.
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 08:01

Dakar 2024 - Υψηλές προσδοκίες για την Red Bull KTM Factory Racing

Ο Kevin Benavides και ο Toby Price της Red Bull KTM Factory Racing δηλώνουν πανέτοιμοι ενόψει του Dakar 2024, το οποίο ξεκινά στη Σαουδική Αραβία στις 5 Ιανουαρίου. με το Matthias Walkner να χάνει τον αγώνα μετά από έναν πρόσφατο τραυματισμό στο αριστερό πόδι.

Ερχόμενος στο Dakar του 2024 ως ο περσινός Πρωταθλητής, ο Kevin Benavides έχει βάλει στόχο να εξασφαλίσει το 2ο Τίτλο του. Ωστόσο, η σεζόν του 2023 δεν ήταν ρόδινη για τον 34χρονο Αργεντινό, καθώς οι τραυματισμοί τον ανάγκασαν να χάσει αρκετούς αγώνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Παρά το γεγονός ότι υπέστη έναν περαιτέρω, απογοητευτικό τραυματισμό στο πόδι του κατά τη διάρκεια της προπόνησης το Δεκέμβριο, ο Benavides ελπίζει να ανταποκριθεί στο 100% για το Dakar και να μπορέσει να επικεντρωθεί στον στόχο του, να φέρει δηλαδή το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Kevin Benavides: «Το Dakar σημαίνει τα πάντα για μένα. Αυτή η χρονιά ήταν ξεχωριστή γιατί κέρδισα με την KTM και είχα την τιμή να αγωνιστώ μέχρι το τέλος με τον teammate μου. Το υπόλοιπο αυτής της χρονιάς ήταν πολύ δύσκολο. Ήμουν γεμάτος αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη μου στο Dakar, αλλά μετά το σπάσιμο του μηριαίου οστού μου νωρίς στη σεζόν, ακολουθούμενο από τον καρπό μου αργότερα, σήμαινε ότι δεν είχα πολύ χρόνο αγώνα με τη μοτοσυκλέτα. Στα παρασκήνια, προπονήθηκα όσο πιο σκληρά μπορούσα για να ξαναχτίσω τη φυσική μου κατάσταση και την ψυχική μου δύναμη, αλλά σίγουρα ήταν μια δύσκολη χρονιά. Τώρα, οδεύοντας σε μια νέα χρονιά και ένα νέο Dakar, θέλω πραγματικά να αφήσω πίσω μου το 2023 και να παλέψω για τη νίκη για άλλη μια φορά. Ξέρω ότι έχω ό,τι χρειάζεται, απλά πρέπει να το ξεπεράσουμε χωρίς πισωγυρίσματα και θα πρέπει να είμαι καλά στο τέλος του αγώνα. Απέχουμε μόλις λίγες εβδομάδες από την αρχή και ανυπομονώ να ξεκινήσω».

ktmdakar24b.jpg

Χάνοντας τη νίκη του 2023 για μόλις 43 δευτερόλεπτα μετά από δύο δύσκολες εβδομάδες αγώνων, ο Toby Price έχει έναν στόχο για τη διοργάνωση του 2024 – να πετύχει την τρίτη νίκη στην καριέρα του. Ο Price απόλαυσε μια δυνατή σεζόν αγώνων το 2023, ολοκληρώνοντας τη χρονιά του με νίκη στο Rallye du Maroc. Το 2024 σηματοδοτεί το 10ο Dakar του Toby και ελπίζει να γιορτάσει αυτό το ορόσημο με νίκη στον τερματισμό στο Yanbu στις 19 Ιανουαρίου.

Toby Price: «Το Dakar 2024 θα είναι το 10ο μου συνολικά και το 9ο με την εργοστασιακή ομάδα της KTM. Από τα εννέα που έχουμε κάνει μαζί, κατάφερα να ανέβω στο βάθρο στα έξι, κάτι που είναι απίστευτο όταν σκέφτεσαι πόσο σκληρός είναι ο αγώνας και πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις ακόμα και στον τερματισμό. Είχα δύο τερματισμούς στην πρώτη θέση, μια δεύτερη και τρεις τρίτες - το να κερδίσω άλλη μια νίκη στη 10η προσπάθειά μου θα ήταν εκπληκτικό. Το Dakar δεν μοιάζει με κανένα άλλο αγώνα. Σίγουρα, η οδήγηση είναι σκληρή δουλειά, διασκεδαστική και εξαντλητική, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που όλοι συγκεντρώνονται για να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Το Dakar είναι σαν τη δεύτερη οικογένειά μου, επομένως είναι πάντα καλό να τους βλέπω όλους, να ετοιμάζομαι για τον αγώνα και να επαναφέρω την ανταγωνιστική μου πλευρά. Είμαι σε καλή κατάσταση σωματικά και η μοτοσυκλέτα είναι καλή – είμαστε σίγουρα έτοιμοι να αγωνιστούμε στο  Dakar 2024».

ktmdakar24c.jpg

Δυστυχώς, ο Matthias Walkner θα χάσει το φετινό Dakar λόγω τραυματισμού που υπέστη στο αριστερό του πόδι ενώ προπονούνταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο 37χρονος αναβάτης υποβλήθηκε σε άμεση επέμβαση για να σταθεροποιήσει το κάταγμα, αλλά θα χρειαστεί περαιτέρω χειρουργική επέμβαση μόλις επιστρέψει στην Αυστρία.

Η 46η διοργάνωση του Dakar θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 19 Ιανουαρίου 2024, ξεκινώντας από την AlUla και ολοκληρώνοντας δύο εβδομάδες αργότερα στο Yanbu, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Συνολικά, οι αγωνιζόμενοι θα διανύσουν κοντά στα 8.000 χλμ., τα 5.000 από τα οποία θα αγωνιστούν ενάντια στον χρόνο. Για πέμπτη χρονιά στη Σαουδική Αραβία, το ράλι του 2024 έχει προγραμματιστεί να περιλαμβάνει 14 ημέρες αγώνων, συμπεριλαμβανομένου ενός εναρκτηρίου προλόγου και μιας διαδρομής 48 ωρών. Κατά τη διάρκεια της νέας διαδρομής 48 ωρών, οι αναβάτες θα σταματήσουν στις 4 μ.μ. της πρώτης ημέρας πριν ξεκινήσουν ξανά στις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας. Οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί έναν απίστευτα απαιτητικό αγώνα με 60% νέο έδαφος και πάνω από 5.000 χλμ ειδικής διαδρομής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon