.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 12:57

Sylvain Espinasse - Στο Dakar με δίχρονο Husqvarna TE 125 Rally!

 

Τερμάτισε -και το τερμάτισε- ο 46χρονος Γάλλος! 

 

Ο ήρωας Sylvain Espinasse που κατάγεται από την Auvergne της Γαλλίας κατάφερε να τερματίσει στο Rally Dakar 2016, στην προτελευταία θέση της τελικής κατάταξης, καβάλα σε ένα δίχρονο Husqvarna TE 125 Rally.
 
Ο Espinasse είχε ήδη στο ζωνάρι του 2 συμμετοχές στο Dakar, το 2012 με μοτοσυκλέτα της Sherco ως βοηθητικός αναβάτης του Frans Verhoeven (τερμάτισε στην 91η θέση), ενώ το 2014 αποφάσισε να τρέξει δίχως βοήθεια, τερματίζοντας 71ος.

espinasse 8

Φαίνεται όμως πως ο Γάλλος αναβάτης ήθελε να ανεβάσει τον βαθμό δυσκολίας στη συμμετοχή του στο Rally Dakar, κι έτσι για το 2016 συμμετείχε με ένα δίχρονο(!) Husqvarna TE 125!
 
Ο Espinasse προετοίμασε το TE 125, προσθέτοντας του εξοπλισμό Rally, όπως έξτρα ρεζερβουάρ βενζίνης 27,5 λίτρων, φέρινγκ, αλλά και έξτρα ρεζερβουάρ για το λάδι μείξης.

espinasse 5

“Είχα ήδη τερματίσει στο Dakar 2 φορές, την πρώτη ως μέλος μιας οργανωμένης ομάδας, και την δεύτερη μόνος μου, δίχως υποστήριξη. Για την τρίτη φορά έπρεπε να βρω μια νέα πρόκληση. Γιατί όχι με μια δίχρονη μοτοσυκλέτα 125 κυβικών εκατοστών;! Πολλοί άνθρωποι δούλεψαν για το project, και δεν μου επιτρεπόταν να αποτύχω (σ.σ. με αυτή τη συμμετοχή του ο Espinasse μάζεψε και χρήματα από χορηγούς, για φιλανθρωπικό σκοπό). Η πρόκληση ήταν μεγάλη, τόσο σε φυσική αντοχή για μένα, όσο και σε μηχανική αντοχή για τη δίχρονη Husqvarna, την οποία έπρεπε να λιώνω καθημερινά”, δήλωσε ο Espinasse.

espinasse 6

Τελικά, τα κατάφερε. Τερμάτισε και μάλιστα όχι τελευταίος, καθώς πέρασε και ένα αναβάτη. Ήρθε λοιπόν προτελευταίος, στην 83η θέση, 43 ώρες, 24 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα πίσω από τον Toby Price, που σημείωσε συνολικό χρόνο 48 ώρες, 9 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα. Ένα ολάκερο Dakar πίσω από τον νικητή, ή πάλι αν θέλετε, την ώρα που ο Price τερμάτιζε ένα Dakar, ο Espinasse τερμάτιζε 2!

espinasse 2

Απίθανος, τρελός, ολίγον τι μαζοχιστής, αλλά εντυπωσιακός όπως και να έχει ο Espinasse, έχει τον θαυμασμό και τον σεβασμό μας.
 
Και για του χρόνου; Λέτε να τον δούμε να συμμετέχει με μοτοσυκλέτα 50 κυβικών; Με παπί; Με scooter; Ίδωμεν.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 17:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon