.
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 08:37

MotoGP 2024 - Άλλη μοτοσυκλέτα η Aprilia RS-GP24 μετά τις αεροδυναμικές αλλαγές

Η Aprilia έχει ποντάρει πολύ στην αεροδυναμική για το RS-GP του 2024, με τη σωρεία των νέων αεροδυναμικών εξαρτημάτων να έχει αλλάξει την ισορροπία και το στυλ οδήγησης που απαιτούνται για τη μοτοσυκλέτα.

Ενώ ο Aleix Espargaro ήταν γρήγορος στο να προσαμοστεί στην επιπλέον κάθετη δύναμη και το βάρος που προέκυψε, ο teammate του Maverick Vinales και ο Miguel Oliveira της Trackhouse χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν. Αλλά μέχρι το τέλος της δοκιμής του Κατάρ, ο Vinales είχε βρει τον Espargaro στην πρώτη εξάδα, ενώ ο Oliveira περιορίστηκε στη 12η θέση (+0,884s). Και οι δύο αναβάτες ωστόσο προτίμησαν την... απλή διαμόρφωση της ουράς, παρά τη νέα σχεδίαση σε στυλ διαχύτη.

aprilia_aero_24b.jpg

«Δοκιμάσαμε πολλά, πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς, αλλά ιδιαίτερα στην αεροδυναμική πλευρά δοκιμάσαμε πολλά. Ακόμα, δουλέψαμε στο πλαίσιο και την ηλεκτρονική πλευρά για να προσαρμόσουμε το πακέτο για τη νέα αεροδυναμική. Στο τέλος αυτού του test διορθώσαμε μερικά ερωτηματικά που είχαμε μετά το test της Sepang. Ορίσαμε το πρώτο set-up για τους Aleix και Maverick και καθορίσαμε με καλύτερο τρόπο τον τρόπο χρήσης της νέας μοτοσυκλέτας. Και αυτό επειδή η νέα αεροδυναμική αλλάζει το στυλ οδήγησης και είναι απαραίτητο να προσαρμοστούμε στο νέο στήσιμο», ήταν τα λεγόμενα του Team Manager της Aprilia Rcing, Paolo Bonora.

Εντωμεταξύ, η εξέλιξη του κινητήρα φαίνεται να έχει ελαχιστοποιηθεί από την Aprilia για το 2024. Αυτά είναι καλά νέα τουλάχιστον για τον teammate του Oliveira, Raul Fernandez, ο οποίος θα βρίσκεται στη μοτοσυκλέτα προδιαγραφών του 2023 και ο οποίος πρόκειται να αναβαθμιστεί στα εξαρτήματα του 2024 κατά τη διάρκεια του έτους.

Υπενθυμίζουμε πως οι αναβάτες της Aprilia, της Ducati και της KTM δεν μπορούν να δουν τη σχεδίαση του κινητήρα τους να αλλάζει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 09:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon