.
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 08:30

Mike Trimby - O πρώτος μη αναβάτης που θα μπει στους Θρύλους του MotoGP

Ο Mike Trimby, μια εμβληματική μορφή των αγώνων που απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, πρόκειται να εισαχθεί μετά θάνατον στο Hall of Fame του MotoGP, σε μια ειδική τελετή στο Βρετανικό Grand Prix.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Trimby θα γίνει ο πρώτος μη αναβάτης που θα ονομαστεί Θρύλος του MotoGP και θα ενταχθεί ανάμεσα σε ονόματα όπως εκείνα των Giacomo Agostini, Mike Hailwood, Barry Sheene και Valentino Rossi. Το MotoGP δηλώνει ότι η κίνηση να του δοθεί η ιδιότητα του Θρύλου του MotoGP οφείλεται στη σκληρή δουλειά που έκανε και η Διεθνής Ένωση Ομάδων Αγώνων Δρόμου που ίδρυσε, βοηθώντας στη διαμόρφωση του αθλήματος.

Μπορεί να μην είχε αγωνιστεί ποτέ στην κορυφαία κατηγορία, αλλά η καριέρα του Trimby ξεκίνησε ως αναβάτης και μηχανικός, αν και το MotoGP επιβεβαιώνει ότι δεν άργησε να τραβάει την προσοχή με τα κατορθώματά του εκτός πίστας, με τους αναβάτες να ζητούν επίσημα τον Trimby να ενεργήσει ως εκπρόσωπός τους το 1982. Ήταν λίγα χρόνια αργότερα όταν επισημοποιήθηκε αυτή η κίνηση και η IRTA ιδρύθηκε με τον ίδιο να πρωτοστατεί.

Το σχετικό δελτίο τύπου συνεχίζει προσθέτοντας ότι θα εισαχθεί στο Hall of Fame σε μια ειδική τελετή στο Βρετανικό Grand Prix στο Silverstone, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου 2024.

Η σύζυγος του, Irene Trimby, δήλωσε:

«Ο Mike θα είχε μεγάλη τιμή που έλαβε αυτό το διάσημο βραβείο και όλοι όσοι τον γνώριζαν ξέρουν ότι ούτε θα το περίμενε ποτέ. Είναι υπέροχο για το έργο και την κληρονομιά του να αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο, αν και είμαι βέβαιος ότι μπορεί επίσης να ντρεπόταν λίγο που μας έβλεπε να κάνουμε μια τελετή και να του δίνουμε ένα τρόπαιο! Είναι επίσης κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα, για όλους όσους συνεργάστηκαν στενά μαζί του και για όλους όσους συνεχίζουν να τον αναζητούν πολύ. Ευχαριστώ πολύ.»

Πηγή: visordown.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon