.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 18:47

Παν.Π. Motocross 2017, 1ος αγώνας, Γιαννιτσά

 

Έναρξη με τα φαβορί!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: CP Productions, MXIN.GR

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross ξεκίνησε από την πίστα των Γιαννιτσών, με τους Παναγιώτη Κουζή (MX1), Γιάννη Τουρατζίδη (ΜΧ2), Ανδρέα Ανδρέου (ΜΧ2Τ), Σταμάτη Δημολιάνη (Open), Αντώνη Σάγμαλη (ΜΧ85) και Νικόλαο Κανελλόπουλο (ΜΧ65) να κερδίζουν τις κατηγορίες τους.

Κατηγορία ΜΧ1


Τα δόντια του είχε σκοπό να δείξει ο Ανάργυρος Τσαρνάς ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά από το πρώτο σκέλος και κατάφερε να κερδίσει και να τερματίσει 3ος στο 2ο σκέλος. Τον ταχύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είχε ο Παναγιώτης Κουζής ο οποίος όμως με μία 2η και μία 1η θέσεις, ήταν ο τελικός νικητής της ημέρας.

Ο Τσαρνάς τερμάτισε τελικά 2ος στην συνολική βαθμολογία της ημέρας, με τους Γιώργο Ηλιόπουλο (5ος και 2ος) και Κυριάκο Κόττη να μάχονται για την 3η θέση.
Τελικά ήταν ο Ηλιόπουλος ήταν αυτός που ανέβηκε στο βάθρο της ημέρας, με τον Κόττη να τερματίζει 4ος έπειτα από δύο τερματισμούς στην 4η θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Δημήτρης Κοντολέτας έπειτα από τερματισμούς στην 3η και 5η θέση, με τον Δημήτρη Μπαξεβάνη στην 6η, έπειτα από δύο τερματισμούς στην 7η θέση.

Κατηγορία MX2


Από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά φάνηκαν οι δυνατότητες του Γιάννη Τουρατζίδη, ο οποίος γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο, κατάφερε να κερδίσει και στα δύο σκέλη του αγώνα, φεύγοντας με την πολυπόθητη 1η θέση της ημέρας.
Πίσω του έδωσαν μάχες οι Αλέξης Γεωργαντάς με τον Παναγιώτη Παπίλα, τις οποίες κέρδισε τελικά ο Παπίλας με τερματισμούς στην 4η και 2η θέσεις. Ο Γεωργαντάς τελικά με δύο 3ες θέσεις, συμπλήρωσε την τρίτη του βάθρου.
Πίσω τους βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μπετίνης ο οποίος με τερματισμούς στην 2η και 7η θέσεις, έφτασε στην 4η θέση της ημέρας, και ο Νίκος Λυρίου, στην 5η θέση, έπειτα από τερματισμούς στην 6η και 4η θέσεις.
Την εξάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μπάκας με δύο 5ες θέσεις.

Κατηγορία ΜΧ2Τ


Οι νέοι κανονισμοί επέτρεψαν στον περσινό πρωταθλητή της MX85, Ανδρέου Ανδρέου, να συμμετάσχει στην κατηγορία ΜΧ2Τ. Και αυτός έδωσε τον καλύτερο του εαυτό κερδίζοντας και τα δύο σκέλη.
Πίσω του βρέθηκε ο Άγγελος Βογιατζής με μία 3η και μία 2η θέσεις, παίρνοντας την θέση από τον Γιώργο Καριώτη με τον οποίο ισοβάθμισαν - 2ος και 3ος αντίστοιχα.
Ακολούθησε στην 4η θέση ο Στυλιανός Σκορδάς ο οποίος τερμάτισε δύο φορές 4ος και ο Άγγελος Μαργαρίτης με μία 6η και μία 5η θέσεις. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Ευαγγελόπουλος με 5η θέση και εγκατάλειψη.

Κατηγορία OPEN


Μπορεί να μην ήταν ο νικητής κάποιου σκέλους ο Σταμάτης Δημολιάνης για να πανηγυρίσει μία νίκη, αλλά το κατάφερε τερματίζοντας δύο φορές στην 2η θέση κι έτσι στην 1η της ημέρας.
Ο Χρήστος Τομαράς ήταν αυτός που έδωσε μάχες μαζί του και κέρδισε το πρώτο σκέλος για να τερματίσει όμως 5ος στο δεύτερο, με αποτέλεσμα την 3η τελική θέση της ημέρας. Δεύτερος ήταν ο έτερος νικητής σκέλους, Βασίλης Πακαταρίδης ο οποίος με τον τερματισμό στην 4η θέση του πρώτου σκέλους και την νίκη στο δεύτερο, τερμάτισε στην 2η θέση, πίσω από τον Δημολιάνη. Τέταρτος τερμάτισε ο Χρήστος Καδόγλου με δύο 3ες θέσεις, και πέμπτος ο Αθανάσιος Παπανίκος με μία 5η και μία 4η θέσεις. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Μπαμπάς με δύο έκτες θέσεις.

Κατηγορία ΜΧ85


Ο Αντώνης Σάγμαλης ήταν αυτός που κέρδισε και τα δύο σκέλη της MX85 κατηγορίας, και μαζί, ανέβηκε στην κορυφή της ημέρας. Πίσω του βρέθηκε ο Σταύρος Μαυράκης με τερματισμούς στην 3η και 2η θέσεις, με τον Μάριο Κανάκη να κάνει το 2-3 αντίστοιχα και να καταλαμβάνει την 3η θέση. Δύο τερματισμούς στην 4η θέση είχε ο Γιώργος Μαυράκης που του έδωσαν ανάλογο αποτέλεσμα στην βαθμολογία της ημέρας, με τον Αλέξανδρο Κατσαβριά να τερματίζει δύο φορές 5ος και το ίδιο στην ημέρα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Σωτήρης Πασπαλιάρης με τερματισμούς στην 7η και 6η θέσεις.

Κατηγορία ΜΧ65

Η ώρα του Νίκου Κανελλόπουλου να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη ήρθε στα Γιαννιτσά, κερδίζοντας μάλιστα και τα δύο σκέλη του αγώνα. Πίσω του τερμάτισε ο Μιχάλης Σαραντινούδης με δύο δεύτερες θέσεις και την τριάδα συμπλήρωσε ο Καμαρινός Παυλόπουλος με δύο τρίτες θέσεις. Ακολούθησαν οι Μιχάλης Σακελαρίου (4ος - 4ος), Σταύρος Βαγγελακάκης (7ος - 5ος) και Δέσποινα Μανδάνη (6η - 6η).

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 18:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon