.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 13:51

Πρωτ. Motocross Νοτίου Ελλάδας, 5ος αγώνας, Μεγαλόπολη

 

Απαιτητικός ο 5ος αγώνας του Πρωταθλήματος

 

Κείμενο: Νίκος Τσάγκλας
Φωτογραφίες: Πένυ Τσάγκλα

Με έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα στην καλύτερη πίστα της Ελλάδας, στη Μεγαλόπολη, έπεσαν οι τίτλοι τέλους για το πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος.

Η νέο-ιδρυθείσα Α.Λ.Μ.Α. Μεγαλόπολης μετά από πολλή δουλειά και προσπάθεια κατάφερε να επαναλειτουργήσει μετά από δυόμιση χρόνια, την ιστορική πλέον πίστα της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, διοργανώνοντας τον τελευταίο αγώνα για το πρωτάθλημα Motocross Νότιας Ελλάδας.

Αρωγοί στην προσπάθειά της εκτός από τους τοπικούς φορείς (Δήμος, Περιφέρεια, ΔΕΗ Μεγαλόπολης) υπήρξαν και τα γειτονικά και όχι μόνο σωματεία της ΛΕΜΟΚΑ, ΑΟΛΜΟ και ΑΡΗ Πεντέλης καθώς και στελέχη τα οποία αποδεδειγμένα αγαπούν το άθλημα και προσπαθούν για την βελτίωση του. Την προσπάθεια για την τέλεια προετοιμασία της πίστας και την διεξαγωγή ενός άψογου αγώνα προσπάθησαν να την χαλάσουν οι κακές καιρικές συνθήκες της τελευταίας εβδομάδας.

Η σχεδόν ακατάπαυστη βροχή και ειδικότερα η δυνατή βροχή του Σαββάτου (μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής) δημιούργησε πολύ δύσκολες οδηγικές συνθήκες στο ιδιόμορφο χώμα της πίστας με πολλά κολλήματα και πτώσεις. Όμως οι 120 περίπου αθλητές που έδωσαν το παρόν και τίμησαν με την συμμετοχή τους το σωματείο και το θεσμό, απέδειξαν ότι τα καταφέρνουν και στα δύσκολα, γεμίζοντας τη μπάρα εκκίνησης σε δύο κατηγορίες και προσφέροντας θέαμα με την προσπάθεια και τις μάχες τους, στους αρκετούς παρευρισκόμενους θεατές. Με την επιτυχημένη διοργάνωση του αγώνα, η Α.Λ.Μ.Α. Μεγαλόπολης μπήκε με το δεξί στα διοργανώτρια σωματεία αγώνων επαναφέροντας στο προσκήνιο την πίστα της Μεγαλόπολης.

Expert

Στον αγωνιστικό τομέα και στην κατηγορία Expert το φαβορί (λόγω λάσπης) του αγώνα Γιώργος Ηλιόπουλος τα βρήκε λίγο σκούρα με την μαχητικότητα και την ταχύτητα του Δημήτρη Μπάκα. Στο πρώτο σκέλος ο Μπάκας με πολύ τεχνική και γρήγορη οδήγηση, οδήγησε την κούρσα (μετά από πτώση του Ηλιόπουλου) και κέρδισε και το σκέλος, ενώ στο δεύτερο σκέλος δεν απομάκρυνε στιγμή από τον τροχό του Ηλιόπουλου που ήταν νικητής του σκέλους και του αγώνα λόγω αποτελεσμάτων (2-1). Δεύτερος ο Μπάκας και τρίτος ο Σταμάτης Δημολιάνης με συντηρητική αλλά γρήγορη οδήγηση για να εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή της κατηγορίας.

MX1

Στην κατηγορία ΜΧ1 ο Κώστας Μούρκος (1-1) απλά ήταν μια κλάση πάνω από τους συναθλητές του. Πήρε τις εκκινήσεις και στα δύο σκέλη και οδήγησε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Δεύτερος με πολύ καλή οδήγηση στη λάσπη και τερματισμούς 2-2 ο Σοφοκλής Μαμμωνάς και τρίτος ο Μανώλης Σκύβαλος (6-3) με συντηρητική οδήγηση για να διασφαλίσει το πρωτάθλημα. Εξαιρετική οδήγηση στη λάσπη της πίστας από τους Στέργιο Κατσογρεσάκη, Χρήστο Κοτούλα, Νίκο Τατάνη και Βαγγέλη Μπουρίκα.

MX2

Στην κατηγορία ΜΧ2 και τις δύο εκκινήσεις πήρε Γιάννης Ρηγόπουλος (ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα) αλλά τα σκέλη πήγαν στον Βασίλη Χρυσοχό ο οποίος κυριολεκτικά πέταγε στο λασπωμένο και βαρύ χώμα της πίστας. Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος (2-3) μα τρίτο τον νικητή όλων των προηγούμενων αγώνων και πρωταθλητή της κατηγορίας Κωνσταντίνο Μπετίνη (6-2).

OPEN

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ η επανεμφάνιση του Δημήτρη Στούπα συνοδεύτηκα από νίκη και στα δύο σκέλη (1-1). Δεύτερος ο Αλέκος Καρανάσης με δυνατή αλλά και προσεκτική οδήγηση (3-2) για να τερματίσει πρωταθλητής της κατηγορίας και τρίτος ο Σπύρος Ματσούκας με θέσεις 2-3.

MX85

Στην ΜΧ85 είχαμε ανατροπές . Ο φετινός πρωταθλητής της κατηγορίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρέας Ανδρέου μετά από πτώση και μηχανικό πρόβλημα στο πρώτο σκέλος,τερμάτισε οριακά στην έκτη θέση και με την πρώτη θέση του δεύτερου σκέλους έκανε το νταμπλ κερδίζοντας και τον τίτλο του πρωταθλητή Νοτίου Ελλάδος. Πρώτος στον αγώνα τερμάτισε ο Σταύρος Μαυράκης (1-3) οδηγώντας πολύ γρήγορα και έξυπνα στη λάσπη με δεύτερο και στα δύο σκέλη και στον αγώνα τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο (2-2) ο οποίος είχε κι αυτός μια πτώση στη λάσπη του πρώτου σκέλους. Ωραία οδήγηση και στα δύο σκέλη και από τους Χρήστο Φραγκούλη, Νικόλα Κοσιάβελο και Κωνσταντίνο Ζεπάτο.

MX65

Στην κατηγορία ΜΧ65 ο Μιχάλης Σαραντινούδης κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη (1-1) όπως και το πρωτάθλημα. Να σημειώσουμε πως είναι και ο μόνος από τους φετινούς πρωταθλητές που νίκησε σε όλα τα σκέλη των αγώνων του θεσμού. Δεύτερος ο Μιχάλης Σακελλαρίου με τερματισμούς 2-2 και τρίτος ο Σωτήρης Φωτάκης με τερματισμούς 3-3.

Πρωταθλητής σωματείων για το 2016 ο ΑΡΗΣ Πεντέλης με 1294 βαθμούς. Ουσιαστικά οριακά πίσω του η Α.Ο.Λ.Μ.Ο. (προηγούταν μέχρι τον προηγούμενο αγώνα) με 1189 βαθμούς και αρκετά πίσω η Α.Μ.ΛΕ.Χ. με 707 βαθμούς.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 11:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon