.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 11:20

Π.Π. ΜΧ 2024, 2ος αγώνας, Τρίκαλα

Παναγιώτης Κουζής και Μάριος Κανάκης κυριάρχησαν σε ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα.

Με βροχερό καιρό αλλά με ρεκόρ συμμετοχών (187) και αρκετούς θεατές διεξήχθη στον Πρίνο Τρικάλων ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross για το 2024.

ΜΧ1 / ΜΧ300

Με δύο νίκες ο Παναγιώτης Κουζής (Fantic) πήρε το απόλυτο των διαθέσιμων βαθμών (50) της ΜΧ1 στα Τρίκαλα καθώς οι βασικοί του ανταγωνιστές, Μανώλης Κρητικός (ΚΤΜ) και Ανέστης Ράδος (GASGAS), μοιράστηκαν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση εναλλάξ στα δύο αγωνιστικά σκέλη της μεγάλης κατηγορίας.

Στη δίχρονη κλάση των 300 κυβικών που τρέχει μαζί με την ΜΧ1 ο Κωνσταντίνος Τσάτσος (ΚΤΜ) τερμάτισε δύο φορές πέμπτος γενικής κι έτσι αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία ΜΧ300. Δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Μπάκας (Yamaha) έχοντας καταφέρει την τέταρτη θέση γενικής στο πρώτο σκέλος και όγδοη στο δεύτερο, ενώ το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μπόγρης (ΚΤΜ).

ΜΧ2 / ΜΧ125

Στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών ο Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) πήρε δύο νίκες και φυσικά ξεχώρισε στο σύνολο του αγώνα. Τα δύο βάθρα που φτιάχτηκαν από τα ανάλογα αγωνιστικά σκέλη του αγώνα ήταν πανομοιότυπα, καθώς δεύτερος με δύο δεύτερες θέσεις αναδείχθηκε ο Φραγκίσκος Ζούνης (Yamaha) και τρίτος ο Σωτήριος Φωτάκης (ΚΤΜ).

Ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ) πρώτευσε στη δίχρονη υποκατηγορία ΜΧ125 καταφέρνοντας να τερματίσει στις θέσεις πέντε και οκτώ στη γενικής κατάταξη, έχοντας πίσω του τους Ελευθέριος Παπαδάκη (ΚΤΜ) και Χρήστο-Παναγιώτη Ταμβάκο (Yamaha).

Open

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Fantic) πήρε την πρωτιά με δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα, μπροστά από τον Ευάγγελο Μπουρίκα (Honda) και τον Κωνσταντίνο Τζώρα.

Senior

Πρωτιά με δύο νίκες στα ανάλογα σκέλη για τον Μάρκο Καρασακαλίδη (GASGAS), ενώ δεύτερος κατετάγη ο Αδάμος Πράσσος (ΚΤΜ) και τρίτος ο Παναγιώτης Τσιμπρής (ΚΤΜ).

ΜΧ85

Ο Γεώργιος Χατζάκης (Yamaha) νίκησε δύο φορές στα Τρίκαλα και φυσικά πρώτευσε στην κατηγορία του, με δεύτερο τον Γεώργιος Κουκαλιώτη (Yamaha) και τρίτο τον Γεώργιο Τσαλίκη (Yamaha).

ΜΧ65

Αμφίρροπη η μάχη της μικρής κατηγορίας, με τον Θεόδωρο Στρούγκη (Yamaha) να παίρνει την πρωτιά με μια δεύτερη και μια πρώτη θέση στα δύο σκέλη του αγώνα. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Αντώνης Τσιγκόλης (GASGAS) έχοντας τερματισμούς στις θέσεις τρία και δύο στα αντίστοιχα σκέλη, ενώ το βάθρο της ΜΧ65 ολοκληρώθηκε από τον Δημήτρη Φωτόπουλο (Yamaha) που νίκησε στο πρώτο σκέλος και ήρθε έβδομος στο δεύτερο.

MX Women

Στην κατηγορία των Γυναικών είχαμε τέσσερεις συμμετέχουσες και, όπως μας έχουν συνηθίσει, οι αδελφές Ιωάννα και Αμαλία Λάμπρου ανέβηκαν στα δύο ψηλότερα σκαλιά του βάθρου.

Η Ιωάννα (Yamaha) νίκησε δύο φορές και αναδείχθηκε πρώτη στα Τρίκαλα, ενώ η Αμαλία (Yamaha) ακολούθησε με δύο δεύτερες θέσεις. Το βάθρο ολοκληρώθηκε με την Δέσποινα Πασαλή (ΚΤΜ) που πήρε δύο τρίτες θέσεις, αφήνοντας ισάριθμες φορές τέταρτη τη Μαρία Μπάκα (ΚΤΜ).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα

Ο επόμενος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 είναι προγραμματισμένος για 11-12 Μαΐου στη Σπερχειάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon