.
Κατηγορία Άλλοι
Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 09:59

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΕ

 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ.Ο.Ε

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ.Ο.Ε (29-1-2011)ΓΙΑ ΤΙΣ (ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ) «ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ (ΤΟΥ) ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ Ο.Μ.Ε»

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία: Α. Στις 18-12-2010, στη Θεσσαλονίκη, ΌΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ από την Ο.Μ.Ε, η διαδικασία απονομών Επάθλων και Κυπέλλων και Βραβεύσεων έτους 2010)  Β. Στις 15-1-2011, στην Έδεσσα και Γ.

Προχθές, Κυριακή βράδυ 30-1-2011, τηλεφωνικά (για ύστατη φορά, μετά την παραπάνω ανακοίνωση του Μ.Ο.Ε  στα Μέσα, από την Κυριακή το πρωϊ), αυτοί που διεκδικούν φέουδα και αποκλειστικότητες, στους κόλπους της ΟΜΕ, επιμένουν με πείσμα στην αυθαίρετη, αντικαταστατική, διασπαστική, απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και παράνομη τακτική τους, δηλαδή επιμένουν να «τιμήσουν» - δήθεν, σωματεία και αθλητές «που έκαναν τους αγώνες 2010 τις  ΟΜΕ», όπως γράφουν, επί λέξει.  

"Mε ξένα κόλλυβα"

Θέλοντας  μάλιστα να προσδώσουν και κύρος στην άστοχη προσπάθειά τους, εμπλέκουν, για τον σκοπό αυτόν και το όνομα του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας.

Και τα παραπάνω, ενώ μόλις στις 28-1-2011, δηλαδή την περασμένη Παρασκευή, κατέθεσαν σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, με την οποία ζητούν «ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΕ», χωρίς να έχουν πάρει οποιαδήποτε απάντηση ακόμη, αρνητική ή θετική περί του αιτήματός τους από την Περιφέρεια, ενώ επιπόλαια και βιαστικά, ανακοίνωσαν την «απονομή» τους,  στο INTERNET, την περασμένη Κυριακή.

Με άλλα λόγια και «με ξένα κόλλυβα», δηλαδή χωρίς να βγάλουν και να δώσουν, ούτε δραχμή από την τσέπη τους, κατά το κοινώς λεγόμενο, αφού 1. «Έχουν χορηγό για τα κύπελλα»,  όπως με ενημέρωσε  ο εμπνευστής της «ιδέας» αυτής  2. Ευελπιστούν να βρουν δωρεάν αίθουσα και κεράσματα, και  3. Με ένα «βαρύ όνομα», όπως αυτό του κ. Ψωμιάδη, στον σχεδιασμό τους, ΖΗΤΟΥΝ να «τιμήσουν», όλους αυτούς (Σωματεία και Αθλητές), στους οποίους προσέφεραν διάφορες υπηρεσίες (τόσο στα σωματεία, όσο και στους αθλητές, αμέσως ή εμμέσως), έναντι ανταλλαγμάτων, όμως, ΠΑΝΤΟΤΕ, είτε συνδυαστικά, είτε ατομικά! Εύλογα τίθεται το ερώτημα, ΓΙΑΤΙ, εφόσον ο ΜΟΕ έχει αυτές τις «δυνατότητες», δεν μας πρότεινε, τόσο καιρό, να διοργανώνουμε τις ετήσιες απονομές μας, με τον τρόπο αυτόν και όχι σε ακριβά Κέντρα, όπως μας σύστηναν μέχρι πέρυσι;

ΕΠΕΙΔΗ σε κανένα Καταστατικό, Πρωτοβάθμιο Αθλητικού Σωματείου, ούτε στον Αθλητικό Νόμο, ΔΕΝ αναγράφεται, αλλά και ούτε επιτρέπεται να βραβεύονται και να τιμώνται, από αυτό το σωματείο, άλλα Σωματεία και Αθλητές, πλην των «δικών» του, αθλητών και εάν επιθυμεί κάτι τέτοιο, αυτό γίνεται με ειδική άδεια για να τιμηθούν ειδικές και εξαιρετικές, περιπτώσεις αθλητών ή παράλληλα, με αντίστοιχη εκδήλωση της Υπερκείμενης αρχής, δηλαδή του Δευτεροβάθμιου Σωματείου, δηλαδή της Ομοσπονδίας. Και αυτό είναι προφανές, διότι έτσι αποφεύγονται οι «στημένοι» αγώνες και τα «στημένα» αποτελέσματα καθώς και οι «στημένες» νίκες, χωρίς να δημιουργούνται σχέσεις εξάρτησης, με τον τρόπο των βραβεύσεων, μεταξύ των σωματείων, οι οποίες πιο εύκολα ανοίγουν το δρόμο, για βαθμολογικές συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» κλπ. κλπ

ΕΠΕΙΔΗ, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΟΜΕ (άρθρο 3 – «Μέσα»), η Ομοσπονδία μας είναι η μόνη αρμόδια να «……… ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΌΣΦΟΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ…», όπως εξάλλου, αναλογικά προκύπτει και από το άρθρο 18β’ του Ν. 3207/2003.

ΕΠΕΙΔΗ είναι προφανές, ότι επιχειρείται να χρησιμοποιηθούν, από τους οργανωτές αυτής της «εκδήλωσης», όσοι αθλητές και όσα σωματεία, θελήσουν να συμμετάσχουν στην «εκδήλωση» αυτήν, οι οποίοι ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ πίσω από τη σφραγίδα του σωματείου ΜΟΕ, χρησιμοποιώντας το σωματείο, για δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ


1.    ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση «οι αγώνες τις ΟΜΕ», όπως λέει η ανακοίνωση του ΜΟΕ,  να τιμηθούν από άλλους ή να βραβευτούν αθλητές, από άλλους, ΠΛΗΝ από αυτόν που τους προκήρυξε, δηλαδή την ίδια την ΟΜΕ!

2.    Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές του, πρέπει πάντοτε να ενεργεί Δημοκρατικά και Καταστατικά και όχι να διαπραγματεύεται με τρίτους, τα όσα έχει ωφεληθεί από την ΟΜΕ και να κατευθύνει παρασκηνιακά, ενέργειες άλλων.

3.    Αποστέλλεται «Κλήση σε Απολογία Και Παροχή Εξηγήσεων» (άρθρο 7, Παρ. Γ, εδ. β’ του Καταστατικού μας), στον ΜΟΕ, για επιβλαβείς πράξεις, κατά της Ομοσπονδίας, προκειμένου να κριθεί, εάν θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον αυτού του σωματείου και να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις, που, μπορεί να φτάσουν μέχρι τη διαγραφή του, από τα Μέλη της Ομοσπονδίας.

4.    Ειδοποιούνται, όλοι αυτοί, που θέλουν να συμμετάσχουν, παραπλανημένοι, από την ανακοίνωση του ΜΟΕ (σωματεία ή αθλητές), ότι η παρουσία τους στην «ιδιωτική» αυτή, «βράβευση», δεν έχει κανέναν άλλον σκοπό, παρά  να ενισχύει τη θέση αυτών που θέλουν «δικούς τους αθλητές» και «δικά τους Κύπελλα» π.χ Β. Ελλάδος, που πάντοτε όμως, έβλεπαν «συνδυαστικά = ωφελιμιστικά» την οψιμότατη,  εκδηλωθείσα επιθυμία τους για «βράβευση».

5.    ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ, λόγω της οικονομικής κρίσης, ΟΙ ΦΕΤΕΙΝΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΟΜΕ, ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ 2010, ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ή ΑΓΩΝΑ, ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011, ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ή ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙ8Α ΘΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ.6.    Η ΟΜΕ, επιφυλάσσεται για κάθε παραπέρα ενέργειά της, σε κάθε επίπεδο και προς πάσα κατεύθυνση.

1-2-2011
Από το γραφείο τύπου της ΟΜΕ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 10:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rally Raid - Trail Ride 2010 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon