.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 11:06

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2021, 1ος-2ος αγώνας, Φλώρινα

Δυνατό ξεκίνημα με Ζώρα στην κορυφή

Το ΠΠ Enduro 2021 ξεκίνησε επιτέλους με έναν διπλό αγώνα στη Φλώρινα, αρκετές συμμετοχές και πλούσιο θέαμα.

Τελευταία φορά που είδαμε δράση στο πανελλήνιο Enduro ήταν τον Νοέμβριο του 2019, στον καταληκτικό αγώνα του πρωταθλήματος στη Σπερχειάδα. Δύο χρόνια μετά και με μια χαμένη σεζόν, θύμα των περιορισμών μετακίνησης και λοιπών μέτρων για την προστασία από την πανδημία covid, το enduro επέστρεψε στη δράση, ανοίγοντας τη σεζόν του 2021 με διπλό αγώνα στη Φλώρινα.

Με σύμμαχο τον καιρό και μια οργάνωση ομολογουμένως άρτια και προσεγμένη, οι συνθήκες υπήρχαν για ένα καλό ξεκίνημα στη νέα χρονιά.

Ας δούμε τι έγινε στη Φλώρινα σε κάθε κατηγορία του Enduro ξεχωριστά:

EnduroGP

Στη Γενική Κατάταξη μεγάλος νικητής και στις δύο αγωνιστικές μέρες αναδείχθηκε ο Αλέξιος Ζώρας, πλέον με νέα μοτοσυκλέτα από τη Beta, αφήνοντας πίσω την ΚΤΜ με την οποία είχε αναδειχθεί πρωταθλητής το 2019.

Η υπεράσπιση του τίτλου του άρχισε δυναμικά με τον 1ο αγώνα του Σαββάτου (25/9), στον οποίο ο Ζώρας κέρδισε με μια σχετικά άνετη διαφορά σχεδόν 2.5 λεπτών από τον δεύτερο Δημήτρη Βαρσάμη (ΚΤΜ) και τον τρίτο Παναγιώτη Κακολύρη (Yamaha).

Στον δεύτερο πρωταθληματικό αγώνα της Κυριακής (26/9), ο Ζώρας επικράτησε ξανά, αυτή τη φορά επί του Κίμωνα Καράμπελα (Husqvarna), ενώ τρίτος για μια φορά ακόμη τερμάτισε ο Κακολύρης.

 

Ε1

Στον αγώνα του Σαββάτου ο Βαρσάμης πήρε τη νίκη της κατηγορίας του μπροστά από τον Κακολύρη, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Απόστολος Ζβιντερίκος (Husqvarna) – έχοντας τερματίσει 6ος στη γενική.

Στον δεύτερο πρωταθληματικό αγώνα την επόμενη μέρα ο Κακολύρης απάντησε με τη νίκη, αφήνοντας τον Βαρσάμη δεύτερο και, για μια φορά ακόμη, τρίτο τον Ζβιντερίκο.

 

Ε2

Ο Καράμπελας πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα, με δεύτερο Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda) και τρίτο τον Γιώργο Μανωλίδη (Beta).

Στον δεύτερο αγώνα της Ε2 ο Καράμπελας επανέλαβε τον θρίαμβό του, νικώντας ξανά τον Σιαφαρίκα, ενώ η πρώτη τριάδα συμπληρώθηκε, όπως και στον πρώτο αγώνα, από τον Μανωλίδη.

 

E3

Έχοντας κερδίσει και τις δύο μέρες στη γενική κατάταξη, αναπόφευκτα ο Ζώρας πήρε και τη νίκη στην κατηγορία του.

Στον πρώτο αγώνα δεύτερος στην Ε3 αναδείχθηκε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (Honda) και τρίτος ο Ηλίας Ρήγας (ΚΤΜ).

Την Κυριακή, για τον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος, πίσω από τον Ζώρα ακολούθησε ο Ιωάννης Χασάπης (ΚΤΜ) και τρίτος ο Ρήγας.

 

ΕΝ

Ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Beta) ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, καθώς η κατάκτηση της 7ης θέσης στη γενική κατάταξη τον έφερε και πρώτο στην κατηγορία του.

Ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως εμφανίζεται να είναι ο μόνος αναβάτης της ΕΝ, καθώς στα επίσημα αποτελέσματα δεν αναγράφεται κανένας άλλος!

Η ίδια εικόνα ίσχυσε και στον αγώνα της Κυριακής, όπου φυσικά ο Γεροντάκης ήταν ξανά πρώτος και μοναδικός, έχοντας πάρει πάλι την 7η θέση στη γενική κατάταξη.

 

ES

Στην ES κλάση είχαμε δύο συμμετοχές, με τον Ιωάννη Σεβαστόπουλο (Yamaha) να παίρνει τη νίκη και τις δύο μέρες, από τη 15η θέση της γενικής κατάταξης.

Δεύτερος και τις δύο φορές αναδείχθηκε ο Δημήτριος Κόκκινος (Husqvarna), από την 25η και 23η θέση γενικής αντιστοίχως σε κάθε αγώνα.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π. Enduro 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon