.
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 06:33

MotoGP - ΄Ερχεται η εξαγορά από τη Formula 1;

Η Liberty Media, η ιδιοκτήτρια της Formula 1, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση της Dorna, της κατόχου δηλαδή των δικαιωμάτων του MotoGP με έδρα την Ισπανία.

Μάλιστα, στους... υποψήφιους αγοραστές του MotoGP, όπως αναφέρει το ισπανικό επιχειρηματικό περιοδικό Expansion, συγκαταλέγονται η Amazon, το Netflix και η... Disney. Ωστόσο, κατά το επικρατέστερο σενάριο, η Liberty Media φέρεται να συνομιλεί με τη βρετανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων περιουσιακών στοιχείων Bridgepoint για την απόκτηση της Dorna. Η CVC και η KKR - μεγάλες επενδυτικές εταιρείες - ενδιαφέρονται επίσης για τη Dorna, η οποία όμως δεν έχει... κυκλοφορήσει στην αγορά από την Bridgepoint, διευκρινίζει η πηγή.

Να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ πως οι ιδιοκτήτες της F1, δηλαδή η Liberty Media είναι η ισχυρότερη οικονομικά αθλητική αυτοκρατορία στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes πέρυσι, με την αξία της να είναι στα 18,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Liberty Media ανέλαβε την F1 από τον Bernie Ecclestone το 2017 και έκτοτε έχουν καταφέρει μια έκρηξη στη δημοτικότητα της F1. Και ναι μεν η F1 είναι το κορυφαίο στολίδι στο χαρτοφυλάκιο της Liberty Media, αλλά αναλαμβάνοντας την Dorna και το MotoGP, θα σήμαινε ότι ελέγχουν δύο από τις κορυφαίες σειρές μηχανοκίνητων αθλημάτων στον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta, σχολίασε τις φήμες για πώληση νωρίτερα φέτος λέγοντας στη La Repubblica τα εξής:

«Επιβεβαιώνω τις φήμες για πώληση, αλλά θα ήθελα να μάθω ποιος τις διαδίδει. Κάθε μέρα δέχομαι δύο ή τρία τηλεφωνήματα από πιστωτικά ιδρύματα που με ρωτούν αν είναι αλήθεια ότι είμαστε προς πώληση. Αλλά οι τράπεζες δεν θέλουν να αγοράσουν, προσφέρονται μόνο ως μεσάζοντες της επιχείρησης. Μπορώ μόνο να πω ότι είμαστε έτοιμοι: μείναμε με τους πρώτους μας επενδυτές από το 1998 έως το 2006: 8 χρόνια. Μετά ήρθε η Bridgepoint, η οποία έκανε κάποιες αλλαγές και άλλα 17 πέρασαν. Αυτή τη στιγμή περίπου το 20% της Dorna ανήκει στους εργαζομένους της και εγώ έχω την πλειοψηφία. Το 39% είναι της Bridgepoint. 38% ενός καναδικού δημόσιου ταμείου. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν έχει συμβεί ακόμα. Σίγουρα τους αρέσει το προϊόν και η φόρμουλα λειτουργεί με τα Sprints».

Πηγή: crach.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon