.
Κατηγορία Scramble
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 13:12

ΑΜΟΤΟΕ – Προκήρυξη Scramble 2024 και αιχμές για την ακύρωση του τελευταίου φετινού αγώνα

Η τοποθέτηση της ΑΜΟΤΟΕ μετά από ποικίλα συμβάντα που σημάδεψαν τους φετινούς ελληνικούς αγώνες και εξακολουθούν, δυστυχώς, να αμαυρώνουν την εικόνα στους αγώνες μας γενικότερα.

Η ΑΜΟΤΟΕ δημοσίευσε την προκήρυξη του κυπέλλου ΑΣΗ Scramble Κρήτης 2024, χωρίς να χάσει την ευκαιρία να δημοσιεύσει κείμενο με αιχμές, για την ματαίωση του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος Scramble 2023. Τις εν λόγω δηλώσεις, μπορείτε να τις διαβάσετε αμέσως παρακάτω:

«Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε, ανακοινώνει την ακύρωση του 4ου αγώνα Scramble Νοτίου Ελλάδος, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2023, από το σωματείο Σ.Μ.Α.Δ.

Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι ο θεσμός ολοκληρώνεται χωρίς την διεξαγωγή του τελευταίου αγώνα.

 Με αφορμή την ακύρωση: Ο πόλεμος που δέχεται η Ομοσπονδία μας, απο τις 3 Σεπτεμβρίου 2023 και μετά, τόσο εκ των έσω, όσο και από άσχετους με το άθλημα μας “παράγοντες” με συνεχείς καταγγελίες σε όλους τους φορείς αλλά και με ανήθικα δημοσιεύματα στα σοσιαλ, από καταδικασθέντα απο την Ελληνική Δικαιοσύνη πρόσωπα, που προσβάλουν άτομα, οικογένειες και υπολήψεις και έχουν σαν στόχο την παύση της λειτουργίας της Ομοσπονδίας, δεν βλάπτουν τα μέλη της Διοίκησης.

Βλάπτουν τον Θεσμό, τα σωματεία και τους αθλητές μας.

Βλάπτουν το σύνολο της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Ο πόλεμος αυτός δεν αποθαρρύνει την Διοίκηση, δεν αποθαρρύνει τα σωματεία μας τα οποία “σέρνονται” στα αστυνομικά τμήματα επειδή διαθέτουν αθλητική εγκατάσταση υπό αδειοδότηση.

Απαγορεύει όμως την εξέλιξη των αθλητών κλείνοντας η καταγγελοντας αθλητικές εγκαταστάσεις και απειλώντας με καταγγελίες τις κατά τόπους αρχές ώστε να μην εκδίδουν άδειες αγώνων.

Τα σωματεία μας δεν το βάζουν κάτω!

Οι αθλητές μας επίσης! 

Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε υπάρχει, είναι εδώ. Κάτω από οποιαδήποτε διοίκηση.

Α.ΜΟΤ.Ο.Ε είμαστε όλοι εμείς που φέτος θα έχουμε μείον έναν αγώνα, αλλά του χρόνου συν 5.»

 

Στην συνέχεια, ακολουθεί η προκήρυξη του κυπέλλου ΑΣΗ Scramble Κρήτης 2024.

 

Άρθρο 1 – Περιγραφή-Ημερομηνίες αγώνων

Ο ΑΣΗ με την έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ προκηρύσσει χειμερινό κύπελλο Scramble Κρήτης σύμφωνα με τους Γενικούς και τους Τεχνικούς κανονισμούς της ΑΜΟΤΟΕ και τις ισχύουσες στο ΠΠ SCRAMBLE 2024 κατηγορίες.

Οι ημερομηνίες των αγώνων θα είναι:

  • 1ος Αγώνας 14/01/2024
  • 2ος Αγώνας 18/02/2024
  • 3ος Αγώνας 24/03/2024

Άρθρο 2 – Προσμέτρηση Αγώνων

Στο κύπελλο μετράνε όλοι οι ανωτέρω προκηρυγμένοι σε αυτό αγώνες.

Άρθρο 3 – Καταλληλότητα Οχημάτων

Οι μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν στο Κύπελλο πρέπει να ανήκουν στις αντίστοιχες κατηγορίες, όπως αυτές προσδιορίζονται στους ισχύοντες Γενικούς και Τεχνικούς Κανονισμούς και τις εγκυκλίους της ΑΜΟΤΟΕ και να διέπονται από τις ίδιες προδιαγραφές.

Άρθρο 4 – Αριθμός Εκκινησάντων αθλητών

Ο αριθμός των εκκινησάντων αθλητών είναι ο αριθμός των αθλητών που παρουσιάσθηκαν, πέρασαν τη διαδικασία διοικητικού και τεχνικού ελέγχου.

Άρθρο 5 – Σύστημα Βαθμολογίας

Σύστημα Βαθμολογίας για την απονομή του τίτλου του Κυπέλλου. Στους αγώνες του Κυπέλλου μπορούν να συμμετέχουν και να βαθμολογούνται αθλητές κάτοχοι Ελληνικού και άλλων χωρών δελτίου αθλητού μοτοσυκλέτας.

Για την απονομή των προκηρυχθέντων τίτλων εφαρμόζεται το ακόλουθο σύστημα βαθμολογίας :

Βαθμοί θέσεων ανά αγώνα :

1η -25β 6η -10β 11η -5β

2η -20β 7η -9β 12η -4β

3η -16β 8η -8β 13η -3β

4η -13β 9η -7β 14η -2β

5η -11β 10η -β 15η -1β

Παράβολα Συμμετοχής

Τα παράβολα συμμετοχής ορίζονται ως εξής:

Το παράβολο συμμετοχής για τους Αθλητές που συμμετέχουν στα Scramble ορίζεται στο ποσό των 90€. Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές θα επιβαρύνονται με το 20€.

Έπαθλα

Στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας κύπελλο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • S1 (101-199) Δίχρονες έως 175cc και τετράχρονες έως 250cc.
  • S2 (201-299)Δίχρονες από 175cc και άνω και τετράχρονες από 250cc και άνω.
  • S3 (301-399) Αθλητές ηλικίας άνω των 40 ετών, συμπληρωμένα πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους του Πρωταθλήματος. Ανεξαρτήτως κυβισμού.
  • S4 (401-499) Αθλητές που έβγαλαν αθλητικό δελτίο για πρώτη φορά από το 2020 και μετα). Ανεξαρτήτως κυβισμού.
  • S5 (501-599) Αθλητές που έχουν πάρει βαθμούς σε αγώνες πανελλήνιων πρωταθλημάτων scramble-motocross . Ανεξαρτήτως κυβισμού
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 13:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon