.
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 12:54

Ο Marc Marquez θα έχει «περσινή μοτοσυκλέτα χωρίς αναβαθμίσεις»

Μάλλον... περίεργη είναι η δυναμική της συνεργασίας Marquez-Ducati, καθώς φαίνεται ότι ο Marquez θα πρέπει να οδηγήσει μία μοτοσυκλέτα, ελαφρώς... πίσω από τα specs ακόμα και των δορυφορικών ομάδων της Ducati.

Αντιδράσεις, κυρίως στους ισπανικούς κόλπους φιλάθλων και αθλητικών συντακτών, έχουν προκαλέσει πληροφορίες σχετικά με τους όρους συνεργασίας του Marc Marquez με την Gresini Ducati, για το 2024. Σύμφωνα με αυτές, που έχουν μάλιστα και επίσημο αέρα καθώς συνοδεύονται από δηλώσεις του Gigi Dall’Igna, ο Marc Marquez όχι απλά θα οδηγεί περσινή μοτοσυκλέτα και όχι εργοστασιακών spec, αλλά θα πάρει και αυτή με τις λιγότερες αναβαθμίσεις, δηλαδή του Johann Zarco.

Πρόκειται για ένα ακόμα «επεισόδιο» σε αυτό το μεταγραφικό σίριαλ, το οποίο μας έχει προσφέρει και άλλες... στιγμές άξιες σχολιασμού. Για παράδειγμα, πριν ένα χρόνο η Ducati εμφανιζόταν να κλείνει την πόρτα στον Marc Marquez, κάτι που τελικά δεν έγινε (παρά το ότι ο Ισπανός υπέγραψε με δορυφορική ομάδα), ενώ τώρα, ξαφνικά, ακούστηκαν και φωνές ότι... δεν αποκλείεται ο Marquez να τρέξει στην εργοστασιακή ομάδα το 2025! Υπάρχει ένα... «τράβα μαλλί, άσε μαλλί» στην ατμόσφραιρα και απορούμε γιατί...  

Για τις τελευταίες εξελίξεις, ο Gigi Dall’ Igna έχει δηλώσει από μέρους του: «Στις μοτοσυκλέτες του Bagnaia, του Martin και του Bastianini φέραμε κάποιες νέες εξελίξεις, αλλά μας έφεραν προβλήματα, σε θέμα και αξιοπιστίας και απόδοσης. Οπότε δεν πιστεύουμε ότι αυτές οι εξελίξεις που φέραμε, είναι εύκολές στην χρήση από τις ιδιωτικές ομάδες. Οπότε προτιμήσαμε να μην βάλουμε συγκεκριμένα πράγματα σε αυτές, έτσι είναι τα πράγματα σε κάποιες περιπτώσεις. Αλλά εμείς επιδιώκουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, σε όλους τους αναβάτες που οδηγούν μοτοσυκλέτες Ducati».

Οι Ισπανοί, από την άλλη, είναι θυμωμένοι που ο Marquez αντιμετωπίζει «φρένα» με το καλημέρα σας, στην Ducati, λέγοντας ότι «είναι περίεργο που ο αναβάτης με τους περισσότερους τίτλους στο Grid, δεν έχει τα καλύτερα μέσα ώστε να επιδείξει για τι είναι ικανή η Ducati Desmosedici». Γιατί άραγε, να συμβαίνει αυτό; Μήπως, όπως θα έλεγαν κάποιοι πιο κακιασμένοι, η Ducati δεν θέλει να κάνει διαθέσιμο το 100% της τεχνογνωσίας της στον Marc Marquez, σε περίπτωση που ο τελευταίος φύγει στο τέλος της χρονιάς, για άλλη ομάδα, και την πάρει μαζί του;...   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 12:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon