.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 10:08

Red Bull Romaniacs. O Gomez νικητής στον πρόλογο - Φωτό & Βίντεο

 

Εκτός αγώνα Walker και Bolton

 

Ο Alfredo Gómez ξεκίνησε δυνατά στο φετινό Red Bull Romaniacs παίρνοντας τη νίκη στον πρόλογο. Στη μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, ο Jonny Walker επικράτησε του Graham Jarvis κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Δυστυχώς την επόμενη μέρα Walker και Bolton εγκατέλειψαν λόγω τραυματισμών.

Με το ανερχόμενο ταλέντο του Hard Enduro, Billy Bolt να ξεφεύγει το πρωί στον προκριματικό, πολλοί θεώρησαν ότι ο Βρετανός rookie θα βγει νικητής. Και παρ’ όλο που τα πήγε πολύ καλά στο Gold Class Final, δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την πρώτη νίκη του Gómez σε πρόλογο.

romaniacs2016 prologue 6

“Είναι η πρώτη φορά που κερδίζω στον πρόλογο του Romaniacs και είμαι πολύ ευχαριστημένος”, είπε ο Gómez. “Είχα ένα αργό run στον προκριματικό και ξεκίνησα από τη δεύτερη σειρά. Δεν περίμενα καν να βρεθώ στο βάθρο, πόσο μάλλον να κερδίσω. Προσπαθούσα να προσπερνάω τους άλλους riders. Επικρατούσε ένα πανικός στο pyramid section αλλά κάπως κατάφερα και πήρα την πρωτιά στη μέση του αγώνα. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα η νίκη και ελπίζω ότι είναι ένας καλός οιωνός για την εβδομάδα που έρχεται."

romaniacs2016 prologue 8

Έχοντας χάσει το Minas Riders και το Erzbergrodeo λόγω τραυματισμού, ο Walker απέδειξε ότι δεν έχει χάσει καθόλου από την ταχύτητά του, παίρνοντας τη δεύτερη θέση. “Γινόταν ένας χαμός εκεί έξω”. “Ξεκίνησα τον αγώνα πολύ καλά. Ήμουν για λίγο στην πρωτιά, μετά ήταν ο Billy Bolt, μετά νομίζω ξαναβγήκα μπροστά αλλά στα μέσα της διαδρομής δεν ήξερα που βρισκόμουν. Είχαν κολλήσει όλοι στο pyramid section.”

romaniacs2016 prologue 4

Κάνοντας ήσυχα τη δουλειά του, ο Jarvis πήρε την τρίτη θέση. “Έλεγα σε όλους ότι ο πρόλογος δεν είναι για μένα αλλά φαίνεται πως έκανα λάθος”, είπε χαμογελώντας ο Jarvis. “Είμαι ευχαριστημένος με την τρίτη θέση. Ο πρόλογος είναι πάντα μια λοταρία και έτσι ήταν και φέτος. Προσπαθούσα να αποφύγω τα προβλήματα. Δεν ήξερα καν ότι ήμουν τρίτος όταν τερμάτισα. Για μένα ο πραγματικός αγώνας ξεκινάει αύριο. Περιμένω πως και πώς να κάνω ride στο βουνό.”

Παρ’ όλο που ξεκίνησε δυνατά ο Bolt, δεν κατάφερε να κρατήσει τους Gómez, Walker και Jarvis πίσω του και να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη. Μέσα στη ζέστη και στο χάος του αγώνα, συμβιβάστηκε με την τέταρτη θέση. Ο Paul Bolton τερμάτισε πέμπτος.

romaniacs2016 prologue 7

Μετά από μια “αιωνιότητα” στον πάγκο, ο Walker επέστρεψε στη δράση για το Red Bull Romaniacs. Έχοντας χάσει και το Minas Riders και το Red Bull Hare Scramble λόγω του τραυματισμού του στο SuperEnduro, o πρωταθλητής του Romaniacs είναι χαρούμενος μόνο και μόνο που βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης. Η δεύτερη θέση όμως στον πρόλογο δείχνει ότι η αποφασιστικότητά του για τη νίκη είναι πάρα πολύ μεγάλη.

“Πραγματικά νιώθω τέλεια που αγωνίζομαι και πάλι”, μας είπε ο Walker. “Νομίζω ότι δεν έχει ξαναπεράσει τόσος καιρός που να μην μπορώ να κάνω ride. Μου ήταν δύσκολο που έχασα και το Minas Riders και το Erzberg αλλά το πόδι μου δεν ήταν αρκετά δυνατό ακόμα για τόσο σκληρούς αγώνες. Οι γιατροί μου έδωσαν το πράσινο φως πριν τρεις εβδομάδες, οι οποίες δεν ήταν αρκετές για να προετοιμαστώ κατάλληλα έτσι ώστε να υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο Romaniacs. Ακόμα νιώθω λίγο σκουριασμένος, αλλά πιστεύω πως με πέντε μέρες riding μπορώ να βρω και πάλι το ρυθμό μου και ίσως να καταφέρω να ανέβω στο πρώτο σκαλί του βάθρου."

Δυστυχώς, την επόμενη μέρα, ο Walker εγκατέλειψε μετά από πτώση στην οποία χτύπησε το πόδι που είχε σπάσει πέρυσι, και υπάρχει πιθανότητα να το έσπασε και πάλι. Σε εγκατάλειψη όμως οδηγήθηκε και ο Paul Bolton, αφού ζαλιζόταν και είχε έντονους πόνους στο σβέρκο.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε 2 θεαματικά από τον πρόλογο του Romaniacs, μέσα από την OnBoard κάμερα του Paul Bolton.

Και στο επόμενο βίντεο δείτε τα Highlights του προλόγου, μέσα από τις κάμερες του Enduro Live.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 20:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sam Lowes & Aprilia RS-GP. Η πρώτη επαφή - Video O Johann Zarco στη Yamaha Tech3 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon