.
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 17:09

Beta Motorcycles - Στην κορυφή του παγκόσμιου Enduro

Τεράστια η επιτυχία της Beta για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, με 4 τίτλους και φοβερά πλασαρίσματα.

Με τον Steve Holcombe να κατακτά, στη σέλα της RR 350 Racing, το πρωτάθλημα στην EnduroGP και στην E2, η Beta επέστρεψε στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro. Την επιτυχία του ιταλικού εργοστασίου συμπληρώνουν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ε3 με τον Brad Freeman και το πρωτάθλημα κατασκευαστών ενώ εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις των Leo Joyon και Theophile Espinasse του Team Beta OXMOTO που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες Youth και Ε1 αντίστοιχα.

Οι επιτυχίες της Beta στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023

  • Πρωτάθλημα στην EnduroGP
  • Πρωτάθλημα στην Enduro2
  • Πρωτάθλημα στην Εnduro3
  • Πρωτάθλημα Κατασκευαστών
  • 3 μοτοσυκλέτες Beta στην πρώτη δεκάδα της EnduroGP.
  • 2η θέση στην Εnduro1
  • 2η θέση στην Enduro Youth

Πρωτάθλημα στην EnduroGP και την Enduro2

Στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος για το 2023, στην Πορτογαλία (Santiago Do Cacem) κρίθηκε ο τίτλος όλων των κατηγοριών. Ο Steve Holcombe προσπάθησε να “καθαρίσει” την υπόθεση τίτλος από την πρώτη μέρα (Σάββατο) ωστόσο οριακά δεν το κατάφερε και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την Κυριακή για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του ένατου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του.

Steve Holcombe: “Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος γιατί οι τελευταίες σεζόν ήταν γεμάτες τραυματισμούς ενώ φέτος ξεκίνησα από το πρώτο GP δυνατά και αποφασιστικά να κερδίσω αυτούς τους δύο παγκόσμιους τίτλους στο τέλος της σεζόν.”

Πρωτάθλημα στην Enduro3

Παρά το γεγονός πως ο Brad Freeman μετά τα μέσα της σεζόν είχε να αντιμετωπίσει πολλαπλούς τραυματισμούς κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου που αποτελεί και τον έβδομο συνεχόμενο της Beta στη συγκεκριμένη κατηγορία με το ασυναγώνιστο RR 300 Racing. Ο Βρενατός δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον τελευταίο γύρο ωστόσο έσφιξε τα δόντια και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην τελική βαθμολογία με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.

Brad Freeman: “Ήταν μια περίπλοκη σεζόν, ξεκίνησα πολύ δυνατά κερδίζοντας μερικούς αγώνες, αλλά μετά συνέβη ο τραυματισμός και το διάλειμμα το καλοκαίρι δεν βοήθησε πολύ. Τέλος πάντων, τελειώσαμε κερδίζοντας το πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε3.”

Πρωτάθλημα κατασκευαστών

Μετά τη δύσκολη χρονιά του 2022 όπου οι εργοστασιακοί αναβάτες της Beta αντιμετώπισαν σειρά από τραυματισμούς, το 2023 ήταν και πάλι χρονιά απόλυτης επικράτησης για το εργοστάσιο της Φλωρεντίας. Κάνοντας το 5 στα 5 στους πρώτους αγώνες της χρονιάς (κάθε εργοστάσιο βαθμολογείται με βάση την επίδοση του ταχύτερου αναβάτη του) η διαφορά που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλη και διατηρήθηκε με μικρές διακυμάνσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς.

1. Beta 249 2. KTM 210 3. GASGAS 209 4. Sherco 162 5. Honda 140

Εντυπωσιακές επιδόσεις κι από δορυφορικούς αναβάτες Beta

Εκτός από τα πρωταθλήματα στις κατηγορίες EnduroGP, E2 και Ε3, το 2023 η Beta στο πρωτάθλημα του 2023 είχε δυνατή εκπροσώπηση και στις κατηγορίες Εnduro1 και EnduroYouth με αναβάτες της Team Beta OXMOTO. Έτσι για πρώτη φορά φέτος κατάφερε να πάρει νίκη στην Ε1 και να τερματίσει στη δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας με τον Theo Espinasse (RR 250 Racing) ενώ εντυπωσιακή ήταν και η απόδοση του 18 ετών Leo Joyon (RR 125 Racing) στην κατηγορία EnduroYouth που επίσης ολοκλήρωσε τη χρονιά στη δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας.

Πηγή: Beta Motor GR

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon