.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 10:38

Παν.Π.Ταχύτητας 2014, 3ος αγώνας, Μέγαρα

Επιστροφή στα Μέγαρα

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Θανάαης Ξένος

Μετά από απουσία ενός έτους, το πρωτάθλημα ταχύτητας επέστρεψε στα Μέγαρα όπου το θέαμα και ο συναγωνισμός υπερίσχησαν. Κερδισμένοι έφυγαν οι Παπαγγέλου, Τσώκος, Συνιώρης και… Συνιώρης!

Open – Νικητής ο Παπαγγέλου


Την Pole position της κατηγορίας Open είχε ο Θεοφάνης Μίχας αλλά ήταν ο Δημήτρης Παπαγγέλου αυτός που έστριψε πρώτος στην K1 για να ακολουθήσουν οι Πρόιος και Μίχας, με τον Βάμβα από κοντά. Λίγο μετά, ο Μίχας πέρασε τον Πρόιο και βρέθηκε στην 2η θέση ενώ επίθεση έκανε και ο Βάμβας και βρέθηκε 3ος.
Μπροστά, ο Παπαγγέλου με τον Μίχα βρίσκονταν κοντά και άνοιξαν την διαφορά από τους υπόλοιπους, αλλά ο Μίχας είχε μία έξοδο κατά την οποία έχασε πολύτιμο χρόνο, και την επαφή με τον Παπαγγέλου. Ο Παπαγγέλου ξεμάκρυνε και πήρε έτσι την 3η του φετινή νίκη ενώ στην 2η θέση ακολούθησε ο Βάμβας και ο Πρόιος. Πίσω τους βρέθηκαν οι Μαρινάκης, Καρανίκας και Σκυριανόγλου.

Racing – Τρίτη νίκη για Τσώκο


Στην κατηγορία Racing o Tσώκος είχε την Pole Position έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση με τον Αντρέας Λεφέβρ να ακολουθεί. Η συμμετοχή του Ανδρέα Παργινού ήταν μία χαρούμενη νότα αφού ακολούθησε 3ος, με τους Ντότσικα, Σιφναίο, Κίτσο, Αβραμόπουλο, και τον Νότη Παπαπαύλου να συμμετέχει για πρώτη φορά στην κατηγορία, να βρίσκονται κατόπιν.
Με τον Τσώκο να έχει φύγει μπροστά, ο Παργινός ήταν αυτός που έκανε επίθεση στον Λεφέβρ τον οποίο και πέρασε ενώ ο Σιφναίος βρέθηκε μπροστά από τον Ντότσικα.
Πολλές προσπεράσεις αλλά και δυνατός συναγωνισμός ανάμεσα στους αναβάτες κράτησαν τους θεατές όρθιους, με τον Τσώκο να φτάνει τελικά άνετα στην 1η θέση.
Ο Κίτσος πέρασε λίγο μετά τον Παργινό για να τερματίσουν τελικά έτσι στο βάθρο.
Με την εγκατάλειψη του Λεφέβρ αλλά και του Παπαπαύλου έπειτα από δύο πτώσεις,
Τέταρτος τερμάτισε σε μία εκπληκτική προσπάθεια ο Δημήτρης Καρακώστας όντας ταυτόχρονα πρώτος και στα 125. Ακολούθησε ο Βασίλης Κανελλόπουλος και ο Αντώνης Αβραμόπουλος.

Supersport – Μάχες με Συνιώρη νικητή


Την Pole Position της κατηγορίας Supersport είχε ο Σωτήρης Μπεγνής με τον Συνιώρη να ξεκινάει από την 2η θέση και να στρίβει πρώτος στην Κ1. Ο Μπεγνής ακολούθησε από κοντά με τον Μιχάλη Κουτσουμπό και τον Άλεξ Παπαγεωργίου στο κατόπι τους.
Η επίθεση του Παπαγεωργίου στον Κουτσουμπό απέδωσε και λίγο μετά, πέρασε τον Μπεγνή για την 2η θέση την οποία σύντομα ο Μπεγνής πήρε πίσω.
Η εγκατάλειψη του Κουτσουμπού άφησε την θέση ανοιχτή για τους αναβάτες που ακολοθούσαν, κι έτσι, λίγο μετά, ο Συνιώρης δέχτηκε την επίθεση του Μπεγνή, ο οποίος έπεσε και ξαναμπήκε στον αγώνα χάνοντας όμως θέσεις.
Ο Συνιώρης οδήγησε σταθερά για την 3η συνεχόμενη νίκη του, με τους Παπαγεωργίου και τον Τριντή να ακολουθεί στο βάθρο κερδίζοντας στην γραμμή τερματισμού την μάχη με τον Καρακατσάνη. Ο Μπεγνής έφτασε στην 5η θέση μετά την πτώση του και την εξάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Περιστεράς.

Superstock – Κι άλλη νίκη για τον Συνιώρη


Άλλη μία Pole Position για τον Σάκη Συνιώρη ο οποίος έστριψε και πρώτος στην Κ1 με τον Άρη Γκιζίνο και τον Βασίλη Ευθυμίου να ακολουθούν. Ο Γκιζίνος ήταν αποφασισμένος να πιέσει από νωρίς και πέρασε μπροστά σύντομα, ενώ λίγο πιο πίσω, από τους Συνιώρη και Ευθυμίου ακολουθούσαν οι Λευτέρης Πίππος και Φώτης Τσαλικης αλλά και ο Γιώργος Παπασταύρου.
Η προσπάθεια του Γκιζίνου κατέληξε σε πτώση κι έτσι τέθηκε εκτός μάχης ενώ μπροστά, προηγείτο σταθερά ο Συνιώρης με τους Ευθυμίου και Πίππο να ακολουθούν.
Ο Παπασταύρου ανέβαινε σταθερά θέσεις, ενώ ο Πίππος έκανε ένα λάθος το οποίο τον άφησε αρκετά πίσω.
Σταθερά μπροστά ο Συνιώρης αύξησε την διαφορά του και τερμάτισε πρώτος με τον Ευθυμίου να βρίσκεται σταθερά πίσω του στην 2η θέση, ενώ τελικά ο Παπασταύρου ήταν αυτός που ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου. Ο Σπηλιώτης που προσπαθούσε να περάσει είχε μία έξοδο κατά την οποία έχασε αρκετές θέσεις, κι έτσι, τέταρτος τερμάτισε ο Φώτης Τσαλίκης με τον Γιώργο Μαρκεσσίνη και τον Σπηλιώτη να ακολουθούν.

 Φωτογραφίες Open

 Φωτογραφίες Racing

 Φωτογραφίες Supersport

 Φωτογραφίες Superstock

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 11:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon