.
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 08:05

Claudio Domenicali – Τέλος (;) στις φήμες για Marc Marquez στη Ducati

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις φήμες για το Marc Marquez, λέγοντας πως «Δεν είναι σωστός» για εκείνους.

Η πρόταση ότι ο έξι φορές πρωταθλητής του MotoGP, Marc Marquez θα μπορούσε να αφήσει τη Honda όταν λήξει το συμβόλαιό του στο τέλος του 2024 και να μετακομίσει στη Ducati, κρατήθηκε ζωντανή από τον Jorge Lorenzo. Ο Jorge Lorenzo ισχυρίστηκε ότι η Ducati θα προσφέρει στον Marquez την ευκαιρία να κυνηγήσει ένα άπιαστο έβδομο πρωτάθλημα με μια πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, αλλά ο Domenicali είπε στο Sky: «Αυτά τα πράγματα είναι ωραία γιατί κάνουν τους ανθρώπους να μιλάνε, όπως στο μπαρ. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι το σωστό για εμάς. Έχουμε μια καταπληκτική ομάδα αναβατών που έχουμε μεγαλώσει μόνοι μας. Ο Francesco Bagnaia είναι ένα τρελό ταλέντο, είναι υποτιμημένος, εξακολουθεί να κάνει κάποια λάθη, αλλά είναι εκεί. Αν δεν είχε κάνει λάθος, θα είχαμε ήδη μιλήσει για [άλλο ένα] πρωτάθλημα.

Η πίστη του Claudio Domenicali στο ήδη υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της Ducati συνεχίστηκε και στη συνέχεια των δηλώσεων του, όπου ανέφερε τα εξής : «Αλλά δεν υπάρχει μόνο ο Pecco, έχουμε και τον Enea Bastianini, τον Jorge Martin, πολλούς νέους ανθρώπους που ακολουθούμε. Ο Marquez είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Αλλά η Ducati αντλεί τη δύναμή της από τον τρόπο που δουλεύουμε με τους αναβάτες μας. Το δικό μας είναι ένα οικογενειακό πνεύμα, σήμερα είμαστε καλά έτσι και θα συνεχίσουμε έτσι. Τα αποτελέσματα μας δίνουν λόγο».

Μέσα σε όλα τα άλλα, ο Gigi Dall'Igna, γενικός διευθυντής της Ducati, έδωσε προηγουμένως μια εύθυμη απάντηση: «Δεν νομίζω ότι ο Marc θα δεχόταν να πάει σε μια ανεπίσημη ομάδα». Ωστόσο, η αδυναμία της Honda στο να δώσει στο Marquez μια μοτοσυκλέτα άξια για πρωτάθλημα είναι η βασική αιτία των εικασιών για το μέλλον του. Τώρα είναι 30 ετών και παρά τη συνεχιζόμενη λάμψη του, ο χρόνος τελειώνει.

Το αρχείο των τραυματισμών του επίσης αυξάνεται. Παρά το γεγονός ότι μπήκε το 2023 χωρίς –σοβαρούς- τραυματισμούς για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, έσπασε το χέρι του το πρώτο Σαββατοκύριακο της σεζόν με το χρόνο ανάρρωσης να είναι αρκετός, ενώ έμεινε και 82 πόντους πίσω από τον ηγέτη του πρωταθλήματος Francesco Bagnaia .

Με τα περιθώρια να στενεύουν, η Honda πρέπει είτε να υπογράψει άλλη μια συμφωνία με πολλά χρήματα για έναν αναβάτη που «γερνάει» και του οποίου οι τραυματισμοί τον κρατούν τακτικά στο περιθώριο ή συμβαίνει το αδιανόητο και ο Marquez βρίσκει ένα νέο σπίτι για το 2025.

Πηγή: Crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon