.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 09:20

Εμφανίστηκε επίσημα σε δοκιμές το KTM RC16

 

Με το RC16 η ΚΤΜ θα συμμετάσχει στο MotoGP του 2017

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του KTM RC16 έγινε στο Red Bull Ring της Αυστρίας, ακριβώς 15 μήνες μετά από την ανακοίνωση της αυστριακής φίρμας για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα MotoGP του 2017.
 
Ο δοκιμαστής Alex Hofmann ολοκλήρωσε τρεις μέρες εκτενών δοκιμών με το RC16, σε μια πίστα που επιστρέφει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του MotoGP το 2016. Ο καιρός ήταν καλός, και όλα κύλησαν ρολόι στις πρώτες δοκιμές της μοτοσυκλέτας που κατασκεύασε εξολοκλήρου inhouse η KTM.
 
Το επόμενο τεστ με τον Alex Hofmann και τον δεύτερο δοκιμαστή Mika Kallio έχει σχεδιαστεί να γίνει μέσα στο 2015. Παράλληλα, η εξέλιξη του KTM RC16 στο εργοστάσιο της ΚΤΜ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Δηλώσεις

Pit Beirer (Διευθυντής αγωνιστικού τμήματος): “Η Πέμπτη (29/10) ήταν μια συγκινητική στιγμή, όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλη την εταιρεία, και πιστεύω και για πολλούς οπαδούς της ΚΤΜ στην Αυστρία, αλλά και παγκοσμίως. Αυτό, και η αρχή του project στην πίστα είναι το ίδιο σπουδαία όσο και οι καλοί χρόνοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Alex και σε όλη την ομάδα για την τέλεια απόδοση τους. Τα στοιχεία που συλλέξαμε, και το γεγονός πως μπορέσαμε να κάνουμε πολλούς γύρους δίχως κανένα πρόβλημα, μας δίνουν δυνατά κίνητρα για τα επόμενα βήματα σε αυτό το μακρύ ταξίδι για τη συμμετοχή μας στο MotoGP το 2017.”
 
Sebastian Risse (Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων Δρόμου): “Σίγουρα υπήρχε πολλή ένταση και πίεση στην ομάδα, και οι πρώτες δοκιμές έγιναν νωρίτερα και σε μεγαλύτερη κλίμακα από ότι είχαμε αρχικά σχεδιάσει. Το γεγονός πως όλα κύλησαν τόσο ομαλά, και τα δεδομένα που συλλέξαμε μας κάνουν αισιόδοξους για την περαιτέρω εξέλιξη του KTM RC16. Παρόλο που είμαστε ακόμα μακριά από την λεπτομερέστερη δουλειά που θα γίνει αργότερα, αυτές οι 3 μέρες ήταν ένα πολύ θετικό και διδακτικό τεστ για εμάς.”
 
Alex Hofmann (Δοκιμαστής MotoGP): “Τι να πω; Απλώς ρίξτε μια ματιά στις μπότες μου και στη μοτοσυκλέτα. Και οι δύο δείχνουν καινούργιες. Έχω εμπειρία από πολύ διαφορετικές πρεμιέρες. Ένα μεγάλο μπράβο στην ΚΤΜ για ότι έχει καταφέρει σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω πως μπορείτε να το δείτε στο πρόσωπο μου, αλλά και στα πρόσωπα όλων όσων δούλεψαν εδώ με τέτοιο ενθουσιασμό και επαγγελματισμό.”

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 09:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon