.
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 19:43

Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. - Η προσωρινή διοίκηση, η μεταγραφική περίοδος και το προσωρινό πρόγραμμα αγώνων

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος κοινοποίησε τα Δελτία Τύπου αναφορικά με το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, τη φετινή μεταγραφική περίοδο αλλά και το προσωρινό πρόγραμμα αγώνων.

Αρχικά, κατόπιιν απόφασης του δικαστηρίου, που αφορούσε στον διορισμό προσωρινής διοίκησης της ΑΜΟΤΟΕ εξεδόθη στις 31/1/2024, τα μέλη που διορίστηκαν είναι τα εξής:

Τακτικά Μέλη

• Μαρία Τσεσμελή Πρόεδρος (διορίστηκε από το δικαστήριο)
• Στέλιος Κορέλης Ταμίας (διορίστηκε από το δικαστήριο)
• Γιάννης Σιούλης Μέλος
• Παναγιώτης Καλαϊτζής Μέλος
• Κατερίνα Δάφνη Μέλος
• Σπύρος Κατσιμαλής Μέλος
• Στέλιος Χριστοδούλου Μέλος

Αναπληρωματικά Μέλη

•Μιχάλης Καπουλίτσας
• Κωνσταντίνα Δαργωνάκη
• Μαρία Ζωγράφου
• Γιάννης Ευφραιμίδης

Η Ελεγκτική Επιτροπή παραμένει η ήδη εκλεγμένη.

Οι λοιπές θέσεις, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας θα προκύψουν από την συγκρότηση σε σώμα. Για τον λόγο αυτό και με δεδομένη την ανάγκη για την ΑΜΕΣΗ έναρξη των εργασιών της ΑΜΟΤΟΕ και με την υποχρέωση που έχω με βάση την δικαστική απόφαση να συγκαλέσω την συνεδρίαση του ΔΣ, κάλεσα ήδη ΟΛΑ τα μέλη τακτικά και αναπληρωματικά σε συνεδρίαση για την συγκρότηση σε σώμα, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:30, στον Βόλο στα γραφεία της ΜΟΤΟΛΕΒ που βρίσκονται επί της οδού Φυτόκου 8 Νέα Ιωνία Βόλου και σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας την Κυριακή 4/2/24 και ώρα 10.00 στον ίδιο τόπο.

Αμέσως μετά την συγκρότηση και με δεδομένη την ανάγκη για την ΑΜΕΣΗ έναρξη των αγώνων, θα συζητηθούν επείγοντα θέματα της ΑΜΟΤΟΕ και για την λήψη αποφάσεων. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουμε άμεσα την λειτουργία της Ομοσπονδίας μας, αρχής γενομένης με τις μεταγραφές και την ανακοίνωση των αγωνιστικών προγραμμάτων μας. Μετά την συγκρότηση σε σώμα με ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Τσεσμελή Μαρία, Κορέλη Στυλιανό, Σιούλη Ιωάννη, Καλαϊτζή Παναγιώτη και ΑΠΟΝΤΕΣ: Δάφνη Αικατερίνη, Κατσιμαλή Σπυρίδωνα, Χριστοδούλου Στυλιανό, το προσωρινό Δ.Σ. προχώρησε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως αυτά αναφέρονται στην από 2/2/24 πρόσκληση της Προέδρου κατ’ εφαρμογή της απόφασης 33/2024 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας (δυνάμει της οποίας κλήθηκαν τα μέλη προσωρινής διοίκησης που ορίστηκαν από αυτήν να συγκροτηθούν σε σώμα με επιμέλεια της Μαρίας Τσεσμελή και να διαχειριστούν όλες τις επείγουσες διοικητικές, οικονομικές αγωνιστικές υποθέσεις της ομοσπονδίας).

Μεταξύ άλλων αποφασίσθηκαν τα εξής:

• Άμεση έναρξη της μεταγραφικής περιόδου,5/2 έως 15/2.
• Προσωρινό αγωνιστικό πρόγραμμα. Αναρτάται στο amotoe.gr
• H αναβληθείσα Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με την Τακτική Απολογιστική Συνέλευση το Σάββατο 23/3 στον Βόλο. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.
• Απονομές-βραβεύσεις, Βραδιά Πρωταθλητών. Ανατέθηκε στην Πρόεδρο να κάνει την σχετική έρευνα και πρόταση για τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής

Το νέο προσωρινό Δ.Σ. δεσμεύεται, παρά τις δυσκολίες και τα προσκόμματα, να λειτουργήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος του Αθλήματος ώστε να κερδηθεί όσο το δυνατόν ο χαμένος χρόνος.

Ακόμα, κατόπιν των παραπάνω, η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η μεταγραφική περίοδος για το έτος 2024 ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου 2024 και λήγει στις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Μεταγραφές μετά το πέρας της συγκεκριμένης περιόδου δεν θα γίνουν δεκτές.

Οι μεταγραφές είναι ελεύθερες και η διαδικασία έχει ως εξής:

Η αθλήτρια / αθλητής συμπληρώνει και υπογράφει το έντυπο ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ που θα βρείτε ΕΔΩ, το καταθέτει στο σωματείο το οποίο επιθυμεί να μετεγγραφεί, ο εκπρόσωπος του σωματείου σφραγίζει υπογράφει και αποστέλλει το έντυπο στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε... Το κόστος της μεταγραφής για το έτος 2024 ανέρχεται στα 25€.

Εφιστούμε της προσοχή των αθλητριών/αθλητών στα παρακάτω:

Σύμφωνα με τον Ν.2725/99 και τον Ν.4726/2020, για να συμμετέχει αθλητής σωματείου σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους αγώνες της Ομοσπονδίας, θα πρέπει:

Να επιλέξει σωματείο που να διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση και είναι εγγεγραμμένο στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ που θα βρείτε ΕΔΩ. Αν το σωματείο δεν έχει ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο της ΓΓΑ, ο αθλητής ΔΕΝ μπορεί να συμμετέχει σε διοργανώσεις της Ομοσπονδίας

Εφιστούμε την προσοχή σας στην διασπορά των αθλητών. Αποφύγετε την συγκέντρωση σε λίγα σωματεία, γιατί αποδυναμώνονται τα Πρωταθλήματα και δεν μοριοδοτούνται οι νεαροί αθλητές μας. Δείτε τα σωματεία με Ειδική αθλητική Αναγνώριση ΕΔΩ.

Τέλος, το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ ενέκρινε το παρακάτω πρόγραμμα αγώνων για το 2024, το οποίο έχει ως εξής:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας

12-13 Απριλίου Σέρρες (Μαζί με το BMURR)
1-2 Ιουνίου Σέρρες (Μαζί με το BMURR)

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross

30-31 Μαρτίου ΑΛΜΚΕ Κέρκυρα
20-21 Απριλίου ΜΑΣΤ Τρίκαλα
11-12 Μαΐου ΛΕΜΣ Σπερχειάδα
1-2 Ιουνίου ΑΜΟΕ Εορδαία
31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου ΑΟΛΜΟ Αρχαία Ολυμπία
28-29 Σεπτεμβρίου ΑΜΟΚ Κρηνίδες (μαζί με το BMUMX)
19-20 Οκτωβρίου ΜΑΣΤ Τρίκαλα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Πανελλήνιο Κύπελλο Enduro

6-7 Απριλίου Θ.Α. (μονοήμερος)
27-28 Απριλίου ΑΜΟΣ Σπάρτη (2ήμερος)
2-3 Νοεμβρίου ΛΕΜΣ Σπερχειάδα (2ήμερος)
30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου ΛΕΜΑΘ Άγιοι Θεόδωροι (μονοήμερος)

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν 2 μονοήμεροι και 2ήμεροι αγώνες ενώ για το Πανελλήνιο Κύπελλο θα διεξαχθούν 4 μονοήμεροι αγώνες στις ίδιες ημερομηνίες και τοποθεσίες με το Πρωτάθλημα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster

5-6-7 Απριλίου Αγρίνιο
17-18-19 Μαΐου Σέρρες
28-29-30 Ιουνίου Αγρίνιο
13-14-15 Σεπτεμβρίου Σέρρες
11-12-13 Οκτωβρίου Αγρίνιο
15-16-17 Νοεμβρίου Σέρρες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial

23-24 Μαρτίου Σίφνος
20-21 Απριλίου Χανιά
28-29 Σεπτεμβρίου Κοζάνη
16-17 Νοεμβρίου Αττική

Rally Raid

19-25 Μαΐου ΕΔΟ Olympia Rally
27 Μαΐου – 2 Ιουνίου ΑΛΑΜΜ Hellas Rally
22-29 Σεπτεμβρίου ΕΔΟ Greece Rally

Extreme Enduro

12-13 Οκτώβρη ΛΕΜΑΘ Άγιοι Θεόδωροι

Το παραπάνω πρόγραμμα δεν θεωρείται ολοκληρωμένο καθώς εκκρεμεί η ανακοίνωση των Πρωταθλημάτων Scramble τα οποία και θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon