.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 22:02

Πρωτ.Motocross Νοτίου Ελλάδος, 2016, 4ος Αγώνας, Αγ. Νικόλαος

 

Απόβαση στην Κρήτη

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: MXIN.GR

Οι αναβάτες του πρωταθλήματος Motocross Νοτίου Ελλάδος ταξίδεψαν στην λεβεντογέννα Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχουν στον 4ο αγώνα του θεσμού. Δυνατές μάχες σε όλες τις κατηγορίες, με τους Κρήτες αναβάτες να πρωταγωνιστούν στις περισσότερες κατηγορίες, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό μπροστά στο κρητικό κοινό.

Οι Σταμάτης Δημολιάνης (MX Expert), Μανώλης Σκύβαλος (MX1), Κωνσταντίνος Μπετίνης (MX2), Χαρίδημος Τερζάκης (Open), Ανδρέας Ανδρέου (MX85) και Μιχάλης Σαραντινούδης (MX65), ήταν οι κερδισμένοι του 4ου αγώνα του πρωταθλήματος.

ΜΧ-Εxpert - Νικητής ο Δημολιάνης

Για πρώτη φορά φέτος κατάφερε ο Σταμάτης Δημολιάνης να κερδίσει όντας άπιαστος και στα δύο σκέλη του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος οδήγησε τον αγώνα από την αρχή, ενώ στο δεύτερο, είχε σκληρή μάχη με τον Δημήτρη Μπάκα. Δεύτερος τερμάτισε ο Κώστας Καράκης με τερματισμούς στην 3η και 2η θέση ήταν αυτός που πήρε την 2η θέση της ημέρας, με τον Παύλο Σιδέρη (2-3) να συμπληρώνει το τελικό βάθρο έπειτα από ισοβαθμία με τον Καράκη. Ο Δημήτρης Μπάκας τερμάτισε 4ος έπειτα από δύο τερματισμούς στην 4η θέση.

ΜΧ1 - Νικητής ο Σκύβαλος


Μπροστά στο δικό του κοινό, ο Μανώλης Σκύβαλος ήταν ο μεγάλος νικητής, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του αγώνα. Πίσω του βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μούρκος με τερματισμούς στην 2η και 3η θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Νίκος Σωτηρόπουλος με τερματισμό στην 5η και 2η θέση.
Ακολούθησαν οι Ευάγγελος Μπουρίκας (4-4), Νίκος Τατάνης (3-8) και Βασίλης Κατσάς (7-5).

ΜΧ2 - Μπετίνης χωρίς αντίπαλο


Ο Κωνσταντίνος Μπετίνης ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας MX2 ο οποίος κέρδισε άνετα και τα δύο σκέλη του αγώνα, με τον Νικόλα Φανουράκη να έρχεται τελικά 2ος με δύο 2ες θέσεις, και τον Γιάννη Ρηγόπουλο να τερματίζει στην 3η θέση του βάθρου, έπειτα από τερματισμούς στην 4η και 3η θέση.
Τέταρτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Αλεξάκης (8-3), πέμπτος ο Ανδρέας Χατζηκωνσταντίνου (8-4) και την εξάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Σπύρης (7-5).

ΟΡΕΝ - Τερζάκης για πρώτη φορά


Η πρώτη νίκη της χρονιάς ήρθε στην Κρήτη για τον Χαρίδημο Τερζάκη (2-1) ο οποίος κέρδισε τις μάχες από τον Αλέκο Καρανάση (1-2) και ανέβηκε αυτός στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Καρανάσης τερμάτισε 2ος συνολικά με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο έπειτα από δύο 3ες θέσεις.
Ο Σταύρος Ροσσολάτος έδωσε μάχες με τον Παπαδόπουλο για την 3η θέση αλλά τις έχασε και τις δύο φορές τερματίζοντας τελικά 4ος στα σκέλη και συνολικά. Χρήστος Τσούνης (6-5) και Σπύρος Μητρόπουλος (5-6) συμπλήρωσαν την εξάδα.

ΜΧ85 - Ανδρέου και στα δύο σκέλη


Ο Ανδρέας Ανδρέου κατάφερε να επιβληθεί του συναγωνισμού και να κερδίσει και τα δύο σκέλη του αγώνα, φεύγοντας με τους περισσότερους βαθμούς από την Κρήτη. Πίσω του βρέθηκαν οι Σταύρος και Γιώργος Μαυράκης, οι οποίοι πήρα από δύο 2ες και δύο 3ες θέσεις αντίστοιχα, συμπληρώνοντας το βάθρο.

ΜΧ65 - Πρώτος ο Σαραντινούδης


Ο Μιχάλης Σαραντινούδης πήρε ακόμη μία νίκη στον αγώνα της Κρήτης, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της ημέρας. Πίσω του, ο Σωτήρης Φωτάκης τερμάτισε 2ος και 3ος με αποτέλεσμα να τερματίσει συνολικά 2ος, ενώ ο Μιχάλης Σακελαρίου με τερματισμούς στην 4η και 2η θέσεις, συμπλήρωσε το βάθρο. Δημήτρης Γανωτής (3-4) και Γιώργος Ευαγγέλου (0-5) συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 22:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon