.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 17:27

Luciano Benavides - Παγκόσμιος πρωταθλητής Rally-Raid 2023

Με τη δεύτερη θέση που πήρε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Μαρόκο ο Αργεντίνος αναβάτης της Husqvarna πανηγυρίζει το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Rally-Raid ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη 18/10, με τον τερματισμό του πέμπτου και τελευταίου αγώνα της χρονιάς, το Rallye du Maroc. Δύο αναβάτες διεκδικούσαν τον τίτλο, οι Luciano Benavides (Husqvarna) και Toby Price (KTM), με την ετυμηγορία να περιμένει ως την τελευταία ειδική του αγώνα.

Η πέμπτη αυτή ημέρα του Ράλι του Μαρόκου έκλεισε με νικητή τον Pablo Quintanilla (Honda), αλλά η δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Benavides ήταν αρκετή για να στεφθεί για πρώτη φορά στα 28 του χρόνια παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Price τερμάτισε έκτος στην ημέρα και αναδείχθηκε νικητής του αγώνα, ωστόσο στη μάχη του τίτλου υστέρησε κατά 4 βαθμούς του Benavides και έκλεισε τη σεζόν στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Luciano Benavides Husqvarna Factory Racing Rallye Du Maroc Stage 5

Τελική κατάταξη Rallye du Maroc 2023

  1. Toby Price (KTM) 15:56:43
  2. Luciano Benavides (Husqvarna) 15:59:43
  3. Pablo Quintanilla (Honda) 15:59:55
  4. Ross Branch (Hero) 16:01:27
  5. Tosha Schareina (Honda) 16:05:23
  6. Jose Ignacio Cornejo (Honda) 16:09:42

Το 2023 ήταν υπέροχη χρονιά για τον Benavides, ξεκινώντας με τρεις νίκες ημέρας στο Dakar Rally και ισοφάριση του προσωπικού καλύτερου αποτελέσματος με την έκτη θέση στη γενική κατάταξη, συνέχισε τερματίζοντας δεύτερος στο Abu Dhabi Desert Challenge στις αρχές Μαρτίου και διατήρησε τη θέση του στα βάθρα και των δύο επόμενων αγώνων, του Sonora Rally στο Μεξικό και του αγώνα της πατρίδας του, Desafio Ruta 40.

Συνυπολογίζοντας και το Rallye du Maroc, ο νέος πρωταθλητής έκλεισε τη χρονιά με 10 νίκες σε αγωνιστικές ημέρες των πέντε αγώνων της χρονιάς.

Luciano Benavides Husqvarna Factory Racing Rallye Du Maroc Stage 5 1

Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος του 2023, ο Benavides προηγείτο κατά 9 βαθμούς του Price. Αν ο Αυστραλός κέρδιζε το ράλι στο Μαρόκο ο Benavides χρειαζόταν τουλάχιστον την τρίτη θέση για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Η μονομαχία αυτή συνεχίστηκε ως και την τελευταία μέρα του ράλι, όπου ο αναβάτης της Husqvarna διατήρησε την ψυχραιμία του και οδήγησε μαεστρικά ως τη δεύτερη θέση της ημέρας για να αναδειχθεί πρωταθλητής FIM World Rally-Raid Championship.

Πλέον όταν οι πανηγυρισμοί κοπάσουν, ο Benavides και η Husqvarna Factory Racing Team θα ξεκινήσουν να προετοιμάζονται για τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος του 2024, το Dakar Rally που θα λάβει χώρα στη Σαουδική Αραβία από τις 5 ως τις 19 Ιανουαρίου.

Luciano Benavides Husqvarna Factory Racing FIM World Rally Raid Champion 2

Luciano Benavides: “Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για μένα! Ήταν μια μακριά διαδρομή από τότε που έτρεξα τον πρώτο μου αγώνα ράλι εδώ στο Μαρόκο το 2017. Το να τερματίσω έτσι, απέναντι στον Toby, στην τελευταία μέρα του ράλι είναι φανταστικό, δε μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την ομάδα για όλη τη σκληρή δουλειά και την πίστη τους σε μένα.

"Σήμερα ήταν τρελή μέρα! Η πλοήγηση είχε παγίδες και χάθηκα σε μερικά σημεία, αλλά κατάφερα να ξαναμπώ γρήγορα στη διαδρομή και να κερδίσω χρόνο. Μου άρεσε πολύ που ξεκίνησα πρώτος στους αμμόλοφους και ήξερα πως έπρεπε να προχωρήσω γιατί οι υπόλοιποι θα με έφταναν. Στο τέλος κατέκτησα το πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα!

"Η αναμονή για επιβεβαίωση του πρωταθλήματος ήταν πολύ έντονη, αυτά τα 40 λεπτά μου φάνηκαν σαν τέσσερεις ώρες, αλλά ήξερα πως τα έδωσα όλα σήμερα καθώς δεν είχα άλλη επιλογή.

"Θέλω να το γιορτάσω και να απολαύσω αυτό το συναίσθημα για λίγο διότι, αν και είναι καταπληκτικό, ήταν μια δύσκολη σεζόν και προπονήθηκα σκληρά έτσι τώρα θέλω να ξεκουραστώ για μια-δυο εβδομάδες. Μετά γυρνάμε ξανά στο τέρμα γκάζι γιατί θέλω να επιστρέψω στην ίδια καλή φόρμα στο Dakar, στο οποίο η νίκη είναι ένα ακόμη προσωπικό όνειρο."

Τελική κατάταξη FIM World Rally-Raid Championship 2023

  1. Luciano Benavides (Husqvarna) 100 βαθμοί
  2. Toby Price (KTM) 96
  3. Adrien Van Beveren (Honda) 76
  4. Ross Branch (Hero) 58
  5. Pablo Quintanilla (Honda) 55
  6. Jose Ignacio Cornejo (Honda) 52
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 17:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon