.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 09:34

Π.Π.Ταχύτητας 2014, 2ος αγώνας, Τρίπολη

 

Ασυγκράτητος Συνιώρης!


Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Θανάσης Ξένος

Ένας ασυγκράτητος Σάκης Συνιώτης κέρδισε ξανά και τους δύο αγώνες όπου συμμετείχε (Supersport - Superstock) με τους Παπαγγέλου και Τσώκο να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Open και Racing. Με μικρές διακοπές και ελαφριούς τραυματισμούς, αλλά και ένα δεκάλεπτο βροχής που άλλαξε τα δεδομένα, τελείωσε και ο 2ος αγώνας του πρωταθλήματος.

Open - Κερδίζει ο Παπαγγέλου


Ο αγώνας της Open ήταν αυτός που είχε και τις περισσότερες συμμετοχές, φτάνοντας στις 23, στον οποίο ο Ηλίας Δανασκός είχε την Pole Position. Ο Παπαγγέλου που είχε κερδίσει και τον προηγούμενο αγώνα, ξεκίνησε από την 3η θέση και έστριψε πρώτος, περνώντας τον Δανασκό και τον Ψαρρά. Λίγο αργότερα ο Ψαράς επιτέθηκε για να περάσει αλλά βγήκε εκτός πίστας για να επιστρέψει ξανά σε πίσω θέσεις. Ο Παπαγγέλου ήταν μπροστά όταν άρχισε να δέχεται την επίθεση του Κοντομανόλη που είχε βρεθεί 2ος, περνώντας τον Ψαρά. Ένα γλίστρημα του Παπαγγέλου τον έστειλε στην 3η θέση, ενώ ο Βάμβας πέρασε στην 1η θέση.

Λίγο αργότερα, ο αγώνας διεκόπη για να ξεκινήσει με τον Βάμβα μπροστά, τον Παπαγγέλου 2ο, και τον Καρανίκα, 3ο. Στην εκκίνηση ο Βάμβας έχασε την γραμμή του και ακούμπησε με τον Μαρινάκη με αποτέλεσμα να πέσει, ενώ εκτός βγήκε και ο Χριστόπουλος αλλά και ο Χατζηλιάς. Άλλη μία διακοπή αγώνα, για να ξεκινήσει ξανά για Τρίτη και τελευταία φορά με τον Βάμβα εκτός από μηχανικό πρόβλημα, και τον Παπαγγέλου να στρίβει πρώτος και να παραμένει εκεί μέχρι το τέλος. Πίσω του τερμάτισε ο Καρανίκας με τον Πρόϊο να συμπληρώνει το βάθρο, τον Μίχα να ακολουθεί, τον Κοντομανόλη και τον Μπαξισόγλου να συμπληρώνει την εξάδα.

Racing – Δύο εκκινήσεις και… Τσώκος!


Την καλύτερη εκκίνηση στην κατηγορία Racing έκανε ο Σιφναίος τον οποίο ακολούθησε ο Τσώκος που κατείχε και την Pole Position με τον Κίτσο 3ο. Με 14 αναβάτες να βρίσκονται στην πίστα, δόθηκε άκυρη εκκίνηση κι έτσι, παρά το ψιλόβροχο που απειλούσε τον αγώνα, ο αγώνας ξεκίνησε, για να σταματήσει αμέσως μετά και να κυριχθεί βρόχινος. Λίγη ώρα μετά έγινε ξανά η εκκίνηση με τον αγώνα να χαρακτηρίζεται βρόχινος, αλλά με την πίστα στεγνή από την μικρής διάρκειας βροχή, οι αναβάτες είχαν κανονικά slick ελαστικά στις μοτοσυκλέτες τους.

Ο Τσώκος έστριψε πρώτος αυτή τη φορά με τον Σιφναίο και τον Κίτσο να ακολουθούν, με την μάχη να εξελίσσεται γρήγορα. Ο Σιφναίος επιτέθηκε και πέρασε στα φρέναμ ενώ λίγο αργότερα ο Κίτσος πέρασε στην 2η θέση αφήνοντας 3ο τον Τσώκο. Διατηρώντας την 3η θέση ο Τσώκος επιτέθηκε στους τελευταίους γύρους όπου πέρασε τον Κίτσο για να κάνει το ίδιο λίγο αργότερα με τον Σιφναίο και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Πίσω τους τερμάτισε ο Λέανδρος Ντότσικας με τον Αβραμόπουλο να τερματίζει 5ος με το πρώτο 125αρι και τον Δημήτρης Καρακώστα να συμπληρώνει την εξάδα με μία πολύ καλή εμφάνιση.

Supersport - Μάχη με Συνιώρη νικητή


Την Pole Position είχε για μία ακόμη φορά ο Σάκης Συνιώρης αλλά ήταν ο Μιχάλης Κουτσουμπός από την 2η θέση που κατάφερε να στρίψει πρώτος και να αφήσει τον Συνιώρη να μάχεται με τον Μπεγνή.Πίσω τους ακολουθούσε ο Αλεξ Παπαγεωργίου, ο Καρακατσάνης και ο Τριντής, με τους Γιάννη Τζωρτζόπουλο, Ηλία Γλυκό και Νίκο Περιστερά από κοντά.
Η μάχη μεταξύ Μπεγνή και Κουτσουμπού άφησε στην 1η θέση τελικά τον Κουτσουμπό, ενώ ο Παπαγεωργίου ανέβηκε στην 3η θέση περνώντας τον Συνιώρη.Ο Παπαγεωργίου έκανε την επίθεσή του και πέρασε απευθείας στην 1η θέση αφήνοντας τους Κουτσουμπό και Μπεγνή πίσω του, ενώ ο Συνιώρης κόλλησε στην ουρά του Κουτσουμπού που βρισκόταν αυτή τη στιγμή 3ος.

Μέσα σε ένα γύρο, ο Μπεγνής βρέθηκε στην 1η θέση, με τον Συνιώρη να ακολουθεί πίσω Στον επόμενο γύρο όλα άλλαξαν αφού ο Μπεγνής πέρασε τον Παπαγεωργίου, ο Συνιώρης τον Κουτσουμπό και άρχισε να κυνηγάει την 1η θέση.
Λίγες στιγμές μετά ο Συνιώρης πέρασε στην 1η θέση αλλά αυτός τον πίεσε αρκετά, τον πέρασε στα φρένα, για να απαντήσει ξανά ο Συνιώρης κατακτώντας άλλη μία καρό σημαία στα Supersport. Ο Μπεγνής έμεινε 2ος με τον Κουτσουμπό να ακολουθεί και τον Παπαγεωργίου στην 4η, με τους Καρακατσάνη και Τριντή να συμπληρώνουν την εξάδα

Superstock - Επικράτηση Συνιώρη ξανά


Άλλη μία Pole Position για τον Σάκη Συνιώρη στα Superstock, ο οποίος πήρε και την εκκίνηση και έφυγε μπροστά. Ακολούθησε ο Γιώργος Παπασταύρου, ο Άρης Γκιζίνος και ο Λευτέρης Πίππος, με τον Γκιζίνο να είναι αυτός που έκανε την επίθεσή του και τους πέρασε όλους, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πρώτη θέση. Ο Συνιώρης ακολούθησε από κοντά ψάχνοντας τρόπο να περάσει ενώ ο Πίππος με τον Παπασταύρου είχαν τις δικές τους μάχες. Ακολουθούσαν σε απόσταση οι Φώτης Τσαλίκης, Βασιλης Ευθυμίου, Μιχάλης Σπηλιώτης, Θανάσης Βέλιος και Γιώργος Τσίτος.

Ο Συνιώρης πέρασε τον Γκιζίνο και αύξησε την διαφορά του μέχρι το τέλος του αγώνα όπου πήρε την καρό σημαία, με τον Γκιζίνο να μην μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από την εξαιρετική 2η θέση. Η μάχη έγινε μεταξύ των δύο αναβατών της Ducati με τον Λευτέρη Πίππο να τερματίζει τελικά 3ος με διαφορά 0,004’’ από τον Ππασταύρου. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Τσαλίκης ενώ μάχη δόθηκε από τους Σπηλιώτη και Ευθυμίου για την 6η θέση, με νικητή τελικά τον Σπηλιώτη.

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Superstock

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 13:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon