.
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 07:59

Valentino Rossi – Πήγε τη VR46 στη Yamaha;

Δημοσιεύματα του εξωτερικού φέρνουν το «Γιατρό» σε συμφωνία με τον Ιάπωνα κατασκευαστή για τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που θα διαδεχθούν εκείνες της Ducati.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα διετές συμβόλαιο που καλύπτει το 2025 και το 2026 και συμφωνήθηκε -όπως αναφέρουν τα speedweek.com και crach.net- την περασμένη εβδομάδα στο Κατάρ.

Το επόμενο έτος, η VR46 θα παραμείνει ως δορυφορική ομάδα της Ducati για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους με την ιταλική μάρκα. Αλλά το μακροπρόθεσμο μέλλον για την ομάδα του Rossi έχει αποτελέσει αίνιγμα για όλη τη σεζόν. Νωρίτερα φέτος, ο Valentino Rossi έγινε brand ambassador για τη Yamaha – την εταιρεία που παραμένει συνώνυμη με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, κάτι αντιφατικό με το να έχει μοτοσυκλέτες άλλης φίρμας στην ομάδα του.

Εντωμεταξύ, η Yamaha τόσο αυτή τη σεζόν όσο και το 2024, είναι ο μόνος κατασκευαστής που τρέχει μόνο δύο μοτοσυκλέτες στο Πρωτάθλημα, επομένως αναζητούσε έναν τρόπο να έχει μια δορυφορική ομάδα και η VR46 φαίνεται τώρα να έρχεται γάντι. Οι αναβάτες της VR46 δε, πιθανότατα θα έχουν μοτοσυκλέτες εργοστασιακών προδιαγραφών το 2025 κάτω από την ομπρέλα των τριών διαπασών.

Υπενθυμίζουμε κάπου εδώ πως η VR46 έχει επίσης συνάψει τριετές συμβόλαιο με την ινδονησιακή εταιρεία πετρελαίου Pertamina Lubricants για να γίνει ο κύριος χορηγός τους, αρχής γενομένης από την επόμενη σεζόν.

Τα παραπάνω συνθέτουν ένα ενδιαφέρον σενάριο για το μέλλον του Marco Bezzecchi, ο οποίος στην αρχή της σεζόν πάλευε και για το Πρωτάθλημα. Βέβαια, απαραίτητη είναι μια μοτοσυκλέτα πιο ανταγωνιστική από εκείνη των Quartararo και Morbidelli, καθώς εάν αυτό δεν αλλάξει, το να αφήσεις την καλύτερη μοτοσυκλέτα του grid μόνο έξυπνη κίνηση δεν θα είναι..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon