.
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 21:06

MotoGP – Οι μνηστήρες της θέσης που αφήνει ο Marc Marquez

Στην περίπτωση της χηρεύσασας θέσης του Marc Marquez στη Repsol Honda, δε μπορούμε παρά να πέσουμε στην κλισέ έκφραση της «καυτής πατάτας» της αντικατάστασης του.

Η... μετακόμιση του Marc Marquez από την Repsol Honda στην Gresini Racing άφησε ένα κενό σε μία από τις πιο διάσημες ομάδες του MotoGP. Καθώς ο κόσμος των αγώνων σφύζει από εικασίες, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά από τα ονόματα που έχουν συνδεθεί με την κενή θέση καθώς ξεκινά το κυνήγι του «διαδόχου» του!

Johann Zarco

Ξεκινώντας με τον Γάλλο αναβάτη, ήδη γνωρίζουμε ότι θα οδηγήσει ένα RC213V την επόμενη σεζόν. Ο νυν αναβάτης της Prima Pramac Racing θα μεταβεί στη Honda μόλις ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του, έχοντας ήδη υπογράψει συμφωνία με την ανεξάρτητη ομάδα LCR Honda. Ωστόσο, κάποιοι έχουν προτείνει ένα πιθανό άλμα στην ομάδα του εργοστασίου για να αντικαταστήσει το Marquez.

Ο ατζέντης του, Guillaume Valladeau, ταξίδεψε στην Ινδονησία για συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του πελάτη του: «Ήταν σημαντικό για μένα να συναντηθώ με συγκεκριμένα άτομα στην LCR και στο HRC για να αξιολογήσω το μέλλον του Johann, παρόλο που αυτή τη στιγμή έχουμε συμβόλαιο με την LCR Honda. Ωστόσο, είμαστε επίσης δεσμευμένοι στο HRC. Τώρα που ο Marc Marquez έφυγε, το ερώτημα είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει. Ο Johann έχει εκφράσει ενδιαφέρον να οδηγήσει για την επίσημη ομάδα. Τούτου λεχθέντος, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα όλων. Δεν πρέπει να υποτιμάται επομένως ήταν σημαντικό για μένα να είμαι εδώ», είπε στο Canal+.

Ο ίδιος ο Γάλλος άνοιξε τις προτάσεις, αναφέροντας ότι η μετακίνηση του Marquez στην Gresini Racing θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτόν, αν και λέει ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συνομιλίες.

Miguel Oliveira

Ο Πορτογάλος αναβάτης έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πρώτα φαβορί και το #88 έχει κάνει ελάχιστα για να διαλύσει τις εικασίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Ινδονησία. Την Πέμπτη, ανέφερε ότι "όλα είναι πιθανά" σχετικά με μια πιθανή μετακόμιση, παρόλο που έχει ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιό του με την RNF. Ωστόσο, ο Διευθυντής της RNF, Razlan Razali, το αντέκρουσε αρνούμενος την παρουσία οποιασδήποτε ρήτρας διαφυγής στο συμβόλαιό του, λέγοντας: «Δεν υπάρχει ρήτρα που να λέει ότι αν έχει εργοστασιακή προσφορά, μπορεί να φύγει από την Aprilia ή την RNF».

Φαίνεται ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ του αναβάτη και του επικεφαλής της ομάδας σχετικά με αυτό το θέμα. Ο Oliveira απάντησε ευθέως στον ισχυρισμό του Razlan Razali την Παρασκευή, δηλώνοντας σταθερά, «Αυτό δεν είναι αλήθεια».

Maverick Viñales

Ο Oliveira δεν είναι ο μοναδικός αναβάτης της Aprilia που φέρεται να εξετάζει η Honda, καθώς ο Maverick Viñales έχει επίσης αναφερθεί ως πιθανός αντικαταστάτης του Marquez. Ο #12 πέτυχε πρόσφατα τερματισμό στο βάθρο στη Mandalika και αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες, με εννέα νίκες σε αγώνες και 34 τερματισμούς στο βάθρο. Όπως και ο Oliveira, ο Viñales δεν απέρριψε εντελώς την πιθανότητα μιας «μετακόμισης» και εμφανίστηκε κάπως κολακευμένος δηλώνοντας: «Νομίζω ότι είναι ένα σενάριο στο οποίο κάθε αναβάτης θα ήθελε να είναι μέσα. Ξέρω ότι η Honda είναι μια καταπληκτική ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι εδώ. Το μέλλον θα δείξει. Έχω συμβόλαιο αλλά δεν ξέρω. Σε αυτόν τον κόσμο, ποτέ δεν ξέρεις τίποτα».

Fabio Di Giannantonio

Ο αναβάτης που θα διαδεχθεί ο Marc Marquez στο Gresini παλεύει αυτή τη στιγμή για να εξασφαλίσει το μέλλον του στο MotoGP και φαίνεται να κοιτάζει ένα RC213V ως τον επόμενο στόχο του. Η πρόσφατη σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων του Ιταλού ενίσχυσε μόνο τις προοπτικές του, σημειώνοντας διαδοχικές θέσεις στο top 10 και ακόμη και την καλύτερη 4η θέση στην καριέρα του στην Ινδονησία, αποδεικνύοντας την ικανότητά του να αποδίδει σε επίπεδο ελίτ.

«Ο στόχος είναι να είμαι στο MotoGP. Η Honda έχει μια διαθέσιμη θέση, μια καλή θέση. Είναι μια εμβληματική και ιστορική ομάδα στο MotoGP, οπότε θα ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα. Η Honda είναι ένα τόσο μεγάλο εργοστάσιο που δεν νομίζω ότι αυτή η περίοδος κακών στιγμών θα συνεχιστεί, οπότε σίγουρα στο μέλλον θα επιστρέψουν. Γιατί λοιπόν να μην είσαι ο τύπος με αυτή τη μοτοσυκλέτα;»

Οι παραπάνω τέσσερις ξεχωρίζουν αμέσως ως τα φαβορί για τη θέση του «μυρμηγκιού», αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές για τη Honda. Ο Iker Lecuona από τα WorldSBK και πρώην αναβάτης MotoGP, έχει συμμετάσχει ήδη εκτάκτως αυτή τη σεζόν, ενώ υπάρχει μια πλούσια ποικιλία ταλέντων και στην κατηγορία Moto2. Φαίνεται, ωστόσο, ότι ένας αναβάτης με σημαντική εμπειρία στην κορυφαία κατηγορία είναι η προτιμώμενη επιλογή, ώστε να φέρει τους Ιάπωνες δόξες του παρελθόντος μετά από μια σειρά άδοξων σεζόν.

Πηγή: motogp.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon