.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 14:45

Π.Π.Ταχύτητας 2014, 4ος αγώνας, Μέγαρα

 

Αλλαγές στα προγνωστικά

 

Του Τάκη Μανιάτη

Ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας διοργανώθηκε στα Μέγαρα με τους Γιώργο Κίτσο (Racing), Δημήτρη Πρόϊο (Open), Σάκη Συνιώρη (Supersport) και Άρη Γκιζίνο (Superstock), να παίρνουν τις νίκες. Τα πρωταθλήματα όμως θα κριθούν στις Σέρρες!

Open - Πρώτη νίκη για τον Πρόϊο


Ο Δημήτρης Πρόϊος είχε την Pole Position αλλά ήταν ο Μαρινάκης τελικά αυτός που έστριψε πρώτος στην Κ1, με τους Πρόϊο, Καρανίκα και Παπαγγέλου να ακολουθούν. Με τον Καρανίκα να τίθεται εκτός αγώνα λόγω πτώσης, ο Παπαγγέλου πέρασε σύντομα τον Μαρινάκη και τον Πρόιο, και οδήγησε τον αγώνα. Λίγο μετά, ο Πρόϊος που παρακολουθούσε, βρήκε την ευκαιρία και πέρασε μπροστά, με τον Μαρινάκη να βρίσκεται πίσω του, και αμέσως να ακολουθεί ο Παπαγγέλου. Ο Πρόϊος τερμάτισε τελικά πρώτος, και ο Παπαγγέλου πέρασε τον Μαρινάκη και τερμάτισε αυτός 2ος. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Μαρινάκης με τον Βάμβα, τον Σκυριανόγλου και τον Γκουντούμα, να συμπληρώνουν την εξάδα

Racing – Τσώκος Pole, Κίτσος νίκη!

Ξεκινώντας από την Pole Position, o Λάμπρος Τσώκος ξεκίνησε δυνατά έχοντας πίσω του τους Ανδρέα, Λεφέβρ, Ανδρέα Παργινό, Μάκη Σιφναίο και Γιώργο Κίτσο. Ο Σιφναίος και ο Κίτσος πέρασαν γρήγορα μπροστά και με τον Λεφέβρ να βρίσκεται στα πιτς, έφτασαν στις πρώτες θέσεις. Ο Κίτσος πέρασε τον Σιφναίο και άρχισε να κυνηγάει τον Τσώκο για να περάσει μπροστά ενώ ο Σιφναίος αντιμετώπισε ηλεκτρολογικό πρόβλημα και καθυστέρησε αρκετά για να τερματίσει εκτός δεκάδας τελικά.

Ο Τσώκος υπέκυψε στις προσπάθειες του Κίτσου που πέρασε στην 1η θέση και ο Τσώκος κατάφερε να κρατήσει την 2η θέση του αγώνα, με τον Ντότσικα να συμπληρώνει τελικά την 3η θέση του βάθρου. Από την μάχη της 3ης θέσης, ο Κανελλόπουλος ήταν αυτός που τερμάτισε 4ος, με τον Αβραμόπουλο – 1ος στα 125, να φτάνει στην 5η θέση, και τον Καραγιάννης στην 6η. Τα δύο αδέλφια Καρακώστα μάχονταν μεταξύ τους αλλά ο Δημήτρης, αν και τραυματισμένος, οδήγησε συντηρητικά προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο RedBull Cup στην Ισπανία, σε λίγες ημέρες. 

 Supersport – 4η συνεχόμενη νίκη για Συνιώρη

Για άλλη μία φορά το φαβορί της κατηγορίας επαλήθευσε τις προβλέψεις. Ο Σάκης Συνιώρης ξεκίνησε από την 1η θέση, με τους
Σωτήρη Μπεγνή και Αλεξ Παπαγεωργίου να ακολουθούν. Λίγο μετά ο Παπαγεωργίου πέρασε στην 1η θέση, ενώ ο Κουτσουμπός βρέθηκε 3ος περνώντας τον Μπεγνή.
Ο Μπεγνής κατάφερε τελικά να περάσει ξανά στην 3η θέση και ο Συνιώρης πέρασε στην 1η θέση και άρχισε να ανοίγει την διαφορά.
Συνιώρης, Παπαγεωργίου, Μπεγνής, οδήγησαν έτσι για αρκετούς γύρους μέχρι να πέσει η καρό σημαία και να δώσει την 4η νίκη στον Συνιώρη για φέτος.
Πίσω, ο Κουτσουμπός πάλεψε με τον Τριντή για την 4η θέση, την οποία τελικά έχασε, με τον Τζωρτζόπουλο να συμπληρώνει την εξάδα.

 Superstock - Νίκη για Γκιζίνο

Η τελευταία κατηγορία της ημέρας ήταν αυτή των Superstock, στην οποία ο Σακης Συνιώρης είχε για μία ακόμη φορά την Pole Position. Έστριψε πρώτος στην Κ1 μπροστά από τους Λευτέρη Πίππο και Βασίλη Ευθύμιου, αλλά ο Πίππος έκανε την επίθεσή του και πέρασε μπροστά. Πίσω τους, ο Άρης Γκιζίνος είχε ανεβάσει ρυθμό και είχε βρεθεί στην 4η θέση, την στιγμή που ο Συνιώρης, έχοντας περάσει ξανά στην 1η θέση, έπεσε από lowsiding και ο Πίππος πέρασε ξανά πρώτος.

Την ίδια ώρα ο Γκιζίνος είχε ανέβει θέσεις και βρισκόταν πίσω από τον Πίππο, στην 2η θέση, με τον Τσίτο να ακολουθεί, στην 3η θέση.
Λίγο μετά την μέση του αγώνα, ο Γκιζίνος πέρασε μπροστά και οδήγησε τον αγώνα, ενώ ο τραυματισμένος Πίππος, δεν μπόρεσε να ανακτήσει την θέση του. Ο Γκιζίνος λίγο μετά πήρε την καρό σημαία, την πρώτη για φέτος, ο Πίππος τερμάτισε 2ος και ο Τσίτος, 3ος. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ευθυμίου, Τσαλίκης και Μαρκεσσίνης.
Με την πτώση του Συνιώρη, ο οποίος κατάφερε τελικά να τερματίσει στην 9η θέση, αλλάζει η βαθμολογία και ο Πίππος μπαίνει ξανά στο παιχνίδι του τίτλου, έχοντας πλέον 17 βαθμούς διαφορά.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon