.
Κατηγορία Motocross
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 11:25

3ος αγώνας Πρωταθλήματος ΜΧ Νοτίου Ελλάδος - Πύργος

 

Την Κυριακή 16/10/2016, από την ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η.

 

Κείμενο: Νίκος Τσάγκλας

Φωτογραφίες: Πένυ Τσάγκλα 

Την Κυριακή 16/10/2016 κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες διοργανώθηκε στα Δουνέϊκα Ηλείας από το τοπικό σωματείο ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η. ο 3ος αγώνας για το πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος.

Ο καιρός με αραιή συννεφιά, ιδανική θερμοκρασία και με μια υποψία βροχής κάποιες στιγμές ήταν ότι καλύτερο για τον αγώνα. Η σωστή αυτή τη φορά προετοιμασία της πίστας έδωσε τη δυνατότητα στους αθλητές να προσπαθήσουν για το καλύτερο προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους δυστυχώς ελάχιστους θεατές. Η οργάνωση του αγώνα κυμάνθηκε για άλλη μια φορά σε καλά επίπεδα.

Στην κατηγορία Expert (η οποία αγωνίζεται μαζί με την ΜΧ1) η εμφάνιση του Παναγιώτη Κουζή δεν άφηνε περιθώρια στον ανταγωνισμό να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση. Ο ανταγωνισμός (Γιώργος Ηλιόπουλος) πέτυχε την δεύτερη και στα δύο σκέλη. Ειδικότερα στο δεύτερο σκέλος οδηγώντας πολύ γρήγορα και θεαματικά, δεν άφησε τον Κουζή να απομακρυνθεί και τον είχε σε απόσταση αναπνοής. Τρίτος και στα δύο σκέλη ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος, οδηγώντας θεαματικά το μικρό 125 και δείχνοντας ότι ξαναβρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του.

ΜΧ1

Στην Κατηγορία ΜΧ1 και στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Κώστας Μούρκος και οδήγησε σε αυτή τη θέση μέχρι το τέλος. Δεύτερος ο Σοφοκλής Μαμωνάς μετά από πολλές μάχες για να ανακάμψει από την πτώση που είχε στη στροφή της εκκίνησης με τρίτο τον Μανώλη Σκύβαλο. Στο δεύτερο σκέλος είχαμε ανακατατάξεις, με τον Σκύβαλο να οδηγεί τον αγώνα από την αρχή σε απευθείας αντιπαράθεση με τον Μαμμωνά
ο οποίος κάποια στιγμή πήρε την πρωτοπορία αλλά μια πτώση στον προτελευταίο γύρο τον έριξε στην τέταρτη θέση. Δεύτερος του σκέλους ο Νίκος Σωτηρόπουλος με σταθερή και μυαλωμένη οδήγηση με τρίτο τον Κώστα Μούρκο ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά σε αυτό το σκέλος. Στο σύνολο του αγώνα πρώτος είναι ο Μανώλης Σκύβαλος, δεύτερος ο Κώστα Μούρκος και τρίτος ο Νίκος Σωτηρόπουλος.

ΜΧ2

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Κωνσταντίνος Μπετίνης έκανε για άλλη μια φορά το δύο στα δύο. Αυτή τη φορά όμως είχε να αντιμετωπίσει τον επανεμφανιζόμενο μετά από μεγάλη αποχή Χρυσοχό Βασίλη ο οποίος στο πρώτο σκέλος κουράστηκε γρήγορα από τη μάχη της κορυφής και τερμάτισε τελικά τέταρτος, αλλά στο δεύτερο σκέλος οδήγησε για λίγο τον αγώνα τερματίζοντας τελικά δεύτερος. Δεύτερος στο πρώτο σκέλος ο Νικόλας Φανουράκης με τρίτο και στα δύο σκέλη τον Μανώλη Παναγιωτόπουλο με το πρώτο δίχρονο του αγώνα.
Στο σύνολο του αγώνα πρώτος ο Μπετίνης με δεύτερο τον Χρυσοχό και τρίτο τον Παναγιωτόπουλο.

ΜΧ85 & ΜΧ 65

Κατηγορία ΜΧ85 και τι να πούμε για τον Ανδρέα Ανδρέου ο οποίος οδηγώντας δυναμικά τη μικρή του μοτοσικλέτα σε χρόνους εφάμιλλους των μεγάλων κατηγοριών κέρδισε και
τα δύο σκέλη. Δεύτερος ο πολύ ανεβασμένος Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος και τρίτος ο Σταύρος Μαυράκης.

Στην κατηγορία ΜΧ65 ο Μιχάλης Σαραντινούδης ήταν για άλλη μια φορά ο αδιαμφισβήτητος νικητής. Δεύτερος και στα δύο σκέλη ο Μιχάλης Σακελλαρίου και τρίτος ο Σωτήρης Φωτάκης.

OPEN

Ο Αλέκος Καρανάσης στην κατηγορία ΟΡΕΝ κέρδισε για άλλη μια φορά αβίαστα το πρώτο σκέλος και νιώθοντας για το μισό του δεύτερου σκέλους πίεση από τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο μέχρι να απομακρυνθεί και να κερδίσει και αυτό. Δεύτερος στο πρώτο σκέλος ο Σταύρος Ροσσολάτος με τρίτο τον Κώστα Παπαδόπουλο ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο δεύτερο σκέλος. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Σπύρος Ματσούκας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 11:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon