.
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 08:02

MotoGP 2023, Μαλαισία – Τα αίτια της wildcard πανωλεθρίας του Alvaro Bautista

Ο Alvaro Bautista παραδέχεται ότι είναι θυμωμένος με τον εαυτό του αφού δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη εντύπωση κατά την επιστροφή του στο MotoGP.

Ο Πρωταθλητής των WorldSBK του 2023 τερμάτισε το MotoGP της Μαλαισίας στην 17η θέση, 53 και πλέον δεύτερα πίσω από τον πρώτο, Enea Bastianini με παρόμοια μοτοσυκλέτα. Ωστόσο αυτό δεν ήταν χωρίς λόγο, καθώς ο δις πρωταθλητής των WorldSBK έφερε στο φως έναν τραυματισμό που αντιμετώπιζε. Για την ακρίβεια, ο Ισπανός έπεσε στο τεστ μετά τη σεζόν στη Jerez, τραυματίζοντας τον αυχένα και την κλείδα του.

«Δεν ήταν ένα εύκολο Σαββατοκύριακο. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, αλλά μετά τον τελευταίο αγώνα στα WorldSBK, κάναμε ένα τεστ και έπεσα. Πονάω στον λαιμό και την κλείδα μου. Ένιωσα πόνο αλλά μετά από δύο ή τρεις μέρες, εξαφανίστηκε. Ωστόσο, εδώ από το FP1, ένιωσα ότι δεν είχα αρκετή δύναμη στο αριστερό μου χέρι.

Δούλεψα με τον φυσιοθεραπευτή αλλά δεν βελτιώθηκε. Γίνονταν όλο και χειρότερα μέρα με τη μέρα και πάλευα πολύ με αυτό. Ο επικεφαλής της ομάδας μου, ελέγχοντας τα δεδομένα σε σύγκριση με άλλους αναβάτες της Ducati, είπε «γιατί είσαι τόσο γρήγορος όπως οι άλλοι στις δεξιές στροφές, αλλά χάνεις σχεδόν ένα δευτερόλεπτο στις αριστερές στροφές;» αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούσα να οδηγώ όπως ήθελα.

Και πάλι, δεν είναι δικαιολογία. Είμαι πολύ θυμωμένος με τον εαυτό μου γιατί δεν μπορούσα να απολαύσω την οδήγηση στο 100%. Το καλό είναι ότι το πρωτάθλημα τελείωσε. Θα επιστρέψω στην Ισπανία και θα ελέγξω γιατί έχασα τη δύναμη και θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος τον χειμώνα».

Ο Bautista απέδωσε στους τραυματισμούς το 90% του προβλήματος και το υπόλοιπο στο ό,τι προσπαθούσε να προσαρμοστεί ξανά σε μοτοσυκλέτα του MotoGP.

«Αυτό ήταν το 90% του προβλήματος. Το άλλο 10% ήταν η αυτοπεποίθηση και το στήσιμο. Ωστόσο, με αυτό το πρόβλημα, το τι κάνεις με τη μοτοσυκλέτα είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Δεν μπορούσα να πιέσω ή να κάνω το καλύτερό μου, οπότε είναι λίγο απογοητευτικό που έχοντας αυτή την ευκαιρία, δεν μπόρεσα να τη χρησιμοποιήσω».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon