.
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 07:50

MotoGP - Ο Miguel Oliveira στη θέση του Marc Marquez ;

Ο Miguel Oliveira είναι το όνομα που συνδέεται με τη θέση του Marc Marquez στη Repsol Honda για τη σεζόν MotoGP του 2024.

Έτσι αναφέρει έστω το Motorsport.com, με τον Oliveira να θεωρείται ως το φαβορί για τη σέλα του απερχόμενου Marc Marquez, αφού ο Ισπανός επιβεβαίωσε την πρόωρη αποδέσμευση από το συμβόλαιό του στο HRC. Το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης του Marquez στα τέλη της σεζόν σε συνδυασμό με τη διετή φύση των περισσότερων συμβολαίων αναβατών (που λήγουν στο τέλος του 2024) αφήνει τη Honda με λίγους προφανείς αντικαταστάτες. Η νέα μεταγραφή του HRC, ο Johann Zarco, έχει προβληθεί ως μια επίσης πιθανή επιλογή, εάν η προγραμματισμένη θέση του στην LCR Honda αντικατασταθεί με μια εργοστασιακή θέση στην ομάδα της Repsol.

Ο Γάλλος είχε αρχικά υπογραφεί για να καλύψει το κενό που άφησε στην LCR η αναχώρηση του Alex Rins στην Monster Yamaha, μιας και ο Rins χρησιμοποίησε μια ρήτρα στο συμβόλαιό του με το HRC που του επέτρεπε να φύγει νωρίτερα εάν λάμβανε πρόταση από μια εργοστασιακή ομάδα.

Φημολογείται λοιπόν ότι μια παρόμοια ρήτρα μπορεί να υπάρχει για τον Oliveira της Aprilia RNF, ο οποίος έχει υπογράψει απευθείας στην Aprilia, επιτρέποντάς του ενδεχομένως να ενταχθεί στη Repsol Honda εάν το επιθυμούσε. Η Aprilia επιβεβαίωσε ξανά στο Crash.net ότι ο Oliveira έχει συμβόλαιο για το 2024 και όπως και η RNF, έδειξε ότι δεν γνωρίζει τέτοια ρήτρα. Επίσης, ο Maverick Vinales της εργοστασιακής ομάδας της Aprilia, είναι ένα από τα ονόματα παίζουν στο τραπέζι της «μεταγραφικής φημολογίας»

Όλα τα παραπάνω ενώ είμαστε εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης για το που θα είναι ο Marc Marquez του χρόνου, θεωρώντας σίγουρη την αγωνιστική συνύπαρξη του με τον αδερφό του Alex, στη Gresini Racing.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon