.
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 08:17

Marc Marquez στην ΚΤΜ; - «Ναι μεν αλλά…»

Μετά τον Claudio Domenicalli, το «μεγάλο αφεντικό» της KTM, ο Pit Beirer, ξεκαθάρισε το τοπίο των σεναρίων με το Marc Marquez.

Με το Marquez να σημειώνει ιστορικά αρνητικά ρεκόρ με τη χαμηλή απόδοση της Honda, το τέλος του 2024 ίσως είναι και αυτό στη συμφωνία με τα μεγαλύτερα χρήματα στο MotoGP σήμερα. Ερωτηθείς από τη Marca εάν η KTM είχε κλείσει την πόρτα για την υπογραφή του Marquez, ο διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της ΚΤΜ, Pit Beirer απάντησε: «Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια. Επίσης ειπώθηκε ότι δεν μας ενδιαφέρει γιατί -πρώτα απ 'όλα- ο Marc Marquez έχει ένα έγκυρο συμβόλαιο και έχουμε τέσσερις αναβάτες με επίσης έγκυρο συμβόλαιο για φέτος και για την επόμενη χρονιά. Το οποίο δεν είναι καν ένα ρεαλιστικό σενάριο που μπορούμε καν να συζητήσουμε.»

Υπενθυμίζουμε κάπου εδώ πως το εργοστασιακό πορτοκαλί ζευγάρι είναι οι Brad Binder και Jack Miller, δεσμευμένοι μέχρι το τέλος του 2024, όπως και ο αναβάτης Tech3 GASGAS, Pol Espargaro. Ο Augusto Fernandez, ο άλλος δορυφορικός αναβάτης τους, έχει λήξη για το συμβόλαιο του στο τέλος αυτής της σεζόν, αλλά η KTM έχει ένα ξεχωριστό πρόβλημα να λύσει - εάν θα τον αντικαταστήσει με τον στάρ της Moto2, Pedro Acosta. Αλλά το πραγματικά μεγάλο ζήτημα είναι η πιθανή διαθεσιμότητα του έξι φορές πρωταθλητή MotoGP, Marc Marquez, το 2025.

Θα ήταν η KTM στο τραπέζι των επιλογών του; «Δεν ξέρω, πρέπει να ρωτήσουμε τον Marc γιατί πιστεύω ότι σε αυτά τα Paddock όλοι θα ήταν ανοιχτοί να μιλήσουν με τον Marc», είπε ο Beirer.
«Είδα τις φήμες τον τελευταίο καιρό στον Τύπο και ειλικρινά δεν έχω μιλήσει με τον Marc για αυτό. Για μένα είναι ένα είδος επαίνου γιατί αν θυμάστε, το περασμένο καλοκαίρι σε αυτή την κατάσταση, είπαμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για MotoGP ή το Motocross και τώρα είμαστε σε πολύ ανταγωνιστική κατάσταση με τους αναβάτες μας με εξαιρετικές επιδόσεις. Και μετά έχουμε μια φήμη ότι ο Marc Marquez ενδιαφέρεται να αγωνιστεί για την KTM.

«Για όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν στο project είναι ένα απίστευτο κομπλιμέντο γιατί είναι ο κύριος MotoGP. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο γιατί όπως είπα, έχει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Δεν νομίζω ότι κανείς σε ολόκληρο το paddock ξέρει τι θα συμβεί το 2025. Είμαι πολύ χαρούμενος με τους τέσσερις αναβάτες που έχουμε τώρα. Περιμένουμε να επιστρέψει ο Pol στην ομάδα της GasGas, να επιστρέψει ο αρχηγός μας.». Δεν έλειψε δε και η στήριξη στους αναβάτες του: «Ο Brad Binder και ο Jack Miller είναι φανταστικά παιδιά. Νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο να μιλάμε για κάποιον τόσο δυνατό όσο ο Marc Marquez, έχοντας τους τέσσερις αναβάτες μας».

Η όλη… ίντριγκα έγκειται στο ότι η KTM και ο Marquez έχουν ξεχωριστούς δεσμούς με τη Red Bull. Θα μπορούσε η εταιρεία ενεργειακών ποτών να χρησιμοποιήσει το δυναμικό της για να φέρει κοντά τον αναβάτη και την ομάδα;

«Όχι», δηλώνει ο Beirer. «Νομίζω ότι γίνεται πάρα πολύς λόγος γιατί η Red Bull δεν μπορεί να προσφέρει τον Marc Marquez. Μόνο ο Marc Marquez μπορεί να προσφέρει τον εαυτό του. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση με τη Red Bull και φυσικά είναι αθλητής της Red Bull και φίλος τους, αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο δύο άνθρωποι να μαζεύονται και να λένε, "Εντάξει, ας πάμε τον Marc Marquez στην KTM". Όπως είπα, θεωρούμε αυτή τη φήμη ως μεγάλο κομπλιμέντο, αλλά έχουμε ακόμα τους αναβάτες μας και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή τους. Τους αξίζουν όλα τα εύσημα από την KTM και επίσης την πλήρη προσοχή μας.»

Πηγή: Crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon