.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2011 12:10

Κύπελλο Motocross Β. Ελλάδος ΟΜΕ - Καρυώτισσα

 

Άριστη προετοιμασία

 


Του Νίκου Ζουρνατζή

Σε μια άριστα προετοιμασμένη πίστα από τα μέλη της λέσχης ΟΜΦ Καρυώτισσας, έγινε ο πρώτος αγώνας motocross του κυπέλλου βορείου Ελλάδος της ΟΜΕ για το 2011, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Aντοχή και τεχνική

Οι 74 αναβάτες απόλαυσαν οδήγηση σε ιδανικό τερέν μιας και οι προβλέψεις για βροχή δεν επαληθεύτηκαν με αποτέλεσμα το υγρό αμμώδες έδαφος της πίστας να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση για οδήγηση. Η απαίτηση σε αντοχή και εξαιρετική τεχνική οδήγηση ήταν εμφανής μιας και σε πολλά σημεία της πίστας, η μαλακιά άμμος  έφτανε τα 30 έως 40 εκατοστά βάθος.   
Λίγες γενικά οι συμμετοχές για πρώτο αγώνα ΜΧ δείχνοντας μας ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα κράτησε μακριά πολλούς αναβάτες αλλά και θεατές εκτός αγώνα. Παρ’ όλα αυτά οι λιγοστοί θεατές που αψήφησαν μετεωρολογικές προβλέψεις και τσουχτερό κρύο, απόλαυσαν έναν αγώνα πλούσιο σε θέαμα σε μια πανέμορφη και σωστά προετοιμασμένη πίστα.

Αγωνιστικά


Κατηγορία ΜΧ1
Και στα δύο σκέλη επικράτησε ο Nikolay Kumanov  (YAMAHA) από την γειτονική Βουλγαρία με χαρακτηριστική άνεση σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Δεύτερος και στα δύο σκέλη ο Τάσος  Ζέρβας από την Καστοριά (HONDA) οδηγώντας δυναμικά και σταθερά με απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους αναβάτες. Τρίτος ο Βαγγέλης Τσιάγκας (KAWASAKI) συμπλήρωσε το βάθρο και στα δύο σκέλη.

Κατηγορία ΜΧ2
Μοναδικές μάχες και στην ΜΧ2 μιας και Μπαξεβάνης (YAMAHA), Γεωργαντάς (HUSQVARNA), Κουτσάκης (KTM), Αρβανίτης (SUZUKI), Angelov (YAMAHA), έδωσαν σκληρές μάχες αλλά και πολύ καλό θέαμα για τους θεατές στην προσπάθεια τους να επικρατήσουν για την πρώτη θέση του βάθρου. Νικητής τελικά και στα δύο σκέλη αναδείχτηκε ο Μπαξεβάνης με δεύτερο τον Τουραντζίδη και τρίτο τον Κουτσάκη στο πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος δεύτερος τερμάτισε ο Γεωργαντάς με τρίτο τον Αρβανίτη.

Κατηγορία OPEN
Η open ήταν πάντα η κατηγορία με τις περισσότερες συμμέτοχες εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς όμως, φάνηκε ότι σε αυτόν τον αγώνα η κατηγορία δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από πλευράς συμμετοχών. Οι αναβάτες λίγοι αλλά άριστα προετοιμασμένοι, οδήγησαν κοντά στα όρια τους πετυχαίνοντας τα παρακάτω αποτελέσματα:
1ος και στα δύο σκέλη ο Κιουτσούκωστας (SUZUKI) με δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα τον Ούσλιο (HONDA) και Μανδάνη (HONDA). Στην κατηγορία αυτήν συμμετείχε μετά από πολλά χρόνια ο προερχόμενος από το enduro Νίκος Ζουρνατζής (HONDA) που τερμάτισε τέταρτος στο πρώτο σκέλος και πέμπτος στο δεύτερο με αντίστοιχες θέσεις εναλλάξ με τον νεαρό δεκαοκτάχρονο αναβάτη από την Χαλκιδική, Γιάννη Κωνσταντινούδη (YAMAHA).

Κατηγορίες 65cc & 85cc
Λίγες συμμετοχές και στις μικρές κατηγορίες με τους Βούλγαρους αναβάτες να έχουν και εδώ μία πολύ καλή παρουσία. Στην κατηγορία των 65cc κυριάρχησε ο Δημήτρης Τουραντζίδης ενώ σε αυτήν των 85cc που είχε και περισσότερες συμμετοχές, νικητής ήταν ο Βούλγαρος Might Ivanov.

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon