.
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 08:07

Andrea Iannone – Το comeback στην ενεργό δράση είναι γεγονός

Ο τετραετής αγωνιστικός αποκλεισμός -λόγω χρήσης αναβολικών- του Andrea Iannone ολοκληρώθηκε, με τον Ιταλό να επιστρέφει στους επαγγελματικούς αγώνες μοτοσυκλέτας το 2024 αγωνιζόμενος για την GoEleven Ducati στο WorldSBK.

Την περασμένη Τρίτη στη δοκιμή της Jerez, συμπλήρωσε 26 γύρους στη σέλα του Panigale V4 R, με τον καλύτερο χρόνο γύρου του Iannone να ήταν στα 1’41.922 δευτερόλεπτα. Μιλάμε για τον 11ο ταχύτερο της ημέρας, αλλά με τη βροχή να ακυρώνει το απογευματινό session.

Μια αγωνιστική επιστροφή αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά, αφού έγραφε "I'm back" στο κράνος του και τερμάτισε έξι δέκατα πίσω από τον Nicolo Bulega, την πλησιέστερη Ducati σε αυτόν.

Ο Iannone δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Βγήκα από το pitlane για να οδηγήσω μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα και αυτό είναι ένα πολύ καλό συναίσθημα για μένα. Κρίμα για τον καιρό, αλλά σε κάθε περίπτωση, ένιωθα πολύ άνετα με όλους, στο paddock και ειδικά με την ομάδα.

Εδώ στο γκαράζ, η αίσθηση είναι πολύ καλή. Νομίζω ότι σήμερα είναι λίγο από όλα, λίγο μπερδεμένο! Μετά από πολύ καιρό, επέστρεψα και η αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα είναι πολύ καλή. Στη Jerez, στον πρώτο γύρο, σκέφτηκα ΄΄ουάου, για άλλη μια φορά είμαι σε αυτή την πίστα!’’. Οι πρώτοι πέντε γύροι ήταν απλώς διασκεδαστικοί. Θα δούμε τον καιρό και την κατάσταση της πίστας. Το πιο σημαντικό τώρα είναι ότι είμαστε εδώ και έχουμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε. Αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα.»

Συζητώντας για φιλοδοξίες, πιθανές και ευχάριστες εκπλήξεις, ο «The Maniac» είπε: «Έχουμε πραγματικά μεγάλες φιλοδοξίες. Θέλω να επιστρέψω, αλλά θέλω να προσπαθήσω να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να πετύχω αυτά τα αποτελέσματα και θέλω να προσπαθήσω να φτάσω στην κορυφή. Σε κάθε περίπτωση, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Όλοι είναι κοντά, αλλά νομίζω για εμάς και το πρώτο τεστ, είναι δύσκολο να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Η μοτοσυκλέτα με εντυπωσίασε από τη θετική πλευρά, καθώς και τα ελαστικά. Είναι φιλικά. Ένιωσα πού είναι τα όρια των ελαστικών και της μοτοσυκλέτας και νομίζω ότι αυτό είναι ένα καλό σημείο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon