.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 18:45

Παν. Πρωτ. Motocross 2018, 3ος αγώνας, Γιαννιτσά

 

Κουζής, Λυρίου για το 3X3

Φωτογραφίες: Honda, ΔΙΑΘΛΗΣΗ, αρχείο

Στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκε ο τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross. Νικητές στον αγώνα οι Παναγιώτης Κουζής (MX1), Νϊκος Λυρίου (MX2), Βασίλης Πακαταρίδης (Open), Κωνσταντίνος Ντούζος (Quad), Μάριος Κανάκης (MX85) και Δημήτρης Γανωτής (MX65).

MX1: Έδειξε την κλάση του ο Κουζής

pan prot motocross argos 2018 kouzis

Ο Παναγιώτης Κουζής (Honda Σαρακάκης) ήταν ο νικητής στην μεγάλη κατηγορία, ο οποίος πήρε την 3η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες και έβαλε για τα καλά πλώρη για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Η νίκη του Κουζή ήρθε μετά από μάχη με τον Eddie Hjortmarker με τον Έλληνα πολυπρωταθλητή να βγαίνει δεύτερος στο πρώτο σκέλος. Πήρε όμως την καρό σημαία στο δεύτερο και αυτό του έδωσε και τη νίκη στη γενική με 2ο στον αγώνα τον Hjortmarker. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Ανάργυρος Τσαρνάς (Husqvarna) με δύο τρίτες θέσεις, ενώ την 4η θέση κατέκτησε ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha). Την πρώτη πεντάδα έκλεισε η συμμετοχή ενός ακόμη ξένου του Christian Iliovski.

MX1FINAL

MX2: Στον Λυρίου η καρό σημαία

greek mx 2018 3rd race liriou

Νικηφόρα συνέχισε την πορεία του στο πρωτάθλημα και ο Λυρίου (ΚΤΜ) που πήρε επίσης την Τρίτη σερί του νίκη για φέτος. Πίσω του βρέθηκε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) με μία δεύτερη και μία 3η θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Κωντσταντίνος Μπετίνης (Yamaha). Την 4η και 5η θέση αντίστοιχα κατέλαβαν οι Παναγιώτης Παπίλας (Honda Σαρακάκης) και Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha Racing).

MX2FINAL

Open: Νίκη για Πακαταρίδη

Στην Open, ο Βασίλης Πακαταρίδης (KTM) κατάφερε με μία 3ηθέση και μία νίκη να πάρει την γενική και να επικρατήσει του Δημήτρη Βασιλειάδη (KTM) που έφερε τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά ανάποδα. Τρίτος στο βάθρο ο Σταμάτης Δημολιάνης που ανέβηκε και τις δύο φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου! Στην 4η θέση βρέθηκε ο Βαγγέλης Μπαλάτσος (Yamaha) με την πρώτη πεντάδα να κλείνει με την παρουσία του Άγγελου Συμεωνίδη (KTM).

MXOPENFINAL

Quad: Δυνατά ο Ντούζος

Ο Ντούζος ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να πάρει την γενική στα Quads με μία 3η θέση στο πρώτο σκέλος που συνοδεύτηκε από νίκη στο δεύτερο. Μαζί του αλλά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Martin Milev, με νίκη στο πρώτο σκέλος και μια 3η θέση στο δεύτερο, με τον Αλέξανδρο Κατσινέλη να κατακτά την 3η θέση στη γενική. Οι Ραφαήλ Κυριακίδης και Ζαχαρίας Χριστόπουλος ήταν οι αναβάτες που συμπλήρωσαν τις επόμενες δύο θέσεις με τον Κυριακίδη 4ο και τον Χριστόπουλο στην 5η θέση.

MXATVFINAL

MX85: Κανάκης πρώτος από όλους

Για άλλη μία φορά ο Μάριος Κανάκης(KTM SEE) δεν είχε αντίπαλο στην MX85 κατακτώντας τις νίκες και στα δύο σκέλη. Με δύο δεύτερες θέσεις ο Νίκος Κοσιαβέλος (ΚΤΜ) ήταν ο αναβάτης που τον ακολούθησε στο βάθρο με τον Νίκο Κανελλόπουλο (Yamaha) να συμπληρώνει το βάθρο. Στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα οι Σταύρος Βαγγελάκης (KTM) και Γιώργος Μαυράκης (KTM).

MX85FINAL

MΧ65: Γανωτής στο πρώτο σκαλί του βάθρου

Με δύο νίκες σε ισάριθμα σκέλη ο Δημήτρης Γανωτής (KTM) δεν άφησε επίσης κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του παίρνοντας μία ακόμη νίκη στην μικρότερη των κατηγοριών. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, έχοντας πάρει δύο δεύτερες θέσεις, βρέθηκε ο Μιχάλης Σακελλαρίου (Husqvarna) και στην 3η ο Σωτήρης Φωτάκης (KTM). Οι Γιάννης Καλογιαννίδης και Γιώργος Βαγενάς ήταν οι αναβάτες που συμπλήρωσαν, με αυτή τη σειρά, την πρώτη πεντάδα του αγώνα.

MX65FINAL

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 16:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon