.
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 07:57

Fabio Quartararo - Τιμήθηκε με το χρίσμα του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής

Ο Fabio Quartararo έγινε δεκτός από τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, προκειμένου να λάβει το χρίσμα του «Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής», μια από τις μεγαλύτερες τιμητικές διακρίσεις της Γαλλίας.

Ο Fabio, ο οποίος ήταν ο πρώτος Γάλλος αναβάτης που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP το 2021, μοιράστηκε στα κοινωνικά του δίκτυα ένα βίντεο από τη βράβευση του από τον πρόεδρο κάτω από το οποίο σχολίαζε: «Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής, ζήτω Γαλλία, ζήτω η Δημοκρατία.»

Για την ιστορία, ο αναβάτης της Yamaha έγινε ο τρίτος αστέρας του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έλαβε αυτόν τον τίτλο στρατιωτικής και πολιτικής αξίας, μετά τον άλλοτε Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλι Sebastian Loeb και τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, Alain Prost.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 08:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon