακολουθεί. Ακολούθησε ο Γιώργος Τσίτος, ο Αριστείδης Γκιζίνος που έκανε άκυρη εκκίνηση και αναγκάστηκε να περάσει από τα πιτς, και ο Φώτης Τσαλίκης με τον Βασίλη Ευθυμίου και τον Γιώργο Μαρκεζίνη.
Στην δεκάδα βρέθηκαν και οι Γιάννης Ζεμπίλας και Κώστας Κοντομάρος, ο οποίος επανεμφανίστηκε και οδήγησε για πρώτη φορά την νέα του μοτοσυκλέτα στην Τρίπολη.

 Φωτογραφίες Open

 Φωτογραφίες Racing

 Φωτογραφίες Supersport

 Φωτογραφίες Superstock

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 12:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon