.
Κατηγορία Rieju
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 12:04

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Φόρος τιμής σε περιορισμένα κομμάτια

Μια νέα συλλεκτική μοτοσυκλέτα για τους φίλους του Hard Enduro, με την υπογραφή του εργοστασιακού αναβάτη της μάρκας, Alfredo Gomez.

Το νέο MR HARD ENDURO ALFREDO GÓMEZ Replica έφτασε στην αγορά, μια περιορισμένης παραγωγής μοτοσυκλέτα 100 αριθμημένων μονάδων που έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Οι λάτρεις αυτού του σκληρού αθλήματος, με ειδική μνεία στους οπαδούς του Ισπανού αναβάτη, θα χαρούν να μάθουν ότι φέτος ένα νέο MR Hard Enduro προσγειώνεται στην κατηγορία που αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο πρωταθλητή μας, τον αναβάτη RIEJU Factory Racing.

Κληρονομώντας το ίδιο ανταγωνιστικό DNA με την τυπική έκδοση, αλλά με αποκλειστικό σχεδιασμό και συγκεκριμένο βαθμό αναπροσαρμογής, έχει τα απαραίτητα στοιχεία για την εξάσκηση αυτής της σκληρής αθλητικής δραστηριότητας τα οποία είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που ο αναβάτης φέρει στην μοτοσυκλέτα του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ μιας μοτοσυκλέτας Enduro και μιας μοτοσυκλέτας Hard Enduro είναι, ουσιαστικά, η διαφοροποιημένη παροχή ισχύος και οι προστασίες οχήματος για τις σκληρές συνθήκες στις οποίες υπόκειται η μοτοσυκλέτα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλά από τα εξαρτήματα που τοποθετούνται σε αυτό το μοντέλο είναι αποκλειστικά και δεν βρίσκονται σε καμία άλλη έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, το Hard Enduro απαιτεί άμεση και εκρηκτική παροχή ισχύος για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα δύσκολα μονοπάτια. Για να επιτευχθούν αυτά τα χαρακτηριστικά, έχουν γίνει αλλαγές στον κύλινδρο, τοποθετώντας τις θύρες εισαγωγής χαμηλότερα, ενώ επίσης υπάρχει μια custom εξάτμιση OXA "Alfredo Gómez" και ένα συγκεκριμένο καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά με έναν και μόνο σκοπό: να βελτιώσει την απόδοση της μοτοσυκλέτας με συνολική προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες του Hard Enduro.

Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του πιλότου, Alfredo Gómez:

"Για να απολαύσετε το Hard Enduro είναι απαραίτητο να έχετε εμπιστοσύνη και να προσεγγίζετε το δύσκολο έδαφος με την πεποίθηση ότι η μοτοσυκλέτα θα αντέξει κάθε ενδεχόμενο".

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες διαφορές σε αυτήν την Limited Series που είναι καθοριστικές για την ασφαλή εξάσκηση αυτής της ειδικότητας: όπως οι μπροστινές και πίσω λαβές και τα ανοξείδωτα μαρσπιέ με εξαιρετική πρόσφυση, απαραίτητα για να κρατάτε τη μοτοσυκλέτα και να ασκείτε τη σωστή και απαραίτητη δύναμη στα ποδαράκια με αξιόπιστο τρόπο. Για τη βέλτιστη ψύξη του κινητήρα, έχει εγκατασταθεί ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας στο ψυγείο που ενεργοποιείται αυτόματα για την αποφυγή υπερθέρμανσης, στοιχείο που είναι κοινό με το μοντέλο Mr Pro και είναι απαραίτητο για μακροχρόνιες διαδρομές. Ένα άλλο χαρακτηριστικό και μοναδικό στοιχείο αυτού του MR HARD ENDURO είναι το κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο είναι πιο κοντό καθώς περιλαμβάνει ένα εμπρός γρανάζι 12 δοντιών, προκειμένου να επιτευχθεί πιο ενεργητική παροχή ισχύος όπου χρειάζεται. Είναι επίσης εξοπλισμένο με προβολέα LED, ο οποίος έχει υψηλή ικανότητα φωτισμού και ενσωματώνει Προστατευτικό φακού. Όσο για τα ελαστικά, είναι εφοδιασμένο με το μοντέλο Mitas Terraforce, ειδικό για αυτό το άθλημα και τα ίδια που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gómez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μοιράζεται με το μοντέλο Mr Pro την εξαιρετική ανάρτηση Kayaba, με κλειστό πιρούνι φυσιγγίων 48 mm και πλήρως ρυθμιζόμενη αντιτριβική ράβδο DLC, καθώς και το αμορτισέρ Kayaba που είναι προσαρτημένο σε μοχλικό στον πίσω άξονα.

Μια Limited Edition με επιθετική και πρωτοποριακή αισθητική που μαζί με τον θρυλικό αριθμό Gomez «89» ολοκληρώνουν το ιδιαίτερο έργο Hard Enduro.

"Ως πρεσβευτής και προγραμματιστής αυτού του έργου είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα αυτής της μοτοσυκλέτας και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι, με αυτό το μοντέλο, μπορείτε να συμμετάσχετε σε αγώνες Hard Enduro χωρίς να χρειάζεται να κάνετε καμία τροποποίηση" Alfredo Gómez.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 12:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rieju MR 6Days Argentina – Ακόμα μία ειδική έκδοση εν όψει Six Days
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon