.
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 08:31

Marc Marquez - Κατά των αεροδυναμικών βοηθημάτων

Ο Marc Marquez τάχθηκε υπέρ της μείωσης της αεροδυναμικής των μοτοσυκλετών του MotoGP στο εγγύς μέλλον.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έκρυψε ποτέ την απέχθειά του για τα αεροδυναμικά βοηθήματα, αν και στο παρελθόν πολλοί επεσήμαναν ότι μπορεί να αισθανόταν διαφορετικά αν οδηγούσε μια από τις μοτοσυκλέτες άνευ αυτών. Αυτό συμβαίνει και τώρα, αφού πέρασε από τη Repsol Honda στην Gresini Ducati, αλλά η στάση του Ισπανού παραμένει αμετάβλητη. Ερωτηθείς σχετικά με τις προτεινόμενες προσπάθειες για την επιβράδυνση της απόδοσης των μοτοσυκλετών μέσω νέων τεχνικών κανόνων από το 2027, ο Marquez δήλωσε:

«Για μένα, πρώτα από όλα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώσουμε την αεροδυναμική. Για το μέλλον του MotoGP - δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ - αλλά σε δύο χρόνια, τρία, τέσσερα χρόνια, πρέπει να μειώσουμε την αεροδυναμική. Αυτό θα κάνει τις μοτοσυκλέτες πιο αργές. Γιατί τώρα χρησιμοποιούμε πολλή ροπή χωρίς σούζες και φρενάρουμε πολύ αργά. Απλά πρέπει να ακολουθήσεις τη γραμμή, δεν μπορείς να πας κόντρα στη μοτοσυκλέτα. Και είναι και πιο δύσκολο να προσπεράσεις άλλους αναβάτες.

Έτσι πρώτα από όλα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Μετά, αν οι μοτοσυκλέτες είναι πιο αργές, το θέαμα θα είναι καλύτερο. Γιατί; Επειδή οι άνθρωποι που παρακολουθούν στην τηλεόραση δεν καταλαβαίνουν αν οδηγείς με 360 χλμ./ώρα ή 340 χλμ./ώρα. Είναι ακόμα πάνω από 300! Αλλά πρέπει να δουλέψουν με τους κανόνες γιατί τώρα είναι κάθε φορά όλο και περισσότερα τα αεροδυναμικά βοηθήματα και βλέπουμε φέτος - όλους τους κατασκευαστές, όχι μόνο έναν - τις μοτοσυκλέτες να μοιάζουν με τη Formula 1. Με το πίσω φτερό, όχι μόνο το μπροστινό μέρος, δημιουργώντας κάθετη δύναμη στις στροφές. Οπότε πρέπει να το σκεφτούμε».

Τέλος, να πούμε πως αν κα δεν είναι ακόμη επίσημο, οι κατασκευαστές του MotoGP φαίνεται να συμφωνούν ότι η αεροδυναμική πρέπει να μειωθεί για το 2027, παράλληλα με τη μικρότερη χωρητικότητα κινητήρα στα 850 κ.εκ. και την κατάργηση των συσκευών για το χαμήλωμα των μοτοσυκλετών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon