.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 10:37

WorldSBK 2024 - Portimao Test, Ημέρα 2η

O Razgatlioglu έδειξε τα δόντια του, από κοντά ο Bulega συνεχίζει τις εμφανίσεις κορυφής.

Δεύτερη μέρα του επίσημου τεστ WorldSBK στην πορτογαλική πίστα του Portimao, όπου ο Toprak Razgatlioglu χτύπησε πρωτιά για πρώτη φορά από τότε που μετακινήθηκε στην ομάδα της BMW. Ο Τούρκος πρωταθλητής 2021 ήταν ασυναγώνιστος και η παρουσία του λειτούργησε ως φυσική συνέχεια των προηγούμενων τριών ημερών δοκιμών - δύο στη Jerez και μια χτες στην Πορτογαλία - όπου διαρκώς βρισκόταν ψηλά στην κατάταξη των γυρολογίων.

Ίσως το πιο τρομακτικό για τους υπόλοιπους στην εμφάνιση του Razgatlioglu ήταν το γεγονός πως δοκίμασε όλες τις γόμες της Pirelli - δηλαδή τα SCO, SCX και SCQ - διαπρέποντας με όλες και γράφοντας τον ταχύτερο γύρο του με το μαλακότερο qualifier SCQ. Είχε προλάβει ωστόσο να απειλήσει το επίσημο ρεκόρ πίστας με το SCX, ενώ σε προσομοίωση αγώνα με το SCO έγραψε εξίσου ανταγωνιστικούς χρόνους.

01835 DCP WinterTest POR 24 ENE Action
Nicolo Bulega (Ducati)

Δεύτερος πίσω του στον πίνακα χρόνων ήταν ο αναβάτης-αποκάλυψη της φετινής preseason, Nicolo Bulega, ο οποίος υστέρησε μόλις κατά 0.086 δευτερόλεπτα στη δεύτερη θέση, με τον team manager του να λέει μετά πώς ακόμη προσπαθεί να βρει την άκρη του με την Ducati Panigale V4R. Δηλαδή άμα τη βρει τι θα συμβεί;

00680 DCP WinterTest POR 24 ENE Action
Jonathan Rea (Yamaha)

Στην τρίτη θέση των ταχύτερων χρόνων βρέθηκε ο Alex Lowes της Kawasaki περίπου τρία δέκατα από την κορυφή και οριακά μπροστά από τον Remy Gardner που κράτησε ψηλά τη σημαία της Yamaha στη δεύτερη μέρα του Portimao.

00944 DCP WinterTest POR 24 ENE Action
Remy Gardner (Yamaha)

Όσο για τον Jonathan Rea (Yamaha), ένα τεχνικό πρόβλημα του κόστισε πολύ χρόνο και στο τέλος της ημέρας είχε τον έβδομο ταχύτερο γύρο, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Ο δε Alvaro Bautista (Ducati) συνεχίζει να βρίσκεται εκτός ρυθμού γράφοντας χρόνο εκτός δεκάδας, καθώς συνεχίζει να δοκιμάζει διάφορες λύσεις στην Panigale V4R του, μεταξύ των οποίων το πού θα τοποθετήσει το επιπλέον βάρος που του φορτώνουν από φέτος οι ανανεωμένοι κανονισμοί του πρωταθλήματος.

Top-10 WorldSBK 2024 Portimao Test

  1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1:39.189s – 74 γύροι
  2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +0.086s – 61 γύροι
  3. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.332s – 90 γύροι
  4. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.377s – 79 γύροι
  5. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.428s – 76 γύροι
  6. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) +0.489s– 80 γύροι
  7. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) +0.496s – 64 γύροι
  8. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +0.767s – 53 γύροι
  9. Scott Redding (Bonovo Action BMW) +0.946s – 76 γύροι
  10. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +0.947s – 59 γύροι

Αναλυτικά αποτελέσματα WorldSBK 2024 Portimao Test

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 10:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon