.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 12:56

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2021, 3ος-4ος αγώνας, Καλάβρυτα

Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά, αναδείχθηκαν όλοι οι πρωταθλητές.

Με έναν διπλό αγώνα στα Καλάβρυτα έπεσε η αυλαία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2021, σε μια δύσκολη χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ακυρώσεις αγώνων, περιορισμένες συμμετοχές και τελική έκβαση που κρίθηκε μετά από τέσσερεις αγώνες, δηλαδή δύο διπλούς σε Φλώρινα (τέλη Σεπτέμβρη) και Καλάβρυτα.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο έφερε κάμποση βροχή που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο των αναβατών στο λασπωμένο τερέν. Αυτό προκάλεσε μερικές προσαρμογές στη διαδρομή του αγώνα ώστε να αποφευχθούν κάποια σημεία που θα δημιουργούσαν πρόβλημα λόγω της πολλής λάσπης, πέραν αυτού ωστόσο ουδέν άλλο ζήτημα προέκυψε και ο κόσμος αν μη τι άλλο απόλαυσε έναν ωραίο και θεαματικό αγώνα με κερασάκι την αγωνία για την τελική έκβαση των τίτλων σε κάθε κατηγορία.

Enduro 1

Στην κατηγορία Ε1 μόνο τρεις αναβάτες βαθμολογήθηκαν και τις δύο μέρες των αγώνων. Τις νίκες μοιράστηκαν οι Δημήτρης Βαρσάμης (ΚΤΜ) και Παναγιώτης Κακολύρης (Yamaha), με τον Απόστολο Ζβιντερίκο (Husqvarna) τρίτο και στις δύο αγωνιστικές.

Μετά και τον τέταρτο αγώνα του πρωταθλήματος την Κυριακή 28/11 πρωταθλητής της Ε1 αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βαρσάμης, επικρατώντας οριακά του Κακολύρη.

Enduro 2

Κίμων Καράμπελας (Husqvarna) εναντίον Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda), αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των τεκταινόμενων στην Ε2 στα Καλάβρυτα.

Οι δύο αναβάτες μοιράστηκαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση στους δύο τελευταίους αγώνες, με τον Καράμπελα να αναδεικνύεται στο τέλος πρωταθλητής.

Στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Beta) το Σάββατο στον 3ο αγώνα και ο Philip Atwill (Beta) την Κυριακή στον 4ο και τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Enduro 3

Η Ε3 ήταν η άλλη κατηγορία μετά την Ε1 που συγκέντρωσε πολύ λίγες συμμετοχές, με μόλις 5 αναβάτες να βαθμολογούνται στους δύο συνεχόμενους αγώνες.

Εξ αυτών ξεχώρισε ο Αλέξιος Ζώρας (Beta) – εικονίζεται στην κεντρική φωτογραφία – καθώς κέρδισε και τις δύο μέρες και δικαίως αναδείχθηκε πρωταθλητής Ε3 για το 2021.

Το βάθρο της Ε3 ήταν πανομοιότυπο και τις δύο μέρες, καθώς πίσω από τον Ζώρα τερμάτισαν με την ίδια ακριβώς σειρά οι Ιωάννης Χασάπης (ΚΤΜ) και Παναγιώτης Ζαφειρίου (ΚΤΜ).

Enduro Senior

Με δύο νίκες ο Ιωάννης Σεβαστόπουλος (Yamaha) αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας 2021 στην κλάση ES, ενώ και τις δύο φορές το βάθρο συμπληρώθηκε στη δεύτερη θέση από τον Δημήτρη Κόκκινο (Husqvarna) και στην τρίτη από τον Παναγιώτη Ζαφειρίου (ΚΤΜ).

Enduro Νέοι

Ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Beta) πρακτικά έτρεχε μόνος του για λογαριασμό της κατηγορίας Νέων, έτσι με δύο νίκες αναδείχθηκε πρωταθλητής της για το 2021.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠ Enduro 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 13:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon