.
Κατηγορία Enduro
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 15:27

Παν. Πρωτάθλημα Enduro 2017, 5ος αγώνας, Ξυλόκαστρο

 

Συναρπαστικός αγώνας με τον Σιαφαρίκα στην κορυφή

 

Στη Ζήρεια μεταφέρθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro για τον 5ο αγώνα της χρονιάς. Ο συγκεκριμένος αγώνας επεφύλασσε πολλές καιρικές εκπλήξεις στους αναβάτες, αλλά και έναν συναρπαστικό τερματισμό για τους θεατές με τον νικητή Βασίλη Σιαφαρίκα και τον δεύτερο Αλέξη Ζώρα να τελειώνουν με διαφορά 1,5 περίπου δευτερολέπτων!

Γενική
Με τον καιρό να ξεκινά με καλοκαιρινές διαθέσεις στον αγώνα, με ηλιοφάνεια, να σκεπάζει μετά την περιοχή με ομίχλη και να δίνει και μια βροχή προς το τέλος, οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες στις ειδικές και όχι μόνο.
Στην μεγάλη κατηγορία ο Ζώρας κατάφερε να τεθεί επικεφαλής αρχικά δημιουργώντας μία μικρή διαφορά από τους διώκτες του, με τους Σιαφαρίκα, Γιάννη Παυλίδη, Παναγιώτη Κακολύρη και Δημήτρη Βαγγελάκο να τον ακολουθούν. Με τον ερχομό της ομίχλης ο Σιαφαρίκας δεν ανέκοψε τον ρυθμό του και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον Ζώρα, ο οποίος στην προτελευταία ειδική απάντησε κάνοντας αυτός τον κορυφαίο χρόνο. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία ειδική με την βροχή να έχει αλλάξει σημαντικά το τερέν και την λάσπη και τον πηλό να δημιουργούν προβλήματα σε όλους. Οι Σιαφαρίκας και Ζώρας, οδήγησαν ωστόσο υποδειγματικά σε αυτές τις συνθήκες με τον πρώτο να παίρνει την καρό σημαία με ελάχιστη διαφορά μικρότερη των 1,5 δευτερολέπτων. Πίσω από τον Ζώρα στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Παυλίδης, ο οποίος δεν κατάφερε ωστόσο να απειλήσει τους δύο πρώτους. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Βαγγελάκος μπροστά από τον 5η Παναγιώτη Κακολύρη με διαφορά μικρότερη των τριών δεκάτων του δευτερολέπτου!

Ε1
Ο Αλέξης Ζώρας αναδείχθηκε φυσικά νικητής και στην κατηγορία του, με τον Παυλίδη στην δεύτερη θέση, παρά την πρώτη που σημείωσε στην αρχή του αγώνα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κακολύρης, έχοντας πίσω του τέταρτο τον Αρτέμη Σφιναρολάκη, ο οποίος πήρε και την 6η θέση της γενικής και δείχνει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Την πεντάδα έκλεισε ο Γιάννης Χασάπης, ο οποίος άφησε εκτός τον 6ο Γιώργο Πισιμάνη.

Ε2
Στην Ε2 ο Δημήτρης Βαγγελάκος κατάφερε για μία ακόμη φορά να επικρατήσει των αντιπάλων του Μιχάλη Ντουζένη και Γιώργο Θεοδωρίδη. Ντουζένης και Θεοδωρίδης τερμάτισαν με αυτή τη σειρά παίρνοντας τη δεύτερη και την 3η θέση αντίστοιχα. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Κοινωνάς με τον Αντώνη Δήμου να κλείνει την πεντάδα.

Ε3
Ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν φυσικά ο αναβάτης που κυριάρχησε στην Ε3 και να επικρατήσει σε όλες τις ειδικές. Πίσω του στη δεύτερη θέση και χωρίς να μπορεί να τον απειλήσει, βρέθηκε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, ενώ τρίτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Νίκος Βασιλείου. Στην 4η και 5η αντίστοιχα τερμάτισαν οι Βασίλης Πετρόπουλος και Χάρης Σαρηγιάννης.

ΕΝ
Στην ΕΝ με τις μόλις τρεις συμμετοχές ο Δημήτρης Μπάκας ήταν ο αναβάτης που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τον Γρηγόρη Καρίμαλη στη δεύτερη θέση και τον τρίτο Θεοφάνη Ταπέ να εγκαταλείπει.

ES
Στην ES με διαφορά ασφαλείας πρώτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Δημόπουλος με τον Πολύκαρπο Νικολάου να τον ακολουθεί στο βάθρο και τον τρίο Ελισσαίο Παπαδημητρίου να το συμπληρώνει. Τέταρτος στην κατηγορία ο Μανώλης Πασχαλίδης, ενώ πέμπτος την γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Χρήστος Κυρτσούδης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 15:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon