.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 14:38

Fabio Quartararo προς Yamaha: Δε θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία

Ο Γάλλος πρωταθλητής MotoGP 2021 τρίζει τα δόντια του προς τη Yamaha καθώς τα αποτελέσματά του πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Το 2022 ο Fabio Quartararo υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Yamaha για άλλα δύο χρόνια (2023-2024), σε μια χρονική στιγμή που προηγείτο στο πρωτάθλημα MotoGP. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, καθώς η άνοδος της Ducati στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες, με τον Pecco Bagnaia να ανακηρύσσεται πρωταθλητής σε μια μαγική σεζόν για την ιταλική εταιρεία που σάρωσε τα πάντα σε MotoGP και WorldSBK ταυτόχρονα.

Έκτοτε η Yamaha μοιάζει να πηγαίνει με την όπισθεν από πλευράς αποτελεσμάτων, με τον Quartararo να γράφει διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ, με αποκορύφωμα την 22η και τελευταία θέση στη σχάρα εκκίνησης του πρόσφατου βρετανικού Grand Prix στο Silverstone. Επιπλεον έχασε τη δορυφορική της ομάδα δίχως να την αναπληρώσει, κάτι που έχει σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη της Μ1 καθώς υπάρχουν λιγότεροι αναβάτες για να δοκιμάζουν εξαρτήματα και να συλλέγουν δεδομένα.

quartararo silverstone

Τώρα λοιπόν ο Γάλλος αναβάτης προέβη σε μερικές καυτές δηλώσεις σε συνέντευξή του στο Autosport, όπου δε χαρίστηκε στους εργοδότες του:

“Στο τεστ του Misano θέλω να έχω αποδείξεις. Έχουν έναν μήνα. Η Yamaha μου υπόσχεται πράγματα εδώ και τρία χρόνια σε ένα κείμενο PDF 10 σελίδων, από τις οποίες οι 9.5 δεν έχουν υλοποιηθεί. Φέτος δεν ήθελα καν να δω αυτό το PDF.

“Δε θέλω να βλέπω γραπτά πράγματα, αυτό που θέλω είναι η μοτοσυκλέτα του Misano, γιατί αυτή θα είναι κατά 95% που θα τρέχω το 2024. Εκεί θα φανεί αν η Yamaha πραγματικά με θέλει για το μέλλον.

“Η Yamaha είναι η προτεραιότητά μου γιατί αυτή με έφερε στο MotoGP – εμπιστεύομαι τη Yamaha και τους έδωσα την ευκαιρία, μα δε θα υπάρξει δεύτερη.”

365259062 673753364785852 2803734242887848248 n
Η Yamaha έφερε στο Silverstone ένα νέο φέρινγκ για την Μ1. Ο Quartararo όχι μόνο δεν κέρδισε κάτι από αυτό, αλλά το έχασε κιόλας σε σύγκρουση με τον Luca Marini με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα

Ουσιαστικά λοιπόν ο αναβάτης στέλνει στη Yamaha ένα αυστηρό τελεσίγραφο με πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης, μόλις τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, όπου θα δει αν η Μ1 που θα δοκιμάσει θα έχει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να μπορεί να παλεύει για νίκες αντί για επιβίωση.

Και, όπως φαίνεται από τα λόγια του, ο Quartararo ανανέωσε πέρυσι για δύο χρόνια βασιζόμενος σε υποσχέσεις πως πολλά θα αλλάξουν στην ανταγωνιστικότητα της ομάδας, κάτι που όπως ο ίδιος αποκαλύπτει δεν έχει γίνει στο διάστημα που μεσολάβησε από την υπογραφή του τρέχοντος συμβολαίου του.

Αν λοιπόν στο επίσημο τεστ του Misano στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, αμέσως μετά τον 12ο γύρο του πρωταθλήματος που θα έχει διεξαχθεί εκεί, δε δει κάτι ελπιδοφόρο στη μοτοσυκλέτα που θα δοκιμάσει και η οποία όπως φαίνεται θα συνιστά τη βάση της Μ1 του 2024, δηλώνει ευθέως πως θα κοιτάξει αλλού για το επόμενο συμβόλαιό του.

Fabio Quartararo and Lin Jarvis

Κάπου εδώ να θυμίσουμε πως μερικούς μήνες μετά την υπογραφή του τρέχοντος συμβολαίου του Quartararo με τη Yamaha το 2022, ο διευθυντής της ομάδας Lin Jarvis είχε δηλώσει αυτολεξεί στο Motorsport.com:

“Η ανανέωση για τις σεζόν 2023 και 2024 βασίστηκε στον σχεδιασμό μας. Αυτή [το 2022] είναι η δεύτερη χρονιά του ισχύοντος συμβολαίου. Αν του χρόνου η Yamaha δεν ανταποκριθεί, τότε ναι, θα μπορεί [ο Quartararo] να ισχυριστεί πως δεν κάναμε από πλευράς μας όσα έπρεπε.”

Ο Factio Quartararo μόλις ισχυρίστηκε ακριβώς αυτό. Η μπάλα είναι στην κατοχή της Yamaha πλέον.

Πηγή: Motogp.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 15:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon