.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 14:46

Παν. Πρωτ. Motocross 2018, 7ος αγώνας, Αρχαία Ολυμπία

 

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα με απρόβλεπτο καιρό

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross έκανε την τελευταία του στάση για το 2018 από την Αρχαία Ολυμπία, κλείνοντας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη σεζόν με την ανάδειξη των νέων πρωταθλητών σε όλες τις κατηγορίες.

Αν και ο αγώνας έγινε υπό τη σκιά του «Μίνωα», του καιρικού συστήματος που επηρέασε όλη την Ελλάδα το σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου, ο άστατος καιρός δε στάθηκε εμπόδιο στις δραστηριότητες του διημέρου, επιτρέποντας την ανάδειξη όσων πρωταθλητών εκκρεμούσαν από τον προηγούμενο αγώνα στη Μεγαλόπολη.

ΜΧ1

kontoletas1 mx1

Ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) νίκησε στο πρώτο σκέλος για 12η συνεχόμενη φορά φέτος (είχε έρθει δεύτερος μόνο στο πρώτο σκέλος του πρώτου αγώνα στις Σέρρες τον Φεβρουάριο) και δε χρειάστηκε καν να κατέβει στο δεύτερο, έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο στην ΜΧ1.

Έτσι η συνολική νίκη στην Ολυμπία πήγε στον Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha), ο οποίος πήρε μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στα δύο σκέλη του αγώνα και μαζί την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.
Δεύτερος τερμάτισε ο Αργύρης Τσαρνάς (Husqvarna), εξασφαλίζοντας και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Γιώργος Ηλιόπουλος (KTM).

res mx1 overall

ΜΧ2

lyriou2 mx2

Εδώ ο Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ) ήρθε ήδη ως πρωταθλητής από τη Μεγαλόπολη, για να πάρει άλλη μια διπλή νίκη και να κλείσει τη χρονιά με το απόλυτο: 14 νίκες σε επτά διπλούς αγώνες!

Δεύτερος στην Ολυμπία κατετάγη ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda) και τρίτος ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha).

Παράλληλα, ο Ανδρέου με το αποτέλεσμα αυτό πρώτευσε και στην ΜΧ2Τ κατηγορία των δίχρονων μοτοσυκλετών.

Στη γενική κατάταξη της ΜΧ2, ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Λυρίου, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Παπίλας.

res mx2 overall

Open

sotiropoulos open

Ο τοπικός Νίκος Σωτηρόπουλος (Yamaha) πήρε μια διπλή νίκη στα χώματα της Ολυμπίας, μπροστά από τον Πακαταρίδη Βασίλη (ΚΤΜ), ο οποίος εξασφάλισε έτσι τον τίτλο της Open με μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση.

Τρίτος τερμάτισε ο Σάββας Σάββας (ΤΜ) με μια πέμπτη και μια δεύτερη θέση.

Στο βάθρο του πρωταθλήματος τον Πακαταρίδη ακολουθούν οι Δημολιάνης Σταμάτης (ΚΤΜ) και Μπαλάτσος Ευάγγελος (Yamaha).

res open overall

ΜΧ65

fotakis mx65

Με μια διπλή νίκη, ο Σωτήρης Φωτάκης (ΚΤΜ) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της Αρχαίας Ολυμπίας, με τον Μιχάλη Σακελλαρίου (Husqvarna) δεύτερο και τον Δημήτρη Γανωτή (ΚΤΜ) τρίτο.

Το πρωτάθλημα της ΜΧ65 ωστόσο πήγε στον Γανωτή, με τους Φωτάκη και Σακελλαρίου να ακολουθούν.

res mx65 overall

ΜΧ85

podium mx85

Διπλή νίκη και πρωτιά στον αγώνα για τον Μάριο Κανάκη (ΚΤΜ), μπροστά από τον Νίκο Κανελλόπουλο (Yamaha) και τον Νίκο Κοσιαβέλο (ΚΤΜ).

Στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος, ο Κανάκης το πήρε έχοντας το απόλυτο των νικών σε επτά αγώνες, με δεύτερο τον Κοσιαβέλο και τρίτο τον Γιώργο Μαυράκη (ΚΤΜ).

res mx85 overall

Quad / Quad B

ntouzos1 quad

Στα Quads οι δύο νίκες μοιράστηκαν ανάμεσα στους Κωνσταντίνο Ντούζο (Yamaha) και Βασίλη Τριανταφύλλου (Yamaha), με τον πρώτο να παίρνει την πρωτιά σε αγώνα και πρωτάθλημα.

Ο Τριανταφύλλου ακολουθεί δεύτερος και στη γενική κατάταξη, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Κατσινέλης (Honda).

Νικητής του αγώνα στην κατηγορία Quad B ήταν ο Pavel Kashov, ωστόσο στο πρωτάθλημα πρώτος κατετάγη ο Νίκος Χριστόπουλος με Honda.

res quad overall

 

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 15:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon