Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2025 12:54

Giuseppe Luongo - Αποχωρεί ο ιθύνων νους του MXGP

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, Infront Moto Racing, συνταξιοδοτείται αφήνοντας πίσω του σπουδαίο αναπτυξιακό έργο.

Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Infront Moto Racing την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025 ο πρόεδρός της, Giuseppe Luongo, ανακοίνωσε την αποχώρησή του μετά από 42 χρόνια στην υπηρεσία της διοργάνωσης και προώθησης του Motocross.

Ο Luongo ξεκίνησε από μικρή ηλικία ως αγωνιζόμενος ΜΧ, ενώ από το 1989 ως το 1992 ήταν ο ιδιοκτήτης της εργοστασιακής ομάδας της Suzuki που έφερε στον νεαρό τότε Stefan Everts στο πρωτάθλημα, ωστόσο το λαμπρότερο έργο του συντελέστηκε με αυτόν ως διοργανωτή, στη διάρκεια των οποίων επέβλεψε τη διοργάνωση περισσότερων από 800 αγώνων ΜΧ σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ίδρυσε και οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη σημερινή του μορφή, δικά του τέκνα είναι επίσης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMoto, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ Γυναικών και το Masters of Motocross, ενώ οργάνωσε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross.

mxgp luongo 2Από αριστερά προς δεξιά: Jorge Viegas (πρόεδρος FIM), Harry Everts (τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΧ), Guiseppe Luongo

Αποχωρώντας στα 65 του χρόνια, ο Luongo έχει αφιερώσει τα 50 εξ αυτών στο Motocross: 8 ως αναβάτης και 42 ως διοργανωτής. Στη διάρκεια αυτής της πορείας συνεργάστηκε με θρύλους όπως οι Eric Geboers, Roger De Coster, André Malherbe, Georges Jobé, Ricky Johnson, Johnny O’Mara, David Bailey, Pekka Vehkonen, John Van Den Berk, Ron Lechien, Jeff Ward, Joel Smets, Pit Beirer, Jeremy Mc Grath, Rick Carmichael, Stefan Everts, Ryan Villopoto, Ryan Dungey, Tony Cairoli, Jeffrey Herlings, Tim Gajser, Romain Febvre, Jorge Prado και πολλοί άλλοι.

Οι καινοτομίες που έφερε στο άθλημα είναι πολλές, μεταξύ αυτών η άφιξη της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων, η δημιουργία της δομής των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ως διαδρομή για νέους αναβάτες προς το παγκόσμιο, τις υποδομές των paddocks, σημαντικά θέματα ασφαλείας στις πίστες, καθώς και το κανάλι ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live streaming) MXGP-TV.com, κάνοντας το MXGP το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα με αυτή τη δυνατότητα.

Στη θέση του Giuseppe Luongo ως πρόεδρος της Infront Moto Racing θα αναλάβει ο γιος του, David Luongo (δεξιά στην κεντρική φωτογραφία).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon