.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 11:59

Dakar 2024 - Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός αναβάτης Carles Falcón

Ο έμπειρος αναβάτης έπεσε στη δεύτερη ειδική του ράλι και έκτοτε νοσηλεύεται σε κώμα, με μια πρώτη ικμάδα αισιοδοξίας να βγαίνει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας μετά από τρεις μέρες.

Ο Carles Falcón ανήκει στους ρομαντικούς, τους ερωτευμένους με το χώμα χομπίστες που δίνουν στο Dakar μεγάλο μέρος από τη λάμψη του πλαισιώνοντας κατά εκατοντάδες τις μερικές δεκάδες επαγγελματιών αναβατών που μάχονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός αναβάτης έτρεξε φέτος για δεύτερη φορά στο Dakar Rally, μετά την πρώτη του προσπάθεια το 2022 παρέα με τον καλό του φίλο και συνέταιρο, Isaac Feliu (δεξιά στην κάτω φωτογραφία). Στη δεύτερη ειδική ωστόσο (Δευτέρα 8/1) είχε μια πολύ άσχημη πτώση στο 448ό χιλιόμετρο από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο για νοσηλεία στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

Previa Dakar TwinTrail 4

Σύμφωνα με τις ως τώρα αναφορές, όταν οι γιατροί έφτασαν στο σημείο που ήταν πεσμένος ο Falcón, ο αναβάτης δεν είχε παλμό και χρειάστηκε ανάνηψη για να επανέλθει. Στη συνέχεια, στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως είχε πολλά κατάγματα: σπόνδυλος C2 (στο ύψος του λαιμού), πέντε πλευρά, αριστερός καρπός και κλείδα. Ωστόσο αυτό που ανησύχησε περισσότερο τους γιατρούς ήταν το εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο ήταν και το πρώτο που πήρε προτεραιότητα την αντιμετώπισή του, πριν τα χειρουργεία για τα κόκκαλα.

Η κατάσταση του Falcón παραμένει κρίσιμη τέσσερεις μέρες μετά το ατύχημά του, με την πρώτη θετική είδηση να βγαίνει από την εντατική του νοσοκομείου του Ριάντ μόλις το βράδυ της Τετάρτης (10/1), καθώς οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως για να μεταφερθεί στην Ισπανία για συνέχιση της αποκατάστασής του, καθώς η κατάστασή του δείχνει τουλάχιστον να έχει σταθεροποιηθεί.

Ο δρόμος για την αποκατάσταση της υγείας του πάντως είναι ακόμη μακρύς και ελπίζουμε να τον διαβεί γρήγορα.

carles falcon durante la segunda etapa del dakar

Για τον Falcón το ατύχημά του στο φετινό Dakar φέρει μια μεγάλη δόση τραγικής ειρωνείας. Ο Ισπανός και ο ομόσταυλός του, Feliu, είναι ιδιοκτήτες της εταιρείας TwinTrail από 2015 και φυσικά ιδιοκτήτες (εκτός από αναβάτες) της ομάδας TwinTrail Racing Team με την οποία τρέχουν στο Dakar.

Ως το 2021 λειτουργούσαν κανάλι στο YouTube όπου έκαναν σχολιασμό και ανάλυση του Dakar για το κοινό, ώσπου πήραν την απόφαση να στήσουν μια δική τους ομάδα και να τρέξουν εκεί.

Το 2022 έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα και μάλιστα στην κατηγορία Original by Motul της Rally2 (όπως τρέχει φέτος ο Βασίλης Μπούδρος), ωστόσο μόνο ο Falcón κατάφερε να τερματίσει καθώς στην 9η ειδική ο Feliu είχε ένα αρκετά σοβαρό ατύχημα.

cba8aa8b 2e23 480f b0f8 b86420a005bc 1200x680

Φέτος οι δύο φίλοι και συνεταίροι επέστρεψαν με κεντρικό στόχο απλώς να τερματίσουν και οι δύο, ανεξαρτήτως θέσης, ωστόσο η τύχη είχε άλλα σχέδια για τον Falcón.

Ευχόμαστε να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο γρήγορα και η υγεία του να αποκατασταθεί πλήρως.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 12:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon