.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 10:13

Το αποχαιρετιστήριο δώρο της Yamaha στον Toprak Razgatlıoğlu

Στο Misano ο πρωταθλητής WorldSBK 2021 συναντήθηκε ξανά με τη Yamaha R1 με την οποία κατέκτησε τον τίτλο και την πήρε σπίτι του μετά από μια μικρή συγκινητική τελετή.

Ο Toprak Razgatlıoğlu ανακοίνωσε πριν μερικές εβδομάδες την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Yamaha στο τέλος της φετινής σεζόν αναζητώντας μια “νέα πρόκληση” στην καριέρα του και πολύ σύντομα μετά επισημοποίησε τη μετακίνησή του στη BMW από το 2024.

Στον αγώνα του περασμένου σαββατοκύριακου (3-4/6) στην ιταλική πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli η ομάδα του Razgatlıoğlu επεφύλαξε μια συγκινητική έκπληξη στον αναβάτη της, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (4/6) έστησε μια τελετή κατά την οποία η R1M με την οποία είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2021 του χαρίστηκε ως δώρο αποχαιρετισμού και δείγμα αναγνώρισης της σπουδαίας συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

05 Misano WorldSBK 2023 Saturday Toprak Presentation DSC 6942

Στη σκηνή του WorldSBK Paddock Show βρέθηκαν όλοι οι άνθρωποι της ομάδας Pata Yamaha Prometeon WorldSBK Team, η κορυφή της Yamaha Motor Europe με τον πρόεδρο και CEO Eric de Seynes και τον αντιπρόεδρο Olivier Prevost, ο πρόεδρος της Yamaha Motor Research and Development Europe Alessandro Ghezzi, ο διευθυντής της Yamaha Motor Europe Road Racing Andrea Dosoli και ο Project Leader της Yamaha Motor Research and Development Europe Riccardo Tisci.

Με παρουσιαστή τον οικοδεσπότη του WorldSBK Paddock Show, Michael Hill, η τελετή επανέφερε εικόνες και μνήμες από τη μαγική σεζόν του 2021 όταν ο Razgatlıoğlu κατέκτησε τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία μόλις στον τελευταίο αγώνα της Ινδονησίας, πριν αποκαλυφθεί το ξεχωριστό δώρο της Yamaha προς τον αναβάτη της.

05 Misano WorldSBK 2023 Saturday Toprak Presentation DSC 7019

Eric de Seynes, Πρόεδρος και CEO, Yamaha Motor Europe

“Είναι μια συγκινητική στιγμή. Πρώτα απ’ όλα, κάθε φορά που βλέπουμε τα βίντεο του 2021 επανέρχονται στη μνήμη όλα τα επιτεύγματα που καταφέραμε και βιώσαμε μαζί. Επιστρέψαμε στο WorldSBK το 2016 με την πίστη πως η R1 μπορούσε να πάρει νίκες στα χέρια ενός κορυφαίου αναβάτη. Ήμασταν τυχεροί καθώς βρέθηκα στη Suzuka το 2019 και είδα τον Toprak να πηγαίνει εξαιρετικά μα τελικά να μην καταφέρνει να αγωνιστεί εκεί στο τέλος.

“Νομίζω πως ήταν μια ιδανική συγκυρία να του προτείνουμε συνεργασία και την ευκαιρία να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής μαζί μας. Τελικώς αυτό ακριβώς κάναμε και το 2021 το όνειρο έγινε πραγματικότητα, ο Toprak πήρε το πρωτάθλημα και έκανε την R1 μας μια πραγματική νικήτρια. Αυτό δε θα μπορούσε να συμβεί αν ο αναβάτης δεν ήταν πλήρως συνδεδεμένος με τη μοτοσυκλέτα – θέλαμε η R1 να γίνει η μηχανή του Toprak.

“Δεν είναι επίσης δυνατό να κερδίσεις αν η ομάδα δεν είναι συνδεδεμένη με τη μοτοσυκλέτα και δεν ξέρει ακριβώς πως να βρει το βέλτιστο στήσιμο για να την κάνει να αποδώσει τα μέγιστα. Ήταν απίστευτα συγκινητικό το κατόρθωμα και ο τίτλος, γι’ αυτό και η σημερινή στιγμή φέρνει έντονα συναισθήματα, καθώς πάντοτε λέγαμε στον Toprak πως ‘αν κερδίσεις τον τίτλο μια μέρα η μηχανή θα γίνει δική σου’.

“Ειλικρινά ήλπιζα πως θα μπορούσαμε να του δωρίσουμε και τις μοτοσυκλέτες του 2024 και 2025, αλλά εν τέλει πρέπει να αποδεχτούμε πως τουλάχιστον για τώρα φτάσαμε στο τέλος. Αυτό αναγνωρίζουμε σήμερα και γι’ αυτό αποφασίσαμε να προσφέρουμε αυτή τη μοτοσυκλέτα στον Toprak προς αναγνώριση της συνεισφοράς του. Δεν είναι δική μας μοτοσυκλέτα, είναι δική του και νιώθουμε ευτυχείς που θα είναι στα χέρια του.”

05 Misano WorldSBK 2023 Saturday Toprak Presentation DSC 7206

Toprak Razgatlıoğlu: Pata Yamaha Prometeon WorldSBK

“Βλέποντας αυτό το βίντεο από τη σεζόν του 2021 ένιωσα μεγάλη συγκίνηση, δάκρυσα. Μου θύμισε τόσες πολλές αναμνήσεις, ξεκινώντας από το 2019 όταν η Yamaha έδειξε την πίστη της σε μένα, υπογράψαμε και δύο χρόνια αργότερα πήραμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αυτό το συναίσθημα θα το θυμάμαι για πάντα. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, λυπάμαι πολύ που φεύγω, μα ταυτόχρονα είμαι χαρούμενος γιατί η Yamaha είναι μια πραγματική οικογένεια, δεν ήμουν μόνος, είχα μια ομάδα από σπουδαίους ανθρώπους στο πλευρό μου. Θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό το απίστευτο δώρο, είμαι έκπληκτος και συγκινημένος που το λαμβάνω και ευχαριστώ θερμά της Yamaha για όλα όσα έχει κάνει για μένα.”

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της τελετής σχετικά με τον τίτλο του 2021.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon